Yeni dizi The Penguin, gösterime girdiği anda büyük bir başarı elde etti

  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Yorumlar
Abone ol
Colin Farrell ve Cristin Milioti’nin başrollerini paylaştığı The Penguin, HBO’nun açıkladığına göre, 19 Eylül’deki ilk gösteriminden itibaren tüm platformlarda 5,3 milyon izleyiciye ulaştı. Dizi, daha önceki HBO yapımları olan Succession ve The White Lotus’u geride bıraktı ve True Detective: Night Country ile yakın rakamlar yakaladı. Eleştirmenlerden de olumlu geri dönüşler aldı ve Rotten Tomatoes’da 94 puan aldı.

The Penguin, HBO’nun yeni dizisi olarak, Colin Farrell ve Cristin Milioti’nin başrollerini paylaştığı bir spinoff olarak 19 Eylül’de izleyiciyle buluştu. İlk gösteriminden bu yana, tüm platformlarda 5,3 milyon izleyiciye ulaşarak dikkatleri üzerine çekti. Bu rakam, HBO’nun önceki başarılı dizileri olan Succession’ın son sezon prömiyerinde çektiği 4,9 milyon ve The White Lotus’un ikinci sezon prömiyerinde ulaştığı 4,1 milyon izleyici sayısını geride bıraktı.

Büyük Başarı

Dizi, Max platformunda gösterime giren yeni diziler arasında, The Last of Us’ın ardından en büyük 4 günlük izleyici kitlesiyle de öne çıkıyor. Farrell, dizide The Batman filmindeki rolünü tekrarlayarak, Gotham City’nin ünlü gangsteri Oswald "Oz" Cobb karakterini canlandırıyor. Dizi, The Batman'deki olaylardan sonra, Oz'un eski patronu Carmine Falcone'un ölümüyle Gotham'ın yeraltı dünyasının kontrolünü ele geçirme çabasını konu alıyor.

Eleştirmenlerden Tam Not

Dizi, eleştirmenler tarafından da büyük beğeni topladı. Rotten Tomatoes’da 100 üzerinden 94 gibi yüksek bir puan alarak, eleştirmenlerin gözünde oldukça başarılı bir yapım haline geldi. Variety için kaleme alınan bir eleştiride Aramide Tinubu, diziyi "suçun ustaca bir incelemesi" olarak tanımladı ve çarpık, rahatsız edici ve son derece büyüleyici olarak nitelendirdi.

Oyuncu Kadrosu

The Penguin'in zengin oyuncu kadrosunda Rhenzy Feliz, Deirdre O'Connell, Clancy Brown, Carmen Ejogo ve Michael Zegen gibi isimler yer alıyor. Geçmişi gösteren sahnelerde ise Mark Strong, Falcone karakterini canlandırıyor. Bu karakter, The Batman filminde John Turturro tarafından oynanmıştı.


Yorum Yazın