İstanbul
Açık
19°
Adana
Adıyaman
Afyonkarahisar
Ağrı
Amasya
Ankara
Antalya
Artvin
Aydın
Balıkesir
Bilecik
Bingöl
Bitlis
Bolu
Burdur
Bursa
Çanakkale
Çankırı
Çorum
Denizli
Diyarbakır
Edirne
Elazığ
Erzincan
Erzurum
Eskişehir
Gaziantep
Giresun
Gümüşhane
Hakkari
Hatay
Isparta
Mersin
İstanbul
İzmir
Kars
Kastamonu
Kayseri
Kırklareli
Kırşehir
Kocaeli
Konya
Kütahya
Malatya
Manisa
Kahramanmaraş
Mardin
Muğla
Muş
Nevşehir
Niğde
Ordu
Rize
Sakarya
Samsun
Siirt
Sinop
Sivas
Tekirdağ
Tokat
Trabzon
Tunceli
Şanlıurfa
Uşak
Van
Yozgat
Zonguldak
Aksaray
Bayburt
Karaman
Kırıkkale
Batman
Şırnak
Bartın
Ardahan
Iğdır
Yalova
Karabük
Kilis
Osmaniye
Düzce
36,6753 %0.09
40,0531 %0.19
3.516,44 % -0,05
84.275,23 %3.494
Ara
Muhalif. HABERLER Antalya Büyükşehir toplu taşıma filosuna 20 yeni otobüs kattı 

Antalya Büyükşehir toplu taşıma filosuna 20 yeni otobüs kattı 

Antalya Büyükşehir toplu taşıma filosuna 20 yeni otobüs kattı 

Okunma Süresi: 3 dk

 

Büyükşehir toplu taşıma filosuna 20 yeni otobüs kattı 

 

Başkan Böcek, ‘Ulaşımla ilgili sorun kalmayacak’

 

Antalya Büyükşehir Belediyesi’nin kent içi toplu ulaşım için satın aldığı çağdaş ve çevre dostu 8,5 metrelik, 20 yeni otobüs; törenle toplu ulaşım hatlarında çalışmaya başladı. Başkan Muhittin Böcek, “Antalya’da ulaşımla ilgili sorun kalmayacak. Bunun için çalışıyoruz. 

Özellikle büyük otobüslerin giremediği yokuş ve dar sokakların bulunduğu mahalleler için alınan otobüslerimiz Antalya’mıza hayırlı olsun” diye konuştu. 

 

Antalya Büyükşehir Belediyesi toplu taşımadaki araç filosunu 8,5 metrelik, 20 yeni kırmızı otobüs daha katarak güçlendirdi. Yeni otobüsler Antalya Büyükşehir Belediyesi önünde düzenlenen törenle tanıtıldı. Başkan Muhittin Böcek tarafından Büyükşehir Belediyesi önünde tanıtılan yeni otobüsler özellikle dar sokakların bulunduğu mahallelere ulaşım kolaylığı sağlayacak. 

DAR SOKAKLARIN OLDUĞU MAHALLELERE GİDECEK

Otobüslerin hayırlı olmasını dileyen Başkan Muhittin Böcek, resmi plakalı 20 yeni halk otobüsünün bugün itibariyle Antalya toplu taşıma sisteminde hizmet vermeye başlayacağını söyledi. Otobüslerin maliyetinin 90 milyon liranın üstünde olduğunu kaydeden Başkan Böcek, “Amacımız taşıyanlarında taşınanlarında memnun olması. Daha önce 12 metrelik 60 tane otobüs ve 2 tane de elektrikli otobüs almıştık. 12 metrelik otobüslerin giremediği bazı dar sokakların olduğu mahallelerimiz vardı. Yeni aldığımız 8,5 metrelik otobüslerimizle halkımıza hizmet vermeye devam edeceğiz. Otobüslerin maliyeti 90 milyon liranın üstünde oldu. Yeni otobüslerimizin Antalya’mıza ve ulaşım esnafımıza hayırlı olsun. Kazasız belasız yolculuklar diliyorum” diye konuştu. 

ULAŞIMLA İLGİLİ SORUN KALMAMASI İÇİN ÇALIŞIYORUZ

Antalya’da ulaşımla ilgili sorun kalmaması için çalıştıklarını söyleyen Başkan Böcek, “Özel halk otobüsleriyle beraber günlük 500’ün üzerinde aracımız çalışıyor. Sayın Valimiz ile ulaşım ile ilgili bir toplantı yapmıştık. Kurum ve kuruluşlarla birlikte Antalya ulaşımını çözmek mecburiyetindeyiz. Antalya’da ulaşımla ilgili sorun kalmayacak bunun için çalışıyoruz. Beş merkez ilçemizde bugüne kadar belediye otobüsleri ve özel halk otobüsleriyle beraber 73 milyon 163 kişiyi taşımışız. Önümüzdeki süreçle ilgili hem özel halk otobüsleri memnun olacak zaten bizim arkadaşlarımız da onlarla beraber çalışmalarımızı aynı azim ve karanlıkta devam edeceğiz.

DİREKSİYON BAŞINA GEÇTİ

Başkan Böcek daha sonra şoförlerin de içinde olduğu yeni otobüslerden birisinin direksiyon başına geçerek belediye önünde kısa bir tur attı. 23’ü kadın olmak üzere 50 şoförün istihdam edildiği yeni otobüsler törenin ardından ulaşımda hizmet vermeye başladı.  

 

 


Kaynak: (BYZHA) Beyaz Haber Ajansı

Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *