İstanbul
Açık
19°
Adana
Adıyaman
Afyonkarahisar
Ağrı
Amasya
Ankara
Antalya
Artvin
Aydın
Balıkesir
Bilecik
Bingöl
Bitlis
Bolu
Burdur
Bursa
Çanakkale
Çankırı
Çorum
Denizli
Diyarbakır
Edirne
Elazığ
Erzincan
Erzurum
Eskişehir
Gaziantep
Giresun
Gümüşhane
Hakkari
Hatay
Isparta
Mersin
İstanbul
İzmir
Kars
Kastamonu
Kayseri
Kırklareli
Kırşehir
Kocaeli
Konya
Kütahya
Malatya
Manisa
Kahramanmaraş
Mardin
Muğla
Muş
Nevşehir
Niğde
Ordu
Rize
Sakarya
Samsun
Siirt
Sinop
Sivas
Tekirdağ
Tokat
Trabzon
Tunceli
Şanlıurfa
Uşak
Van
Yozgat
Zonguldak
Aksaray
Bayburt
Karaman
Kırıkkale
Batman
Şırnak
Bartın
Ardahan
Iğdır
Yalova
Karabük
Kilis
Osmaniye
Düzce
36,6800 %0.19
39,9401 %0.29
3.520,47 % 0,07
83.179,97 %1.366
Ara
Muhalif. HABERLER Annelere çocuk istismarı eğitimi

Annelere çocuk istismarı eğitimi

Annelere çocuk istismarı eğitimi

Okunma Süresi: 2 dk

Van Büyükşehir Belediyesi ‘Çocuk İstismarının Önlenmesinde Ailenin Rolü’ konulu söyleşi düzenledi.

VAN (İGFA) - Van’da kadınların sosyal yaşama katılımlarını artırmak ve daha bilinçli bir toplum oluşturmak amacıyla başlatılan  ‘Kadının gücü Van’ın Gücü Projesi’ devam ediyor. Van Valisi ve Büyükşehir Belediye Başkan Vekili Ozan Balcı’nın öncülüğünde başlatılan ve 50 bin kadını sinema, tiyatro ve söyleşilerle buluşturacak olan proje kapsamında ‘Çocuk İstismarının Önlenmesinde Ailenin Rolü’ konulu söyleşi gerçekleştirildi. 

Büyükşehir Belediyesi Kadın ve Aile Hizmetleri Dairesi Başkanlığı koordinasyonunda Uygulama Otelinde gerçekleştirilen söyleşiye kadınlar yoğun ilgi gösterdi. İstanbul Gelişim Üniversitesi Psikoloji Bölümü Öğretim Üyesi Dr. Bülent Tansel tarafından verilen söyleşide; çocuğa yönelik istismarı önlemede ailenin rolü, mahremiyet bilincinin aşılanması, bu noktada annelere düşen görevler, çocukların bilgilendirilmesi ve bilinçlendirilmesi gibi konularda önemli bilgiler verdi. 

Söyleşinin açılış konuşmasını yapan Büyükşehir Belediyesi Kadın ve Aile Hizmetleri Dairesi Başkanı Selma Biçek, Projeye öncülük eden Vali ve Büyükşehir Belediye Başkan Vekili Ozan Balcı’ya teşekkür ederek, kadınların projeye yoğun katılım göstermelerinden dolayı memnun olduklarını ifade etti. 

Aile Destek Merkezlerindeki kadın kursiyerlerin de katıldığı söyleşi, soru-cevap bölümü ve plaket takdimi ile sona erdi.

Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *