İstanbul
Orta şiddetli yağmur
7°
Adana
Adıyaman
Afyonkarahisar
Ağrı
Amasya
Ankara
Antalya
Artvin
Aydın
Balıkesir
Bilecik
Bingöl
Bitlis
Bolu
Burdur
Bursa
Çanakkale
Çankırı
Çorum
Denizli
Diyarbakır
Edirne
Elazığ
Erzincan
Erzurum
Eskişehir
Gaziantep
Giresun
Gümüşhane
Hakkari
Hatay
Isparta
Mersin
İstanbul
İzmir
Kars
Kastamonu
Kayseri
Kırklareli
Kırşehir
Kocaeli
Konya
Kütahya
Malatya
Manisa
Kahramanmaraş
Mardin
Muğla
Muş
Nevşehir
Niğde
Ordu
Rize
Sakarya
Samsun
Siirt
Sinop
Sivas
Tekirdağ
Tokat
Trabzon
Tunceli
Şanlıurfa
Uşak
Van
Yozgat
Zonguldak
Aksaray
Bayburt
Karaman
Kırıkkale
Batman
Şırnak
Bartın
Ardahan
Iğdır
Yalova
Karabük
Kilis
Osmaniye
Düzce
35,4666 %-0.06
36,5354 %-0.17
3.509.176 %2.67
3.069,22 0,52
Ara
MUHALIF GAZETECILIK HABERLER Baklava cheesecake nasıl yapılır? Baklava cheesecake tarifi ve püf noktası

Baklava cheesecake nasıl yapılır? Baklava cheesecake tarifi ve püf noktası

Farklı tarif arayanlar için oldukça iyi bir alternatif olan baklava cheesecake tarifi evde yapılması kolay mükemmel bir lezzet. Peki, baklava cheesecake nasıl yapılır? İşte tadına doyamayacağınız baklava cheesecake tarifi, hazırlanışı ve püf noktası...

Görüntüsü ayrı tadı ise apayrı güzel olan baklava cheesecake tarifi, kendine hayran bırakan şahane bir lezzet. Peki, baklava cheesecake nasıl yapılır? Her lokmasında ayrı lezzet alacağınız baklava cheesecake tarifi, yapılışı, gerekli malzemeler, hazırlanışı ve püf noktası...

Baklava Cheesecake Tarifi

Taban için;

100 gram fıstık ya da ceviz (1 su bardağı)
2 kaşık eritilmiş tereyağı (30 gram)
60 gram pudra şekeri (3 yemek kaşığı)
7-8 adet baklava yufkası
Toz şeker
45 gram eritilmiş tereyağı
Şerbet için;

3/4 (bir yarım + bir çeyrek) su bardağı su
3/4 (bir yarım + bir çeyrek) su bardağı şeker
1-2 damla limon
Cheesecake için ( malzemelerin hepsi oda sıcaklığında);

600 gram labne
1/2 (yarım) su bardağından azıcık fazla süzme yoğurt (80 gram)
1 su bardağı + 2 kaşık şeker (200 gram)
1 paket vanilin
2 yemek kaşığı un (25 gram)
1 yumurta


Baklava Cheesecake yapılışı

Şerbet için; su ve şekeri kaynatın altını kısıp 10 dakika daha pişirin.

1-2 damla limon ekleyip kenara alın.

Kalıbı tereyağıyla yağlayın.

Baklava yufkalarının her yerini yağlayıp sırayla kenarlardan sarkacak şekilde yerleştirin.

2 sırada bir azıcık toz şeker serpin.

200 derece önceden ısıtılmış fırına koyun, kenarları hafif kızarana kadar 3-4 dakika tutun.

Fıstıklı harç için: fıstığı pudra şekeriyle karıştırın.

Eritilmiş tereyağı ekleyip, iyice karışınca fırından çıkan yufkaların üzerine yayıp bastırın.

Cheesecake için; labne ve şekeri tel çırpıcıyla çırpın.

Süzme yoğurt ekleyin un ve vanilini eleyerek ekleyip iyice karıştırın.

Son olarak yumurtayı ekleyin.

Karışınca fıstıkların üzerine döküp, 160 derece fırında alt rafta pişirin.

İçinde 15 dakika dursun sonra aralayın biraz da öyle beklesin.

Çıkarın kenarlardan şerbeti dökün.

Üzeri için ben fıstık kullanabilirsiniz.

Çok az artan şerbeti üzerine dökün.

Artan yufkalardan fırına atıp, cheesecake'in üzerine serpiştirebilirsiniz veya boş bırakabilirsiniz.

Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *