İstanbul
Rain and snow
7°
Adana
Adıyaman
Afyonkarahisar
Ağrı
Amasya
Ankara
Antalya
Artvin
Aydın
Balıkesir
Bilecik
Bingöl
Bitlis
Bolu
Burdur
Bursa
Çanakkale
Çankırı
Çorum
Denizli
Diyarbakır
Edirne
Elazığ
Erzincan
Erzurum
Eskişehir
Gaziantep
Giresun
Gümüşhane
Hakkari
Hatay
Isparta
Mersin
İstanbul
İzmir
Kars
Kastamonu
Kayseri
Kırklareli
Kırşehir
Kocaeli
Konya
Kütahya
Malatya
Manisa
Kahramanmaraş
Mardin
Muğla
Muş
Nevşehir
Niğde
Ordu
Rize
Sakarya
Samsun
Siirt
Sinop
Sivas
Tekirdağ
Tokat
Trabzon
Tunceli
Şanlıurfa
Uşak
Van
Yozgat
Zonguldak
Aksaray
Bayburt
Karaman
Kırıkkale
Batman
Şırnak
Bartın
Ardahan
Iğdır
Yalova
Karabük
Kilis
Osmaniye
Düzce
36,7103 %0.03
40,2254 %0.04
3.578,80 % -0,03
82.285,96 %-2.231
Ara
Muhalif. HABERLER Bakan Kacır: Uzay sanayiini geliştireceğiz

Bakan Kacır: Uzay sanayiini geliştireceğiz

Bakan Kacır: Uzay sanayiini geliştireceğiz

Okunma Süresi: 1 dk

Milli Uzay Programı'nda en önemli hedeflerden birinin uzay sanayiini geliştirmek olduğunu kaydeden Sanayi ve Teknoloji Bakanı Mehmet Fatih Kacır, Ankara'da 'Uzay Teknoloji Geliştirme Bölgesi' kuracaklarını açıkladı.

ANKARA (İGFA) - Sanayi ve Teknoloji Bakanı Mehmet Fatih Kacır, Milli Uzay Programında en önemli hedeflerimizden biri uzay sanayiini geliştirmek olduğunu kaydetti.

Axiom Space firmasındaki ziyarete ilişkin görüntüleri sosyal medya hesabından paylaşan Bakan Kacır, uydu üretiminde elde ettiğimiz tecrübeyi yeni projelere taşıyacaklarını kaydetit.

Uzay sistemlerinde ve uzay araştırmalarında ekosistemi güçlendireceklerinin altını çizen Bakan Kacır, "600 milyar doları aşan uzay ekonomisinden daha fazla pay alacağız. Ankara’da “Uzay Teknoloji Geliştirme Bölgesi” kuracağız. Özel sektörü destekleyeceğiz. Küresel projelerde rol alacağız" diye konuştu.

https://twitter.com/mfatihkacir/status/1750052572516196362

Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *