Yılın Kuş Fotoğrafçısı yarışması: Kuşları camlardan korumanın önemi

  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Yorumlar
Yılın Kuş Fotoğrafçısı yarışması: Kuşları camlardan korumanın önemi
Abone ol
Ağustosta yapılan bir araştırmaya göre, ABD'de camlara çarparak ölen kuş sayısının yılda bir milyarı aştığı tahmin ediliyor. Kuşları bu tür tehlikelerden korumayı hedefleyen Ölümcül Işık Farkındalığı Programı (FLAP), bu duruma dikkat çekmek için çalışıyor. Yılın Kuş Fotoğrafçısı Yarışması da, kuşların cam çarpışmalarından korunması için farkındalık yaratmayı amaçlıyor.

ABD’de her yıl camlara çarparak ölen kuş sayısının bir milyarı geçtiği tahmin edilen bir araştırma, Ölümcül Işık Farkındalığı Programı (FLAP) gibi kuş koruma örgütlerinin önemini vurguluyor. FLAP için çalışan doğa fotoğrafçısı Homonylo, ekibiyle birlikte bu trajediyi tüm dünyaya göstermeyi hedeflediklerini belirtti. Homonylo, "Umarız insanlar şok olur ve kuş koruyucu camlar kullanarak FLAP gibi örgütleri destekler" dedi.

Kuşların camlara çarpmasını önlemek için camlara kuş dostu filmler ya da yapıştırmalar eklenebiliyor. Yılın Kuş Fotoğrafçısı Yarışması direktörü Will Nicholls da, fotoğrafın farkındalık yaratma gücüne dikkat çekerek, "İnsanlar görsel canlılardır ve fotoğraf, mesaj iletmek için inanılmaz güçlü bir araçtır" ifadelerini kullandı.

Bu yıl, 8 farklı kategoride 23 bini aşkın görsel yarışmaya katıldı. Kazanan fotoğrafçılar ve eserleri büyük ilgi topladı.

Kanadalı fotoğrafçı Patricia Homonylo, pencere gibi yansıma yapan yüzeylere çarpan 4 bini aşkın kuşu gösterdiği fotoğrafıyla büyük ödülü kazandı (BPOTY)

"Genç Kuş Fotoğrafçısı" ödülünü kazanan 14 yaşındaki İspanyol Andrés Luis Domínguez Blanco, meşeden inen sıvacı kuşunu çekti (BPOTY)

"En İyi Portfolyo" ödülü Sulak Alanlar Hikayeleri'yle Macaristan'dan Bence Máté'ye gitti (BPOTY)

"En İyi Video" branşında Malkolm Boothroyd birinci oldu

ABD'den Alan Murphy, modelinin kendine has özelliklerini iyi bir şekilde yakalayarak "En İyi Portre" ödülünü kazandı (BPOTY)

Kuş ve habitatı arasındaki ilişkiyi en iyi şekilde gözler önüne serdiğine karar verilen Amerikalı Kat Zhou, "Doğadaki Kuşlar" ödülünü aldı (BPOTY)

ABD yurttaşı Nathaniel Peck, "Kuş Davranışı" dalındaki leşçil tasviriyle birinci oldu (BPOTY)
 

"Uçan Kuşlar" dalının ilk sırasında Hintli fotoğrafçı Hermis Haridas var (BPOTY)
 

Siyah beyaz fotoğraflar arasında ipi göğüsleyen Avustralyalı David Stowe'un çektiği görsel oldu (BPOTY)
 

"Şehir Kuşları" dalında ilk sırayı Polonyalı Grzegorz Długosz aldı (BPOTY)


Yorum Yazın