İstanbul
Parçalı bulutlu
13°
Adana
Adıyaman
Afyonkarahisar
Ağrı
Amasya
Ankara
Antalya
Artvin
Aydın
Balıkesir
Bilecik
Bingöl
Bitlis
Bolu
Burdur
Bursa
Çanakkale
Çankırı
Çorum
Denizli
Diyarbakır
Edirne
Elazığ
Erzincan
Erzurum
Eskişehir
Gaziantep
Giresun
Gümüşhane
Hakkari
Hatay
Isparta
Mersin
İstanbul
İzmir
Kars
Kastamonu
Kayseri
Kırklareli
Kırşehir
Kocaeli
Konya
Kütahya
Malatya
Manisa
Kahramanmaraş
Mardin
Muğla
Muş
Nevşehir
Niğde
Ordu
Rize
Sakarya
Samsun
Siirt
Sinop
Sivas
Tekirdağ
Tokat
Trabzon
Tunceli
Şanlıurfa
Uşak
Van
Yozgat
Zonguldak
Aksaray
Bayburt
Karaman
Kırıkkale
Batman
Şırnak
Bartın
Ardahan
Iğdır
Yalova
Karabük
Kilis
Osmaniye
Düzce
36,4253 %0.02
39,4515 %0.22
3.403,20 % -0,55
90.323,93 %0.122
Ara
Muhalif. HABERLER Bergama’da Cumhuriyet Bayramı coşkuyla kutlandı

Bergama’da Cumhuriyet Bayramı coşkuyla kutlandı

Bergama’da Cumhuriyet Bayramı coşkuyla kutlandı

Okunma Süresi: 3 dk

Bergama, Cumhuriyetimizin 100. Yılını coşkuyla kutladı. Bergama İlçe Kutlama Komitesi tarafından hazırlanan Cumhuriyetimizin 100. Yıl kutlamaları 24 Ekim’de başladı ve 29 Ekim Bergama Kültür Merkezi’nde Yaşam Boyu Eğitim Merkezi’nin Türk Sanat Müziği Konseri ile sona erecek. 24 Ekim’de Bergama İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü Öğretmenleri tarafından düzenlenen “Cumhuriyetimizin 100. Yılı Özel Konseri” ile başlayan kutlamalar 26 Ekim’de İzmir Devlet Türk Dünyası Dans ve Müzik Topluluğu Konseri ile devam etti. 27 Ekim’de Çanakkale Sanat Tiyatrosu’nun sahnelediği “Atatürk” isimli oyun vatandaşlarımızla buluştu. 28 Ekim’de Yaşam Boyu Eğitim Merkezi’nin Türk Halk Müziği Konseri’nden sonra 29 Ekim akşamı Yaşam Boyu Eğitim Merkezi Türk Sanat Müziği konseri izleyicilerle buluşacak. Spor etkinlikleri ve konserler ile kutlanan Cumhuriyetimizin 100. Yılında Gençlik ve Spor İlçe Müdürlüğü tarafından Hızlı Satranç Turnuvası, Voleybol Turnuvası, 1923 metre 100. Yıl Cumhuriyet Koşusu, Masa Tenisi, Lise ve Ortaokul öğrencilerine özel 3*3 Sokak Basketbolu, Bergama’nın tarihi 99 merdivenlerinde 100. Yıl Merdiven Yarışması, Oryantiring Yarışmaları düzenlendi.

Bergama İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü’nün düzenlediği Cumhuriyetimizin 100. Yılı kutlamaları kapsamında Ortaokullar arasında Masa Tenisi Turnuvası, Atletizm Yarışması, Cumhuriyetimizin 100. Yılı Öğretmenler Karma Resim Sergisi, Cumhuriyetimizin 100. Yılı Öğretmenler Konseri, Bergama Halk Eğitim Merkezi Sergisi, 100. Yıl Logo ve Resim Sergisi düzenlendi.
 

BAŞKAN KOŞTU; “ CUMHURİYETİMİZ İLELEBET SÜRECEK”

Bergama Belediye Başkanı Hakan Koştu; “24 Ekim’de başladığımız 29 Ekim kutlamaları bugünde devam ediyor. 24 Ekim’de Bergama İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü’nün resim sergisi ve konseri ile kutlamalara başladık. Hemen akabindeki akşam İzmir Türk Dünyası Dans ve Müzik Topluluğu Konseri ile harika bir akşam yaşadık. Çanakkale Sanat Tiyatrosu’nun “Atatürk” konulu tiyatrosu sergilendi. Gün içimde çocuklarımız ve gençlerimizle spor etkinlikleri düzenledik. Kültür, sanat ve spor ile Bergama’nın tarihi ve şanına yakışır bir 100. Yıl kutluyoruz. 19 Mayıs 1919’da Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün kurtuluş meşalesini yakması akabinde ve kurtuluş mücadelesinin başlamasıyla birlikte Türkiye Cumhuriyeti kurulması başlamış oldu. 23 Nisan 1920’de TBMM kuruldu ve 30 Ağustos 1922’de de Büyük Zafer gerçekleşti. 29 Ekim 1923’te Cumhuriyet ilan edildi ve bugün Cumhuriyetimizin 100. Yılını kutluyoruz. Bizler bu emaneti geleceğimiz gençlere emanet edeceğiz. 1000 yıldır bu topraklarda hakimiyet kuruyoruz. Türkülerimizin, hikayelerimizin arkasında çok büyük yaşanmışlıklar bulunuyor. Balkanlar’dan Kırım’a ülkemizin en Doğusundan en batısına göçlerin ve savaşların izleri var. Nice nice 100 yıllar diliyorum. Cumhuriyetimiz kutlu olsun”

29 Ekim Cumhuriyet Bayramı’nın 100. Yıl Dönümü Etkinliklerine 7’den 77’ye çok sayıda vatandaş katıldı. Saygı duruşu ve İstiklal Marşı ile başlayan törende Bergama Kaymakamı Avni Oral konuşma yaptı. Şiir dinletileri ve halk oyunları gösterileri ile devam eden törende, Spor Etkinlikleri Ödül Töreni, şiir, kompozisyon, resim ve spor müsabakalarında dereceye giren öğrencilerin teşekkür belgesi ve ödüllerin verilmesi ve halkın bayramının kutlanması ile sona erdi

Cumhuriyet Meydanı’ndaki kutlamalara, Bergama Kaymakamı Avni Oral, Garnizon Komutanı Jandarma Kıdemli Yüzbaşı Abdulkadir Kütükcü, Bergama Belediye Başkanı Hakan Koştu, ilçe protokolü, siyasi parti liderleri ve vatandaşlar katıldı


Kaynak: (BYZHA) Beyaz Haber Ajansı

Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *