İstanbul
Parçalı bulutlu
19°
Adana
Adıyaman
Afyonkarahisar
Ağrı
Amasya
Ankara
Antalya
Artvin
Aydın
Balıkesir
Bilecik
Bingöl
Bitlis
Bolu
Burdur
Bursa
Çanakkale
Çankırı
Çorum
Denizli
Diyarbakır
Edirne
Elazığ
Erzincan
Erzurum
Eskişehir
Gaziantep
Giresun
Gümüşhane
Hakkari
Hatay
Isparta
Mersin
İstanbul
İzmir
Kars
Kastamonu
Kayseri
Kırklareli
Kırşehir
Kocaeli
Konya
Kütahya
Malatya
Manisa
Kahramanmaraş
Mardin
Muğla
Muş
Nevşehir
Niğde
Ordu
Rize
Sakarya
Samsun
Siirt
Sinop
Sivas
Tekirdağ
Tokat
Trabzon
Tunceli
Şanlıurfa
Uşak
Van
Yozgat
Zonguldak
Aksaray
Bayburt
Karaman
Kırıkkale
Batman
Şırnak
Bartın
Ardahan
Iğdır
Yalova
Karabük
Kilis
Osmaniye
Düzce
36,6753 %0.09
40,0531 %0.19
3.516,44 % -0,05
84.330,52 %0.189
Ara
Muhalif. HABERLER 2024 mücevher ihracatına milyar dolarlık katkı

2024 mücevher ihracatına milyar dolarlık katkı

2024 mücevher ihracatına milyar dolarlık katkı

Okunma Süresi: 2 dk

Dünyanın en büyük beş mücevher fuarı arasında yer alan ve Türkiye'nin ilk ve tek uluslararası mücevher ihtisas buluşması olan Istanbul Jewelry Show (IJS), sektörün 2024 ihracatına 5 milyar dolarlık katkı sağlayacak.

İSTANBUL (İGFA) - Mücevher sektöründe dünyanın en büyük 3’üncü üreticisi olan Türkiye’nin 2023 yılı ihracatı 7 milyar doları aştı.

İhracattaki istikrarlı büyümesini 2024’te de sürdürmeyi hedefleyen sektör, yurt dışı satışlarının önemli bir bölümünü Nisan ayında düzenlenecek Istanbul Jewelry Show (IJS) Fuarı ile gerçekleştirecek.

Yılda iki kez düzenlenen fuarın 17-20 Nisan 2024 tarihlerindeki 55’inci edisyonuna, en az 140 farklı ülkeden 33 bin 500’ü aşkın ziyaretçinin gelmesi bekleniyor.

1.500’den fazla firma ve markanın katılacağı fuarın, sektör ihracatının yüzde 80’ini karşılaması bekleniyor.

Informa Markets olarak 7 farklı ülkede, alanında dünyanın en büyüğü olan “Hong Kong Mücevher Fuar’ı ile birlikte 13 farklı mücevher fuarı düzenlediklerini söyleyen Istanbul Jewelry Show Kurucu Ortağı Şermin Cengiz, sektördeki küresel bilgi birikimlerini Istanbul Jewelry Show’un yaklaşık 40 yıllık deneyimi ile birleştirerek Türkiye mücevher sektörü için güçlü bir sinerji yarattıklarını belirtti. “Yılda iki kez düzenlediğimiz Istanbul Jewelry Show fuarlarında, ülkemizin mücevher ihracatının yüzde 80’ini karşılıyoruz” diyen Cengiz, 17 – 20 Nisan 2024 tarihlerindeki 55’inci buluşma için hazırlıkların sürdüğünü, özellikle yurt dışı satın almacı programı ve farklı ülkelerden gelecek alım heyetleriyle birlikte, devasa büyüklükte bir ticarete ev sahipliği yapacaklarını vurguladı.

Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *