YouTube Kanalının Popülerliği Nasıl Artırılır?

  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Yorumlar
YouTube Kanalının Popülerliği Nasıl Artırılır?
Abone ol

YouTube günümüzün en popüler video izleme platformlarından biri değil en popüler video izleme platformu diyebiliriz. Gerek Instagram reel benzeri kısa videoları, gerekse de uzunluğu değişen videoları dünyanın her yerinde her kesim insan tarafından izleniyor. Hatta birçok insan kendi YouTube kanalını da açıyor ve düzenli video paylaşımında bulunuyor.

YouTube kanalını popüler hale getirmek oldukça çaba gerektiren bir iş olabiliyor. İnanılmaz bir rekabetin olduğu YouTube, birçok insana büyük paralar kazandırabiliyor ve ünlü olma şansı tanıyor. Siz de eğer YouTube kanalınızın popülerliğini nasıl arttırabileceğinizin yollarını arıyorsanız, bu yazımızda sizin için önemli ipuçları paylaşıyor olacağız. YouTube kanalınıza daha fazla abone çekme yöntemlerinden bahsedeceğiz ve YouTube abone satın al ucuz bir şekilde nasıl yapılır ayrıntılı açıklıyor olacağız.

Siz de YouTube kariyeri yapmak isteyen ve kanalı üzerinden para kazanmak bir şekilde isteyen biriyseniz bu yazı tam sizin için. Gelin YouTube kanalını popüler yapma yöntemlerine daha yakından bakalım.

YouTube Kanalınızı Optimize Etmenin 15 Yolu

YouTube üzerinden başarıyı yakalamanın en önemli yolu kanalınızı optimize etmekten geçiyor. Uzun zamandır kanalınız için çok çaba harcıyor olabilirsiniz ama dilediğiniz geri dönüşleri henüz alamıyor musunuz?

Veya çok az abone sayınız var veya iyi bir başlangıç yaptınız ama sonrasında abone sayınızdaki artış durdu. İşte bu noktada yapmanız gereken şey kanalınızı optimize etmek. Peki bunu nasıl yapabilirsiniz?

Gelin bir YouTube kanalı abone sayısı nasıl arttırılır ve optimize etmekle ne kastediyoruz 15 adımda açıklayalım.

Anahtar Kelime Seçimi ve Başlıklar

Sizin için derlediğimiz optimize yollarına geçmeden önce, YouTube videolarınız için neredeyse olmazsa olmaz bir unsur, anahtar kelime seçimleriniz ve video başlıklarınız.

Mükemmel bir video hazırlamış olabilirsiniz ama doğru anahtar kelimeleri seçmediyseniz veya ilgi çekici bir başlıkla yayınlamadıysanız, videonuz sadece az sayıda kişiye erişebilir ve abone kazanma şansınız veya beğeni alma şansınız oldukça azalır.

Bu nedenle anahtar kelime seçimlerinizi iyi araştırıp, en önemlisi de ilgi çekici bir video başlığı seçmeniz çok önemlidir.

YouTube Kanalınızı Daha Fazla Dönüşüm Için Nasıl Optimize Edersiniz?

Aşağıdaki optimizasyon yöntemleri kullanarak harika bir kanala sahip olabilir, youtube’da iyi bir gelir elde edebilirsiniz.

  1. Anahtar kelimeleri stratejik olarak kullanın

Yukarıda anahtar kelime kullanmanın öneminden bahsettik. Anahtar kelimelerinizi, sizin kanalınızın içerikleri hakkında en çok aratılan kelimeleri araştırarak bulabilirsiniz. Doğru anahtar kelimeleri bulduktan sonra onları nasıl kullandığınız da çok önemli.

Kullanıcılara doğal bir şekilde, anahtar kelimeleri sadece algoritmada öne çıkmak için değil, içeriklerinizin bir parçası olarak davranıp, ona göre kullanmanız ve doğal olmaları çok önemlidir.

  1. Özgün, kaliteli ve anahtar kelimeli açıklamalar

Videolarınızın altına yazdığınız açıklamalar, anahtar kelimeleri doğal bir şekilde kullanmanız için en önemli alandır. Bu nedenle içeriklerinizle alakalı, özgün, kaliteden ödün vermeyen anahtar kelimelerin doğal bir şekilde geçtiği, profesyonel bir açıklama kısmı yazmak videolarınızı daha görünür kılacaktır.

  1. Akılda kalıcı başlıklar ve açıklamalar oluşturun

Videolarınız için başlık seçerken, her ne kadar popüler arama kelimelerini kullanmaya çalışsanız da başlığınızın ilgi çekici ve akılda kalıcı olması da aynı zamanda önemli bir unsur.

  1. İlk (resmi) videonuzu yükleyin

Henüz kanalınızı yeni açıyorsanız, ilk videonuzu yükleyin ve yukarıdaki optimizasyon adımlarını takip ederek:

  • Kanalınız için seçtiğiniz konuya uygun,
  • Başlığı özenle seçilmiş,
  • Açıklamaları anahtar kelimeleri içeren ve özenle yazılmış,
  • Anahtar kelime seçimleri dikkatle yapılmış ve özgün olan

bir video paylaşabilirsiniz. Unutmayın, ilk videonuz sizin gelecek abonelerinizi belirleyebilir. İyi bir çıkış yapabilmek için ilk videonuzu özenle hazırlayın. Unutmayın ilk işiniz sizin etiketiniz olma özelliğinde.

  1. Küçük resimlerinizi optimize edin

Youtube video içeriklerinizin optimizasyonunun öneminden bahsederken küçük resimlerden bahsetmeden olmaz. Görsel seçimleriniz de en az başlıklarınız ve açıklamalarınız kadar etkileyici ve içeriğinizle alakalı olmalı.

  1. Ek açıklamalar ve bitiş ekranları ekleyin

Videolarınızın son kısımlarına bitiş ekranları eklemek de sizin profesyonel bir kanal sahibi olduğunuzu gösterir ve izleyiciler tarafından pozitif geri dönüşü olan bir yöntemdir. İzlenme sayısını arttırır ve kendi markanızı oluşturmanıza yardımcı olur.

Aynı zamanda ek açıklamalar da ekleyebilir, bir şekilde izleyicilerinizin ihtiyacı olan ve olabilecek tüm yolları onlara sunabilirsiniz. Bu şekilde hem hayatlarını kolaylaştırmış hem de kanalınıza güven kazandırmış olursunuz.

  1. Videoları arama motorları için optimize edin

Bir YouTube kanalı sahibi olarak organik izlenme ve yeni aboneler edinebilmenizin bir yolu da arama motorlarının verilerini dikkate almaktan geçer. En çok aratılan kelimeleri veya soruları araştırarak video içeriklerinizi oluşturmak, doğal olarak youtube’da keşfedilme ve izlenme imkanı sağlar.

Gerek youtube’da neler aratılıyor gerekse Google gibi arama motorlarında aratılan anahtar kelime ve cümleleri göz önünde bulundurmak, video başlıklarını ve açıklamalarınızı optimize etme fırsatı sunar.

  1. Kanalınızı canlı tutarak YouTube izlenme sayısını artırma

Kanalınızı canlı tutmak demek hem düzenli videolar paylaşmak hem de Youtube etkileşim oranlarınızı arttırmak anlamına gelir. Sosyal medya paylaşımlarına, yorumlarına dikkat edebilir, videolarınızda izleyenleri yorum yapmaya teşvik edebilirsiniz.

Tüm yorumların yanıtlanacağı garantisi verebilir ve gerçekten izleyenlerinizi önemseyerek, kanalınızı canlı tutabilirsiniz.

  1. Etiket kullanımını önemseyin

Videolarınızda, açıklamalarda etiket kullanmak da en etkili youtube optimizasyon yöntemlerinden biri. Etiketler Youtube ve diğer sosyal medya araçlarında çok önemlidir ve videonuzun, o etiketle bir içerik arayan kullanıcıya ulaşmasını kolaylaştırır. Bu da sizin keşfedilme ve abone sayınızı arttırmanıza yardımcı olabilir.

Her videonuzda etiket kullandığınızdan emin olun ve etiketlerinizi videonuzun açıklama kısmına ekleyin.

  1. Kanalınızı sitenizle ve sosyal ağlarla entegre edin

Oluşturduğunuz markanızın ve içeriklerinizin popüleritesini arttırmak için youtube kanalınızı sahip olduğunuz (eğer varsa) internet sitenizle ve diğer sosyal medya hesaplarınızla entegre etmeniz olumlu sonuçlar verir.

İki taraflı olarak trafik çekmenizi sağlayan bu yöntemle, gerek sizi sitenizde veya diğer sosyal medya hesaplarında ziyaret eden kişiler, Youtube kanalınızdaki videolarınızı da izleyebilir.

Bu nedenle varsa:

  • İnternet sitenizi,
  • Instagram hesabınızı,
  • Facebook hesabınızı,
  • Tiktok hesabınızı,
  • Spotify hesabınızı

youtube kanalı hesabınızla entegre edebilir, daha fazla izlenme sayısı ve aboneye erişebilirsiniz.

  1. Kayan yazı videolarına yüklenin

Video içeriklerinizi oluştururken, izleyicilerin tercihlerini göz önünde bulundurabilirsiniz. Örneğin, son zamanlarda kayan yazı videoları oldukça popüler video tipleri.

Bu nedenle her içeriğinizde olmasa bile, videolarınızı oluştururken kayan yazı videoları da oluşturabilir aynı zamanda kanalınızda hem video çeşitliği oluşturmuş olup hem de bu çok izlenen video tipini de kanalınızda barındırabilirsiniz.

  1. Tutarlı bir marka imajı oluşturun

Youtube kanalınızın nasıl bir mesaj vermek istediğini, neleri savunup neleri savunmadığını en başta seçmeniz çok önemli. Youtube kanalı demek sizin markanız demek. Bu nedenle markanızın tutarlı olması, savunduğu görüşlerin birbiriyle çelişmemesi sizin güvenilirliğiniz ve kaliteniz için çok etkili bir unsur.

Verdiğiniz mesajların tutarlı olduğundan emin olmanızda fayda var. Kimse kendisiyle çelişen mesajlar veren videoları izlemek istemez.

  1. Düzenli olarak video yükleyin

Son olarak bir youtube optimizasyonu adımı olarak düzenli video paylaşımına değinmeden geçemeyeceğiz. Zaten düzenli paylaşımlar yapıyor olabilirsiniz. Ama eğer düzenli video paylaşmanın öneminin farkında değilseniz, youtube’da popülerliğin en önemli adımlarından biri olduğunu bir yere yazın.

Popüler ve çok aboneye sahip olan youtube kanalları bile düzenli video paylaşımına ara verdiği dönemlerce hem abone hem de izlenme kaybeder. Kanalınıza abone çekmek ve mevcut abonelerinizi muhafaza edebilmek için aktif olarak düzenli video yüklemek çok kritiktir.

  1. Gömülü videolar için otomatik oynatma

Videolarınıza eklediğiniz gömülü videolar, sizi izleyenlerin diğer videolarınıza erişebilmesinin en kolay yoludur. Hatta sizin bir videonuza rasgele arama motorundan denk gelmiş bir izleyicinin, kanalınızı ve diğer videolarını keşfedebilmesinin en kolay yöntemidir diyebiliriz.

Gömülü videoları içeriğinize ekledikten sonra onları otomatik olarak oynatma seçeneği de eklerseniz, izleyiciler otomatik olarak diğer videonuzu izlemeye başlayabilirler. Bu da size daha fazla izlenme ve potansiyel yeni abone sayısı olarak dönebilir.

  1. Sosyal medya platformlarından yönlendirmeler yapın

Youtube kanalınızı diğer hesaplarınızla entegre etmenin önemine yukarıda değindir. Aynı şekilde diğer sosyal medya hesaplarından kanalınıza yönlendirmeler yapmak da bir youtube kanalı popülerliğini arttırmak için aynı oranda etkili olabilir.

YouTube İzlenme Süresi Arttırma Neden Önemlidir?

YouTube kanalınızı yukarıdaki adımları kullanarak optimize ettiniz ve videolarınızın izlenme oranlarının yükselmesini ümit ediyorsunuz. Fakat bu izlenme süresini arttırmak neden önemli diye kendinize sorabilirsiniz.

YouTube izlenme sayısı sizin popülerliğinizi belirleyen, videolarınızın tavsiye edilen videolar arasına girmesini sağlayabilen önemli bir unsur.

YouTube’da popüler olabilmek, videolarınızla para kazanabilmek için izlenme sürelerinizi arttırmaya çalışabilirsiniz. Yukarıdaki 15 optimizasyon adımı, videolarınızın daha fazla izlenmesine yardımcı olur.

Subsboost YouTube Abone Satın Alma Yöntemi

Konu Youtube kanalı popülerliği olunca Subsboost hizmetlerine değinmeden geçmek olmaz. Her türlü optimizasyonu yaptınız, düzenli kaliteli videolar paylaşıyor ve halen daha istediğiniz izlenme sayısına ve abone sayısına erişemediniz mi?

Bu noktada Subsboost hizmetleri yardımınıza koşabilir. Subsboost sosyal medya hesapları için abone ve takipçi satın alma hizmeti sunan, tüm dünyada kullanılan güvenilir bir şirket.

Dilediğiniz abone sayılarına erişemediğiniz durumlarda youtube abone satın alabilir, YouTube kanalınıza ivme kazandırabilirsiniz. Tüm diğer sosyal medya platformlarında olduğu gibi youtube’da da ne kadar çok abone o kadar çok izlenme ve yeni aboneyi beraberinde getiriyor. Bu nedenle sizin için sunulan böyle bir hizmetten faydalanmak akıllı bir seçenek olabilir.

Subsboost internet sitesini ziyaret ederek YouTube izlenme paketlerine daha ayrıntılı göz atabilir, Subsboost hakkında daha fazla bilgi sahibi olabilir ve size uygun paketi seçerek youtube’da hayalini kurduğunuz popülerliğe bir adım daha yaklaşabilirsiniz.

Son Olarak

Bu yazımızda bir Youtube kanalı nasıl daha popüler hale getirilebilir, YouTube içeriklerimizi nasıl optimize edebiliriz ele aldık. Harika bir YouTube kariyeri için abone sayınızı arttırmanız olmazsa olmazlardan. Abone sayınızı arttırmak, yorumlar aracılığı ile abone etkileşimlerini arttırmak, video izlenirliğini arttırmak da başarılı olmanın anahtarlarından.

Durum böyle olunca, başarılı bir youtuber olmak için yukarıda sizler için listelediğimiz optimizasyon yöntemlerini kullanmak, gerekli gördüğünüz zamanlarda abone satın almak akıllı yöntemler olabilir. Youtuber olmak profesyonel bir iş. Ciddi paralar kazanabileceğiniz, ek işiniz veya tam zamanlı işiniz olabilir. Böylelikle kariyerinize yatırım yaparak, sıkı çalışarak popüler bir youtuber olabilirsiniz.

Her işin kendine özgü gereksinimleri, zorluk ve kolaylıkları olduğu gibi, iyi bir gelir elde eden YouTube kanalına sahip olmak için yukarıdaki yöntemleri gönül rahatlığı ile kullanabilirsiniz. Tüm yöntemler daha önce denenmiş, şu anda popüler Youtuberlar tarafından kullanılmış ve halen daha kullanılan yöntemlerdir.


Yorum Yazın