İstanbul
Hafif yağmur
8°
Adana
Adıyaman
Afyonkarahisar
Ağrı
Amasya
Ankara
Antalya
Artvin
Aydın
Balıkesir
Bilecik
Bingöl
Bitlis
Bolu
Burdur
Bursa
Çanakkale
Çankırı
Çorum
Denizli
Diyarbakır
Edirne
Elazığ
Erzincan
Erzurum
Eskişehir
Gaziantep
Giresun
Gümüşhane
Hakkari
Hatay
Isparta
Mersin
İstanbul
İzmir
Kars
Kastamonu
Kayseri
Kırklareli
Kırşehir
Kocaeli
Konya
Kütahya
Malatya
Manisa
Kahramanmaraş
Mardin
Muğla
Muş
Nevşehir
Niğde
Ordu
Rize
Sakarya
Samsun
Siirt
Sinop
Sivas
Tekirdağ
Tokat
Trabzon
Tunceli
Şanlıurfa
Uşak
Van
Yozgat
Zonguldak
Aksaray
Bayburt
Karaman
Kırıkkale
Batman
Şırnak
Bartın
Ardahan
Iğdır
Yalova
Karabük
Kilis
Osmaniye
Düzce
35,9289 %-0.02
37,4684 %0.3
98.329,89 %-0.94
3.312,15 0,79
Ara
Muhalif. HABERLER Bayrampaşa Belediyesi’nden 500 konutluk konteyner kent

Bayrampaşa Belediyesi’nden 500 konutluk konteyner kent

Bayrampaşa Belediyesi’nden 500 konutluk konteyner kent

Okunma Süresi: 2 dk

Kahramanmaraş merkezli çifte depremlerin hemen ardından tüm imkânlarını seferber eden Bayrampaşa Belediyesi, depremzedeler için Kahramanmaraş Pazarcık’ta konteyner kent kurdu.

500 ailenin geçici yeni yaşam alanı olan konteyner kentin açılışını Bayrampaşa Belediye Başkanı Atila Aydıner, belediye başkan yardımcıları, Kızılay Bayrampaşa Şube Başkanı Erkan Bayraktar ve protokol üyeleri ile birlikte gerçekleştirdi.

Açılışta konuşan Başkan Aydıner, “Biz yeter ki bir olalım, iri olalım, diri olalım. 14 Mayıs’ta ak bir güneş gibi yeniden doğalım. Allah’ın izniyle tüm yaralarımızı saracak güce, iradeye ve kudrete sahibiz” dedi.

6 Şubat tarihli, Kahramanmaraş merkezli, toplam 11 kenti etkileyen çifte depremlerin hemen ardından tüm imkânlarını seferber eden Bayrampaşa Belediyesi, Kızılay’ın desteği ile depremzedeler için konteyner kent kurdu. Kahramanmaraş’ın Pazarcık ilçesinde afetzedelerin kullanımına sunulan konteyner kentin açılışını Bayrampaşa Belediye Başkanı Atila Aydıner, belediye başkan yardımcıları, Kızılay Bayrampaşa Şube Başkanı Erkan Bayraktar ve protokol üyeleri ile birlikte gerçekleştirdi. Toplam 500 konteynerin bulunduğu kentteki konteynerlerin her biri 21 metrekarelik alana sahip, 2 oda, mutfak, tuvalet ve banyodan oluşuyor. Ayrıca konteyner kentte camii de bulunuyor. Öte yandan konteyner kentin çevresine yapılan çocuk oyun parkı, kamelyalar, dinlenme alanları ve yerleştirilen spor aletleri ile depremin izleri silinmeye, acılar hafifletilmeye çalışılıyor.

“YARALARIMIZI SARACAK GÜCE, İRADEYE VE KUDRETE SAHİBİZ”

Konteyner kentin açılışında konuşan Başkan Atila Aydıner, “Depremin bölgede ve yüreklerimizde açtığı yaraları sarmak için büyük felaketin ilk saatinden bu yana tüm imkânlarımız ve ekiplerimiz ile sahada olduk.  Şimdi de depremlerin merkez üssü Kahramanmaraş’a afetzede kardeşlerimiz için konteyner kent kurduk. Toplam 500 konteynerin yer aldığı yeni yaşam alanındaki konteynerlerin her biri 21 metrekarelik alana sahip, 2 oda, mutfak, tuvalet ve banyodan oluşuyor. Biz devletimiz ve milletimiz ile el ele vererek acıları dindirmek için var gücümüzle çalışmaya devam edeceğiz. Biliyorsunuz, Cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan’ın talimatları ile bölgede yeniden inşa çalışmaları hızla başlatıldı. İnşallah yakın zamanda afetzede vatandaşlarımız kadem kademe kalıcı konutlarına taşınabilecekler. Biz yeter ki bir olalım, iri olalım, diri olalım. 14 Mayıs’ta ak bir güneş gibi yeniden doğalım. Allah’ın izniyle tüm yaralarımızı saracak güce, iradeye ve kudrete sahibiz” ifadelerini kullandı.

Kaynak: (BYZHA) Beyaz Haber Ajansı

Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *