Zelenski, Kursk saldırısının amacını açıkladı

  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Yorumlar
Zelenski, Kursk saldırısının amacını açıkladı
Abone ol
Ukrayna Devlet Başkanı Volodomir Zelenski, Ukrayna ordusunun Rusya’nın Kursk bölgesine yaptığı saldırının hedefinin gelecekte Moskova’nın sınır üzerinden saldırı yapmasını önleyecek bir tampon bölge kurulması olduğunu belirtti.

Ukrayna, Zelenski’nin açıklamasıyla Rusya topraklarına askerlerini soktuğu operasyonunun amacını ilk kez açıkça duyurmuş oldu. Zelenski, daha önce 6 Ağustos’ta başlatılan harekatın amacının sınır bölgesi Sumi’nin topçu ateşinden korunması olabileceğini ima etmişti. 

Salı akşamı yayınladığı video açıklamada Zelenski, ”Şimdi savunma operasyonlarında öncelikli hedefimiz olabildiğince Rus savaş potansiyelini olabildiğince yok etmek ve maksimum seviyede karşı saldırı hamlelerinde bulunmak. Buna saldırganın topraklarında bir tampon bölge yaratmak da dahil, yani Kursk bölgesindeki operasyonumuz.

Kiev, daha önce Rusya’ya tanklar ve zırhlı araçlarla girdiği operasyonun amacı hakkında kapsamlı açıklamalarda bulunmaktan kaçınmıştı. Ukrayna’nın onlarca kasabayı ele geçirdiği sürpriz saldırı, Rusya’ya 2. Dünya Savaşı’ndan beri yapılan en büyük saldırı olarak kayıtlara geçti.

Ukrayna ordusu, saldırıda Rusya toprakları içinde birkaç yönde ilerlemeyi başarırken, birçok vatandaş tahliye edildi. 

Ukrayna Başkomutanı Aleksandır Sirski, geçen hafta Ukrayna’nın Rusya toprakları içinde bin kilometre kare alan kontrol ettiğini iddia etmişti.


Yorum Yazın