İstanbul
Açık
13°
Adana
Adıyaman
Afyonkarahisar
Ağrı
Amasya
Ankara
Antalya
Artvin
Aydın
Balıkesir
Bilecik
Bingöl
Bitlis
Bolu
Burdur
Bursa
Çanakkale
Çankırı
Çorum
Denizli
Diyarbakır
Edirne
Elazığ
Erzincan
Erzurum
Eskişehir
Gaziantep
Giresun
Gümüşhane
Hakkari
Hatay
Isparta
Mersin
İstanbul
İzmir
Kars
Kastamonu
Kayseri
Kırklareli
Kırşehir
Kocaeli
Konya
Kütahya
Malatya
Manisa
Kahramanmaraş
Mardin
Muğla
Muş
Nevşehir
Niğde
Ordu
Rize
Sakarya
Samsun
Siirt
Sinop
Sivas
Tekirdağ
Tokat
Trabzon
Tunceli
Şanlıurfa
Uşak
Van
Yozgat
Zonguldak
Aksaray
Bayburt
Karaman
Kırıkkale
Batman
Şırnak
Bartın
Ardahan
Iğdır
Yalova
Karabük
Kilis
Osmaniye
Düzce
35,9024 %0.14
36,8510 %-1.13
99.036,00 %-2.865
3.235,22 0,22
Ara
Muhalif. HABERLER Bergamalı öğrenciler ’şehrini’ Almanya’da tasarlayacak!

Bergamalı öğrenciler ’şehrini’ Almanya’da tasarlayacak!

Bergamalı öğrenciler ’şehrini’ Almanya’da tasarlayacak!

Okunma Süresi: 2 dk

İzmir'de “Şehrini Tasarla” AB Projesi için Bergama’dan öğrenci grubu Böblingen’e gidiyor.

İZMİR (İGFA) - Bergama Belediyesi ve İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü işbirliğinde 11. Sınıf öğrencileri arasından belirlenen grup, Böblingen seyahati öncesinde Belediye Başkanı Hakan Koştu’ya bir ziyarette bulundular.

Almanya’nın Böblingen kenti ile birlikte yürütülen "Şehrini Tasarla!" AB Projesi Belediye düzeyinde gençlik katılımını güçlendirmeyi amaçlayan Türkiye-Almanya değişim programı’’ için çalışmalar aralıksız sürdürülmeye devam ediyor.

1964 yılında kardeş kent olan Bergama ve Böblingen arasında gerçekleşecek AB Projesi ile kardeş şehir ilişkilerinin daha da güçlenmesi amacıyla proje kapsamında Bergama Belediyesi ve İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü işbirliğinde belirlenen ve öğrencilerden oluşan grup mihmandarları ile Böblingen kentini ziyaret edecek ve yerel yönetimlerde karar alma mekanizmalarını yerinde inceleyip, deneyimleyecekler.

BAŞKAN KOŞTU: "PROJE, BERGAMA’NIN KARDEŞ ŞEHİR KÜLTÜRÜNÜ YENİDEN FİLİZLENDİRİYOR"

Böblingen’e gidecek öğrencilerin Bergama Belediyesi'ne ziyaretleri ardından bir açıklama yapan Belediye Başkanı Hakan Koştu, "Bu proje ile Bergama ve Böblingen’de yaşayan gençlerimiz ‘’Şehrini Tasarla’’ temasıyla yakından tanışacaklar. 11. Sınıf öğrencilerinden oluşan bizim grubun Böblingen ziyareti ardından Mayıs ayında ise bizler Böblingen’den gelecek olan öğrenci grubunu şehrimizde ağırlayacağız. Bergama’mızın kadim tarihi ile yerel diplomasiyi hep birlikte deneyimleyeceğiz. Projenin hazırlık aşamasından finaline kadar emeği geçen tüm ekibe teşekkür ediyorum’’ diye konuştu.

Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *