İstanbul
Açık
11°
Adana
Adıyaman
Afyonkarahisar
Ağrı
Amasya
Ankara
Antalya
Artvin
Aydın
Balıkesir
Bilecik
Bingöl
Bitlis
Bolu
Burdur
Bursa
Çanakkale
Çankırı
Çorum
Denizli
Diyarbakır
Edirne
Elazığ
Erzincan
Erzurum
Eskişehir
Gaziantep
Giresun
Gümüşhane
Hakkari
Hatay
Isparta
Mersin
İstanbul
İzmir
Kars
Kastamonu
Kayseri
Kırklareli
Kırşehir
Kocaeli
Konya
Kütahya
Malatya
Manisa
Kahramanmaraş
Mardin
Muğla
Muş
Nevşehir
Niğde
Ordu
Rize
Sakarya
Samsun
Siirt
Sinop
Sivas
Tekirdağ
Tokat
Trabzon
Tunceli
Şanlıurfa
Uşak
Van
Yozgat
Zonguldak
Aksaray
Bayburt
Karaman
Kırıkkale
Batman
Şırnak
Bartın
Ardahan
Iğdır
Yalova
Karabük
Kilis
Osmaniye
Düzce
36,0277 %0.1
37,2107 %0.34
100.970,59 %6.956
3.269,97 0,36
Ara
Muhalif. HABERLER Başkan Altay: “Hatay’da Ramazan’daki Çalışmalarımızla da Gönüllere Girdik”

Başkan Altay: “Hatay’da Ramazan’daki Çalışmalarımızla da Gönüllere Girdik”

Başkan Altay: “Hatay’da Ramazan’daki Çalışmalarımızla da Gönüllere Girdik”

Okunma Süresi: 3 dk

Konya Büyükşehir Belediye Başkanı Uğur İbrahim Altay, Hatay’da depremin yaralarını sarmak için depremin ilk gününden bu yana çalışmaları sürdürdüklerini belirterek, mübarek Ramazan ayında da Hatay’daki depremzedelerin yanında olduklarını, yaptıkları çalışmalarla bir kez daha gönüllere girdiklerini söyledi. 

Ramazan ayının ilk günlerinde Selçuklu, Karatay ve Meram Belediyeleriyle birlikte Hatay’a 14 TIR gıda kolisi gönderdiklerini kaydeden Başkan Altay, Konya Büyükşehir Belediyesi olarak Payas’ta kurdukları iftar ve sahur çadırında Ramazan ayı boyunca 132 bin Hataylıyı misafir ettiklerini ifade etti. Ramazan etkinlikleriyle çocukların yüzlerinde tebessüm olduklarını belirten Başkan Altay, tankerlerle temiz su dağıtım hizmetini mübarek ayda da sürdürdüklerini vurguladı.

Konya Büyükşehir Belediyesi, mübarek Ramazan ayında da Hataylı depremzedeleri yalnız bırakmadı.

Konya Büyükşehir Belediye Başkanı Uğur İbrahim Altay, 6 Şubat’ta yaşanan yüzyılın felaketinden sonra başta Hatay olmak üzere tüm deprem bölgelerinde yaşamın normale dönmesi için Konya olarak tüm imkanları seferber ettiklerini anımsattı.

HATAY’A 14 TIR RAMAZAN KOLİSİ, KAHRAMANMARAŞ’A 12 TIR UN

Ramazan ayında da Hataylı depremzedeleri yalnız bırakmadıklarını ve her türlü insani ihtiyacı karşılamaya gayret ettiklerini dile getiren Başkan Altay, “İlk olarak Ramazan ayının başında Meram, Karatay ve Selçuklu belediyelerimizle birlikte 14 TIR gıda kolisini afetzedelerimize ulaştırdık. Ayrıca depremin merkez üssü olan Kahramanmaraş’ta da ekmek temininde sıkıntı yaşanmaması adına 12 TIR’dan oluşan 300 ton unu yine buradaki depremzede vatandaşlarımıza ulaştırdık” diye konuştu.

RAMAZAN BOYUNCA 132 BİN HATAYLI KONYA BÜYÜKŞEHİR’İN İFTAR VE SAHUR ÇADIRINDA BULUŞTU

Hatay’ın Payas ilçesinde kurulan Konya Büyükşehir Belediyesi iftar ve sahur çadırının her gün dolup taştığını açıklayan Başkan Altay, “Kurduğumuz çadırda Ramazan ayı süresince 132 bin Hatay’lı kardeşimizi iftarda ve sahurda misafir etmenin mutluluğunu yaşadık. Yine, mobil yemek ve mobil ekmek araçlarımız da hizmete devam etti. Ayrıca Hatay’ın merkezinde ve ilçelerinde iftardan sonra ‘Biriz, Beraberiz, Birlikteyiz’ sloganıyla çocuklara özel düzenlediğimiz Ramazan etkinlikleriyle de çocukların yüzlerinde tebessüm olduk, Konya olarak bir kez daha gönüllere girdik” ifadelerini kullandı.

KOSKİ EKİPLERİ TEMİZ SU TEMİNİ İÇİN KOŞTURDU

Konya Büyükşehir Belediyesi KOSKİ Genel Müdürlüğü’ne bağlı ekiplerin Hatay’da ilk günden beri su temini e alt yapı konusunda önemli çalışmalar yaptığını hatırlatan Başkan Altay, ekiplerin suyun ulaşmadığı alanlara tankerlerle tatlı su dağıtımı hizmetinin Ramazan ayında da devam ettiğini söyledi. Başkan Altay, “Ekiplerimiz Ramazan ayında da dur durak bilmeden tankerlerle su dağıtmaya devam etti. Başta afetzedeler olmak üzere; bölgede çalışan ekiplere, çadır kentlere, mobil aş evlerine ve ihtiyaç duyulan her bir noktaya temiz içme ve kullanma suyu hizmetini ulaştırmak için bir günde yüzden fazla sefer yapan ekiplerimiz 2 buçuk aylık süreçte toplam 5 bin 313 sefer yaparak adeta gönülleri fethetti” diye konuştu.

Hatay’da bin konteynerlik Konya Konteyner Kent’in birinci etabının açılışı da Ramazan Ayında yaptıklarını, ikinci konteyner kentin de tamamlanmak üzere olduğunu vurgulayan Başkan Altay, “Yaşadığımız büyük afet nedeniyle bu sene Ramazan-ı Şerif’i buruk geçirdik belki ama tüm çabamız afetten etkilenen vatandaşlarımızın yaşadığı bu büyük acıyı bir nebze olsun hafifletmek yönünde oldu. Allah’ın izniyle hep birlikte el ele vererek bu zor günlerin de üstesinden geleceğimize inancım tamdır. Tüm vatandaşlarımızın Ramazan Bayramı’nı tebrik ediyor, nice güzel bayramlarla buluşmayı temenni ediyorum” sözleriyle konuşmasını tamamladı.

Kaynak: (BYZHA) Beyaz Haber Ajansı

Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *