Yeni Türkiye'de 17 milyon yoksul, 3 milyon 500 bin aşırı yoksul hane var

  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Yorumlar
Yeni Türkiye'de 17 milyon yoksul, 3 milyon 500 bin aşırı yoksul hane var
Abone ol
Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın ‘Eski Türkiye geçmişte kaldı, Yokluk ve yoksulluk bitti ‘sözlerine cevap veren CHP İzmir Milletvekili Mahir Polat, yeni Türkiye’de 17 Milyon yoksul, 3 Milyon 500 bin hane de aşırı yoksul var, diyerek tepki gösterdi.

Polat, Erdoğan ve iktidarın halktan tamamen koptuğunu dikkat çekerek, yokluk ve yoksulluk sadece saraylarında yok, dedi.

Polat, Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığının son yayınladığı rapora vurgu yaparak, 4 Milyon hane düzenli sosyal yardım alırken, 3 Milyon 500 bin hane Aşırı Yoksulluk sınırının altında kaldığı için aylık 850 TL ile 1,250 TL yardıma muhtaç hale getirilmişken bu gerçeği yok sayarak yoksulluk bitti diyen anlayış da gösteriyor ki aslında iktidarlarının sonuna gelinmiştir, dedi. Türkiye Aile Destek Programı çerçevesinde yardım alan hanelerin asgari ücretin 3’de 1’i gelire sahip olduğunun altını çizen Polat, aylık geliri 5 bin 600 TL olan 3 Milyon 500 Bin hanenin olması bu iktidarın utancıdır, dedi.

4 Milyon Hane Elektrik Faturasını Ödeyemiyor

1 Milyon 500 Bin Hane Yakacak Desteği Alıyor

Yaşanan ekonomik krizin yaratmış olduğu derin yoksulluğun her geçen gün arttığını belirten CHP İzmir Milletvekili Mahir Polat, bugün elektrik faturasını ödeyemediği için destek alan hane sayısı 4 Milyonu bulurken, yakacak desteği alan 1 Milyon 500 bin hanenin olduğu gerçeği ile karşı karşıyayız. Bir tarafta bu gerçek ortadayken, günlük elektrik faturası 14 bin haneye eşit olan ve Saraylarında yaşayanlardan çözüm beklemek mümkün değildir, dedi.

2024 yılını Emekliler Yılı ilan eden Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın 8 ay sonunda ekonomi de yaratmış olduğu tablo sonunda 2024 yılının Yoksulluk Yılı olarak tarihe geçtiğini belirten Polat, bu tablonun değişmesi için seçimin kaçınılmaz olduğunu söyledi.


Yorum Yazın