Yavuz Ağıralioğlu A Parti'yi kurdu: A harfinin anlamı ne? Neden A Parti?

  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Yorumlar
Yavuz Ağıralioğlu A Parti'yi kurdu: A harfinin anlamı ne? Neden A Parti?
Abone ol

İYİ Parti’den istifa eden Yavuz Ağıralioğlu, A Parti’yi (Anahtar Parti) kurarak tanıtım toplantısını gerçekleştirdi. Ağıralioğlu, partinin ismine dair anlamı ve hedeflerini açıkladı.

Yavuz Ağıralioğlu, A Parti'yi kurdu. Partinin tanıtım toplantısında konuşan Ağıralioğlu, "Kelime kavram yorgunluğu üzerine bir de biz yük olmayalım, Alfabenin ilk harfinden başlayalım dedim" ifadelerini kullandı. Ağıralioğlu "Partimiz kısa takdimi A, mesuliyeti anahtar alan bir partidir" dedi.

İYİ Parti'den istifa eden eski milletvekili Yavuz Ağıralioğlu yeni bir parti kurdu. Ağıralioğlu adı A Parti olan (Anahtar Parti) yeni partinin tanıtım toplantısında konuştu. Ağıralioğlu partinin ismine ilişkin "Kelime kavram yorgunluğu üzerine bir de biz yük olmayalım, Alfabenin ilk harfinden başlayalım dedimifadelerini kullandı ve partinin kısa adının A Partisi, mesuliyeti ve uzun adının ise Anahtar Partisi olduğunu belirtti.

Yavuz Ağıralioğlu yeni parti kurdu

"Bugün milletimiz için buradayız. Bir yolculuğa başlıyoruz. Siyaset, başladığı gibi bitirenlerin baş tacı edildiği bir er meydanıdır.

A Parti'nin A'sının anlamı ne?

Yavuz Ağıralioğlu, A Partisi tanıtım toplantısında partinin adının anlamını anlattı:

Kelime kavram yorgunluğu üzerine bir de biz yük olmayalım, Alfabenin ilk harfinden başlayalım dedim. Bu A Anadolu'nun A'sı, akıl ahlak adaletle kurduğumuz medeniyetin A'sı. Utanmanın arın A'sı. Türklerde eski bir gelenektir. Kahramanlık yapınca isim konulur. Biz niyetimizi beyan edelim, kahramanlık yaparsak, başarırsak, milletimiz bize ilk harfine edeben, yaptığımız işe hürmeten bize isim bulsun istedik. Amblemi anahtar olan gelen arkadaşlarımız da mesuliyetin bilsin diye neyi çözeceğini bilenler için partinin sembolü ile ismi birleşsin, anahtar olsun. Partimiz kısa takdimi A, mesuliyeti anahtar alan bir partidir.


Yorum Yazın