Yeni Akit, Elif Çakır’a Kabataş yalancısı diyerek Cumhurbaşkanı Erdoğan’ı yalancı çıkardı

  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Yorumlar
Yeni Akit, Elif Çakır’a Kabataş yalancısı diyerek Cumhurbaşkanı Erdoğan’ı yalancı çıkardı
Abone ol
Yeni Akit gazetesi, Karar yazarı Elif Çakır hakkında “başörtüsünü çıkarıp atan yazardan skandal yazı” başlıklı bir haber yayımladı. Haberin içeriğinde Elif Çakır’ı ‘Kabataş yalancısı’ olarak tanımlayan Yeni Akit bu ifadesiyle Kabataş olayını doğru kabul eden Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ı da yalanlamış oldu.

Yeni Akit, 17.12.2022 tarihli “Başörtüsünü çıkarıp atan yazardan skandal yazı” haberinde Elif Çakır’ı “Yıllarca başörtülü dolaşıp, Ahmet Davutoğlu’nun basın bülteni konumundaki Karar’a geçtikten sonra başını açan” kişi olarak lanse ediyor. Çakır’ın kafa karışıklığının yazılarında da görüldüğünü iddia ediyor.

Haberdeki en önemli kısım ise Yeni Şafak Gazetesi’nin Çakır’a “Başı kapalı olduğu dönemde Kabataş yalanını ortaya atarak büyük bir provokasyona imza atan Çakır, aynı çarpıtmaları devam ettirmekten zerre kadar utanmıyor.” dediği kısım.

Gazete, bu ifadeyi kullanarak Kabataş olayını yalan olarak, Çakır’ı ise provokatör olarak tanımlıyor.

Yeni Akit yaptığı tanımlama ile Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ı da yalancı çıkarmış oluyor.

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Gezi Parkı direnişi döneminde Kabataş'ta Bahçelievler Belediye Başkanı Osman Develioğlu’nun gelini Zehra Develioğlu’nun eylemciler tarafından yerlerde sürüklendiğini söylemiş; “Yaptıkları iş sadece vurup kırma. Kamunun binalarına saldırma, kamunun binalarını yakıp yıkma. Sivil vatandaşın, halkın araçlarını yakıp yıkma. Bununla kalmadılar. Benim başörtülü kızlarıma, başörtülü bacılarıma saldırdılar.” demişti.

Sonrasında da aksi yönde herhangi bir açıklamada bulunmadı. Yani, Yeni Akit’in kullandığı “Kabataş yalanı” terimi Cumhurbaşkanı Erdoğan’ı yalanlıyor.

Cumhurbaşkanı, aynı dönemde eylemcilerin camide içki içtiklerini de belirtmişti. Hatta o günlerde paylaştığı bir tweet halen arşivde yer almaktadır:

 


Yorum Yazın