Valiler Kararnamesi ile Burdur’a ilk kadın vali atandı: Tülay Baydar Bilgihan kimdir?

  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Yorumlar
Valiler Kararnamesi ile Burdur’a ilk kadın vali atandı: Tülay Baydar Bilgihan kimdir?
Abone ol
Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın imzasıyla yayımlanan Valiler Kararnamesi ile Burdur’a ilk kadın vali olarak atanan Tülay Baydar Bilgihan, İçişleri Bakanlığı’nda önemli görevlerde bulunmuş bir isimdir.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan imzasıyla Resmi Gazete'de yayımlanan Valiler Kararnamesi ile 16 ilin valisi değiştirildi ve 12 ilin valisi de vali-mülkiye başmüfettişliği görevine getirildi. Bu kararnamede Burdur’a ilk kadın vali olarak Tülay Baydar Bilgihan atandı.

Tülay Baydar Bilgihan, 1978 yılında Ağrı’nın Tutak ilçesinde doğdu. 1998 yılında Gazi Üniversitesi İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi Kamu Yönetimi bölümünden mezun olduktan sonra, 2000 yılında Mülki İdare Amirliği mesleğine Kaymakam adayı olarak başladı.

Yaklaşık üç yıl süren eğitimi sonrasında Bilgihan, sırasıyla Isparta-Yenişar BademliErzurum-KöprüköyMalatya-HekimhanDenizli-KaleBabadağ KaymakamlığıErzincan Vali YardımcılığıYalova-Armutlu KaymakamlığıKayseri-Hacılar KaymakamlığıNüfus ve Vatandaşlık İşleri Genel Müdürlüğü'nde Şube Müdürlüğü ve Kimlik Kartları Daire Başkanlığı, 2017-2022 yılları arasında ise Ankara-Gölbaşı Kaymakamlığı görevlerini yürüttü.


Yorum Yazın