Emel Seçen yazdı:

Uyandığında hazır mısın?

  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Yorumlar
Uyandığında hazır mısın?
Abone ol

Fotoğraf sanatı anları yaşamak ve yaşatmak içindir.

Uyanır uyanmaz nasıl göründüğünü kimse göstermek istemez. Hele bu kadar sanal gerçekliğin gerçek dünya ile birebir karıştırılmaya çalışıldığı zamanda. Ortaya sunulan çorba, pek lezzet içermese de ileriki zamana veri sağlayıcılar elbette cahil insanlık olacağı kaçınılmaz bir gerçekliktir. Bunlar da zamanda görülecek.

Gelelim fotoğraf sanatına ki bu sanat sinemayı da oluşturur.


 

Institut Français tarafından - 212 Photography İstanbul- kapsamında gerçekleşecek olan ve “Before 10 a.m” ile ilki düzenlenen serginin açılış kokteylindeyiz.

Fransız Kültürde gerçekleşen, Fransız Veronique Vial’ın gözlerinden ortaya çıkan sergisinde beraber şarabımızı yudumlarken hoş sohbette gerçekleştirdik. Yirmi beş yıldır fotoğraf sanatçılığına gönüllü devam ettiğini, severek yaptığını ifade etti.

APA ve World Press Award sahibi Veronique Vial’n, ünlü isimlerin sabah rutinlerini, sahne ve perde önünden değil de tam içinde samimi ve olduğu gibi hallerinin karakter yansımaları gözler önüne  seriliyor. Bu bağlamda merak ettiğim birkaç soru sordum, kendisine.


 

Belki de benimde fotoğraf sanatına henüz çocuk yaşlarda ilgi duyuyor ve devam ediyor olmamın temeli netice itibari ile bir noktada buluşuyor olmamız ötesinde bazı şeyleri diğer gözlere göre farklı görüyor olabilmemizden kaynaklı.

Afiş kapağında neden Jean Reno tercih edildi?

Fransız Kültür, tarafından talep ettiğini ifade etti.

Kendisi kimi tercih ederdi soruma, benimde tercihim olabilecek Vin Diesel cevabını verdi.

​​​​​​​
 

Zorlandığı kişi oldu mu soruma Arthur Miller yanıtını verdi.

Sergi, İstanbul Taksim Fransız Kültür Merkezinde 28 Eylül-30 Kasım 2024 tarihleri arasında görülebilir. Sergi ayrıca T.C Kültür ve Turizm Bakanlığı desteği ile sanatseverleri bir araya getiren Türkiye Kültür Yolu festivalinin bir ayağını oluşturacak.

EMEL SEÇEN


Yorum Yazın