İstanbul
Orta şiddetli yağmur
2°
Adana
Adıyaman
Afyonkarahisar
Ağrı
Amasya
Ankara
Antalya
Artvin
Aydın
Balıkesir
Bilecik
Bingöl
Bitlis
Bolu
Burdur
Bursa
Çanakkale
Çankırı
Çorum
Denizli
Diyarbakır
Edirne
Elazığ
Erzincan
Erzurum
Eskişehir
Gaziantep
Giresun
Gümüşhane
Hakkari
Hatay
Isparta
Mersin
İstanbul
İzmir
Kars
Kastamonu
Kayseri
Kırklareli
Kırşehir
Kocaeli
Konya
Kütahya
Malatya
Manisa
Kahramanmaraş
Mardin
Muğla
Muş
Nevşehir
Niğde
Ordu
Rize
Sakarya
Samsun
Siirt
Sinop
Sivas
Tekirdağ
Tokat
Trabzon
Tunceli
Şanlıurfa
Uşak
Van
Yozgat
Zonguldak
Aksaray
Bayburt
Karaman
Kırıkkale
Batman
Şırnak
Bartın
Ardahan
Iğdır
Yalova
Karabük
Kilis
Osmaniye
Düzce
36,1149 %0.2
37,4337 %0.12
95.580,60 %-1.469
3.360,47 0,08
Ara
Muhalif. HABERLER Başkan Hürriyet’ten ÖTV zammına tepki: Muafiyet şart!

Başkan Hürriyet’ten ÖTV zammına tepki: Muafiyet şart!

Başkan Hürriyet’ten ÖTV zammına tepki: Muafiyet şart!

Okunma Süresi: 2 dk

İzmit Belediye Başkanı Fatma Kaplan Hürriyet, akaryakıta yapılan ÖTV zammının tüm belediyelere ağır bir yük getireceğini ifade ederek, “Yerel yönetimlerin kullandığı akaryakıtta ÖTV muafiyeti şarttır” dedi

KOCAELİ (İGFA) - İzmit Belediye Başkanı Fatma Kaplan Hürriyet, ekonomik krizin vatandaşın sırtına yüklendiğini ve büyük ÖTV zammının vatandaşa hizmet götüren belediyelere de ağır bir yük getireceğine dikkat çekti.

Belediyelerin kullandığı akaryakıtta ÖTV muafiyetinin şart olduğunu ifade eden Başkan Hürriyet, akaryakıtta yapılan büyük ÖTV zammının hizmetleri önemli kısmında yakın kullanmak zorunda olan tüm belediyelere ağır bir yük getireceğini belirterek, "Bu işin A partisi B partisi yok. Hiçbir belediye bu maliyetler karşısında direnemez. Eskişehir Büyükşehir Belediye Başkanımız Yılmaz Büyükerşen’in de altını çizdiği gibi; yerel yönetimlerin kullandığı akaryakıtta ÖTV muafiyeti şarttır. İzmit Belediyemizin asli hizmetlerinden olan temizlik işleri, sosyal hizmetler, sıcak yemek desteği, fen işleri, park bahçeler gibi hizmetlerde kullandığımız araçların akaryakıtlarından yüksek vergiler alınması belediyelerin üzerindeki yükü katbekat arttıracaktır. Sürekli olarak artan yüksek enflasyon, artan maliyetler gibi belediye bütçelerini etkileyen unsurların ardından şimdi de ÖTV zammı belediyelerin bütçelerine ciddi bir mali yük olacaktır" diye konuştu.

“DAHA ADİL VERGİLENDİRME POLİTİKASI”

"Araçlarımızı kullanarak gerçekleştirdiğimiz hizmetlerin tümü, toplumumuzun refahı için önemlidir ve hizmetlerimizin pek çoğunu da belediye hizmet araçlarımızla gerçekleştiriyoruz" diyen Başkan Hürriyet, son yapılan ÖTV artışının yerel hizmetlere ağır bir yük getireceğini ve toplumun refahını olumsuz etkileyeceğini ifade ederek, yerel hizmetlerin sürdürülebilirliği için daha adil bir vergilendirme politikası ve alternatif çözümler bulunmasını talep etti.

Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *