Vatandaşın erken emekli olmasını istemeyen Bakan Işıkhan, cumhurbaşkanını örnek gösterdi

  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Yorumlar
Vatandaşın erken emekli olmasını istemeyen Bakan Işıkhan, cumhurbaşkanını örnek gösterdi
Abone ol
EYT düzenlemesiyle emekli olan vatandaşlara “çalışmaya devam etme” çağrısında bulunan Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Işıkhan, bu tavsiyesinin yanı sıra “Cumhurbaşkanı ve AK Parti Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın çalışma azmini” örnek gösterdi.

Bakan Işıkhan’ın AA Yönetim Kurulu Başkanı ve Genel Müdürü Serdar Karagöz ve editörlerin sorularını yanıtladığı programdaki emeklilere yönelik ifadeleri dikkati çekti.

Işıkhan açıklamalarında nitelikli iş gücünün korunması gerektiğine de vurgu yaparak, erken emekli olan bireylerin kaybının iş gücü piyasasında büyük bir boşluk oluşturduğunu savundu. Ancak piyasanın dinamik yapısı sayesinde bu açığın kısa sürede kapatılabileceğini öngördüğünü de ekledi:

“Vatandaşlarımızın özel tercihine karışmak asla bizim haddimiz değil. Ancak bu doğrultuda da vatandaşlarımız aslında çalışabilirler. Nitelikli personelin tabii iş gücü kaybı da ortaya çıkacaktır iş gücü piyasasında. Ancak piyasa o kadar dinamik ki, bu iş gücü açığını da kolay ve kısa sürede kapatılacağını da öngörebiliriz. Dediğim gibi vatandaşlarımızı ben Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı olarak ki, bakın Sayın Cumhurbaşkanımız bile nasıl özveriyle çalışıyor? Bizler bakanlar olarak sizler öyle içinizde kıdemli gazetecilerimiz, duayen gazetecilerimiz, büyüklerimiz var, hâlâ çalışmaya devam ediyorlar.


Yorum Yazın