Yenidoğan skandalı sonrası Sağlık Bakanlığı'ndan o isim görevden alındı

  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Yorumlar
Yenidoğan skandalı sonrası Sağlık Bakanlığı'ndan o isim görevden alındı
Abone ol
"Yenidoğan çetesi" ile ilgili yeni ayrıntılar ortaya çıkmaya devam ederken, Sağlık Bakanlığı'nda dikkati çeken bir gelişme yaşandı. Resmi Gazete'de yayımlanan karara göre, Sağlık Bakanlığı Sağlık Yatırımları Genel Müdürü Rıza Uçan, görevden alındı.

112 Acil Çağrı Merkezi'nde çalışan kişilerle ortak hareket ederek, bebekleri önceden anlaştıkları özel hastanelerin yenidoğan ünitelerine sevk ettikleri ve bazı bebeklerin ölümlerine neden oldukları belirlenen "yenidoğan çetesi" hakkında yeni ayrıntılar ortaya çıkmaya devam ediyor. Bu gelişmeler yaşanırken, Sağlık Bakanlığı'nda dikkati çeken bir görevden alma gerçekleşti. Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın imzasıyla Resmi Gazete'de yayımlanan karara göre, Sağlık Bakanlığı Sağlık Yatırımları Genel Müdürü Rıza Uçan, görevden alındı. Uçan'ın yerine Mehmet Fidan atandı.

5 isim daha atandı

Kararlara göre, Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı'nda açık bulunan Sosyal Yardımlar Genel Müdür Yardımcılığına Mehmet Safa Koçi atandı.

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı'nda açık bulunan İş Sağlığı ve Güvenliği Genel Müdür Yardımcılığı'na iş müfettişi Erhan Taylan getirildi.

Türk İşbirliği ve Koordinasyon Ajansı Başkanlığı 1'inci Hukuk Müşavirliği'ne Nergis Sağlık getirildi.

Helal Akreditasyon Kurumu Yönetim Kurulu Başkanlığı'na Zafer Soylu, Genel Sekreterliği'ne ise Mustafa Süleyman Beşli getirildi.


Yorum Yazın