İstanbul
Orta şiddetli yağmur
2°
Adana
Adıyaman
Afyonkarahisar
Ağrı
Amasya
Ankara
Antalya
Artvin
Aydın
Balıkesir
Bilecik
Bingöl
Bitlis
Bolu
Burdur
Bursa
Çanakkale
Çankırı
Çorum
Denizli
Diyarbakır
Edirne
Elazığ
Erzincan
Erzurum
Eskişehir
Gaziantep
Giresun
Gümüşhane
Hakkari
Hatay
Isparta
Mersin
İstanbul
İzmir
Kars
Kastamonu
Kayseri
Kırklareli
Kırşehir
Kocaeli
Konya
Kütahya
Malatya
Manisa
Kahramanmaraş
Mardin
Muğla
Muş
Nevşehir
Niğde
Ordu
Rize
Sakarya
Samsun
Siirt
Sinop
Sivas
Tekirdağ
Tokat
Trabzon
Tunceli
Şanlıurfa
Uşak
Van
Yozgat
Zonguldak
Aksaray
Bayburt
Karaman
Kırıkkale
Batman
Şırnak
Bartın
Ardahan
Iğdır
Yalova
Karabük
Kilis
Osmaniye
Düzce
36,1149 %0.2
37,4337 %0.12
95.580,60 %-1.469
3.360,47 0,08
Ara
Muhalif. HABERLER Atık lastiklere dikkat! Sivrisinek üretiyor

Atık lastiklere dikkat! Sivrisinek üretiyor

Atık lastiklere dikkat! Sivrisinek üretiyor

Okunma Süresi: 2 dk

Manisa Büyükşehir Belediyesi, sivrisinek ve haşere ile mücadele çalışmaları kapsamında sineklerin üremesine neden olan atık lastiklerin ve durgun su alanlarının kontrolünü yaparak üreme ortamını ortadan kaldırıyor.

MANİSA (İGFA) - Manisa Büyükşehir Belediyesi Sağlık İşleri Dairesi Başkanlığı ekipleri, yaptıkları denetimlerde sivrisineklerin üreme ortamı olan atık lastiklerin içinde biriken sulara karşı vatandaşları uyardı.

Havaların ısınmasıyla birlikte ilaçlama çalışmalarına hız veren Manisa Büyükşehir Belediyesi ekipleri, sivrisineklerin üremesine imkan sağlayan ortamların ortadan kaldırılması için denetimlerine devam ediyor. Ekipler, yaptıkları ilaçlama çalışmalarının yanında içlerinde su birikebilecek atık lastikleri de kontrol ederek sivrisineklerin üreme ortamlarını ortadan kaldırıyor. Yapılan ilaçlama çalışması ve denetimde atık lastiği kontrol eden ekipler, lastiğin içinde su biriktiğini ve bu suyun içinde sivrisinek larvasına rastladı.

Atık lastiğin içindeki suyu boşaltan ve sivrisinek oluşumunu engelleyen ekipler daha sonra ilaçlama çalışması yaparak vatandaşları bu konuda dikkatli olmaları konusunda uyardı.

Vatandaşları evlerinde, bahçelerinde, açık alanlarda içi su dolu olan ve su dolabilecek kapları bırakmamaları konusunda uyaran Manisa Büyükşehir Belediyesi Sağlık İşleri Dairesi Başkanı Erhan İnce, “Manisa Büyükşehir Belediye Başkanı Cengiz Ergün’ün öncülüğünde 17 ilçede hizmet vermeye devam ediyoruz. Ekiplerimizin yaptığı kontrollerde içi su dolu atık bir lastiğe rastladık. Atık lastiğin içindeki suda, sivrisinek larvası olduğunu gördük. Bilindiği üzere sivrisinek oluşum alanlarının yüzde 82’si insan eliyle oluşturuluyor. Bu nedenle vatandaşlarımızdan talebimiz bidon, saksı, kova ve atık lastik gibi içinde durgun su bulunabilecek alanlar, sivrisinekler için üreme alanıdır, bu nedenle vatandaşlarımızın böyle alanları varsa bu suları boşaltmalarını istiyoruz. Öncelikle insan sağlığını tehdit eden bu sivrisineklerin üreme alanlarını yok etmek suretiyle vatandaşlarımız öncelikle kendi sağlığını koruyacaktır. Çevreni temiz tut, sağlığını koru diyoruz” dedi.  

Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *