İstanbul
Açık
8°
Adana
Adıyaman
Afyonkarahisar
Ağrı
Amasya
Ankara
Antalya
Artvin
Aydın
Balıkesir
Bilecik
Bingöl
Bitlis
Bolu
Burdur
Bursa
Çanakkale
Çankırı
Çorum
Denizli
Diyarbakır
Edirne
Elazığ
Erzincan
Erzurum
Eskişehir
Gaziantep
Giresun
Gümüşhane
Hakkari
Hatay
Isparta
Mersin
İstanbul
İzmir
Kars
Kastamonu
Kayseri
Kırklareli
Kırşehir
Kocaeli
Konya
Kütahya
Malatya
Manisa
Kahramanmaraş
Mardin
Muğla
Muş
Nevşehir
Niğde
Ordu
Rize
Sakarya
Samsun
Siirt
Sinop
Sivas
Tekirdağ
Tokat
Trabzon
Tunceli
Şanlıurfa
Uşak
Van
Yozgat
Zonguldak
Aksaray
Bayburt
Karaman
Kırıkkale
Batman
Şırnak
Bartın
Ardahan
Iğdır
Yalova
Karabük
Kilis
Osmaniye
Düzce
36,4483 %0.02
38,4410 %0.54
3.413,88 % 0,79
85.213,94 %-6.263
Ara
Muhalif. HABERLER Arılı Kovan Desteği

Arılı Kovan Desteği

Arılı Kovan Desteği

Okunma Süresi: 2 dk

Selçuklu Belediyesi Kırsal Hizmetler Müdürlüğü tarafından yürütülen ve kırsal mahallelerde arıcılığın geliştirmesi, üreticilerin bilgilendirilmesi amacıyla  pilot bölge Eğribayat Mahallesi’nde başarıyla uygulanan “Arılı Kovan Desteği”  projesinin kapsamı genişletilerek Selçuklu ilçesindeki tüm kırsal mahallelerde uygulanacak. Bu kapsamda üretimin ve  arıcılığın destekleneceği %50 hibeli Arılı Kovan Desteği’nin başvuruları 17 Ekim tarihi itibariyle başladı. 24 Ekim tarihinde sona erecek destekle ilgili başvuru ve tüm detaylar selcuklu.bel.tr adresinde yer alıyor. 

 

Başvurular sonrasında 30 Ekim-06 Kasım 2023 tarihleri arasında hak sahibi olan vatandaşlar SMS yoluyla bilgilendirilecek. 

 

“Kırsal mahallelerde üretim ve istihdamı desteklemeye devam ediyoruz”

 

Selçuklu’da bulunan 33 kırsal mahallede tarımsal üretimin ve istihdamın yeniden canlılık kazanması için ciddi çalışmalara imza attıklarını ifade eden Selçuklu Belediye Başkanı Ahmet Pekyatırmacı: “ İlçemizde yer alan kırsal mahallelerimizde aslında tarım ve hayvancılık adına önemli üretimler yapılıyor ancak bu üretimin ivmesinde bir düşüş söz konusu. Bu manada bu üretimin artırılması noktasında taşın altına elimizi koyalım dedik ve ilk olarak Kırsal Hizmetler Müdürlüğümüzü kurarak çalışmalarımıza başladık. Müdürlüğümüz aracılığıyla Tarım İl Müdürlüğümüzle, Konya Büyükşehir Belediyemizin Tarımsal Hizmetler Daire Başkanlığı'yla ve ilgili kurumlarla iş birliği halinde bütün dış mahallelerimizde tarım, hayvancılık ve el sanatları alanlarında üretimin artırılması, ürün çeşitliliğinin arttırılması, istihdamın arttırılması ve bu şekilde kırsaldaki istihdamla birlikte yerleşimin de çoğaltılması için gayret gösteriyoruz. Bu projelerimizden bir tanesi olan %50 Hibeli Arılı Kovan Desteğimizi pilot bölge olarak  başarıyla uyguladığımız Eğribayat mahallemizden sonra kapsamını genişleterek bütün kırsal mahallelerimizde uygulayacağız. Ben üretim ve istihdama katkısı olacağına inandığım bu destek için üreticilerimizi bu uygulamadan yararlanmaya davet ediyorum.” dedi.

 

Kaynak: (BYZHA) Beyaz Haber Ajansı

Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *