Vakıflar Genel Müdürlüğü'nden "Terra Santa Manastırı" açıklaması: Taşınmazların tahsisleri sonlandırıldı

  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Yorumlar
Vakıflar Genel Müdürlüğü'nden "Terra Santa Manastırı" açıklaması: Taşınmazların tahsisleri sonlandırıldı
Abone ol
Kültür ve Turizm Bakanlığı Vakıflar Genel Müdürlüğü, Beyoğlu Belediyesi'ne tahsis edilen Terra Santa Manastırı'ndaki 4 taşınmazın, ticari amaçla kullanılması nedeniyle tahsislerinin iptal edildiğini duyurdu. Bu taşınmazlar, idari sürecin ardından Yunus Emre Enstitüsü'ne tahsis edilecek.

Vakıflar Genel Müdürlüğü, Beyoğlu Terra Santa Manastırı'na ilişkin kamuoyunda yanlış bilgiler dolaştığını belirterek, taşınmazların tahsis amacına aykırı kullanıldığını açıkladı. 2018-2022 yılları arasında restore edilen manastırın 9 binasından 4'ü, Beyoğlu Belediyesi'ne kültürel, sanatsal ve sosyal faaliyetler için tahsis edilmişti.

Ancak yapılan denetimlerde, bu taşınmazlardan birinin kafeterya olarak işletildiği, diğer üç yapının ise boş tutulduğu tespit edildi. Vakıflar Yönetmeliği’nin 63. maddesine aykırı bu kullanımlar nedeniyle tahsisler iptal edilerek, taşınmazların iadesi talep edildi.

Vakıflar Genel Müdürlüğü’nün Beyoğlu Kaymakamlığı'na başvurarak taşınmazların tahliyesini istediği, idari süreç tamamlandığında taşınmazların Yunus Emre Enstitüsü'ne tahsis edileceği belirtildi.


Yorum Yazın