İstanbul
Hafif kar yağışlı
1°
Adana
Adıyaman
Afyonkarahisar
Ağrı
Amasya
Ankara
Antalya
Artvin
Aydın
Balıkesir
Bilecik
Bingöl
Bitlis
Bolu
Burdur
Bursa
Çanakkale
Çankırı
Çorum
Denizli
Diyarbakır
Edirne
Elazığ
Erzincan
Erzurum
Eskişehir
Gaziantep
Giresun
Gümüşhane
Hakkari
Hatay
Isparta
Mersin
İstanbul
İzmir
Kars
Kastamonu
Kayseri
Kırklareli
Kırşehir
Kocaeli
Konya
Kütahya
Malatya
Manisa
Kahramanmaraş
Mardin
Muğla
Muş
Nevşehir
Niğde
Ordu
Rize
Sakarya
Samsun
Siirt
Sinop
Sivas
Tekirdağ
Tokat
Trabzon
Tunceli
Şanlıurfa
Uşak
Van
Yozgat
Zonguldak
Aksaray
Bayburt
Karaman
Kırıkkale
Batman
Şırnak
Bartın
Ardahan
Iğdır
Yalova
Karabük
Kilis
Osmaniye
Düzce
36,4417 %0.01
38,2056 %0.09
95.538,00 %-0.62
3.442,12 0,12
Ara
Muhalif. HABERLER Bingöl’de 2 bin 300 rakımda bal hasadı

Bingöl’de 2 bin 300 rakımda bal hasadı

Bingöl’de 2 bin 300 rakımda bal hasadı

Okunma Süresi: 2 dk

Bingöl'ün Genç ilçesine bağlı 2 bin 300 metre yüksekliğindeki Çotala dağının eteğindeki Yayla’ da bal üreticileri yaz hasadına başladı.

Bingöl Güncel TV / BİNGÖL (İGFA) - Bingöl’ün Genç ilçesine bağlı 2 bin 300 metre yüksekliğindeki Çotala Dağı'nın eteğindeki yaylada bal üreticileri yaz hasadına başladı.

Bingöl balının dünyada bir ilk olduğunu söyleyen üreticiler, bin bir çiçekten elde ettikleri ballarını iç ve dış pazarlara gönderiyor.

Genç ilçesine bağlı Çevirme Köyü'nde bulunan arıcılar, 3 ay önce Çotala dağının eteklerine 300 kovanını yerleştirdi.

Burada 2 bin çeşit çiçeğin bulunduğu Yayla’ da arıcılık yapan üreticiler, kovanlardan ballarını alarak sağım çadırına götürdü. Burada balın mührünü alıp peteğe bırakmışlar. Üreticiler ballarını süzerek teneke ve kavanozlara doldurdular.

Bal üreticisi Abulmenav Çağlayan, Bingöl balının dünyadaki ilk bal olduğunu söyledi.

Çağlayan, “Bugün bal hasadımız başladı. Bingöl balı dünyanın ilk balıdır. Çevirme köyünde Çotala dağının eteklerinde 2.300 metre rakımda arıcılık yapıyoruz. Bin çiçekten elde edilen balı toplamaya başladık. Ballarımızı kovanlarımızdan alıp sağım çadırına götürüyoruz ve oradaki mühürlerini alıp peteklere bırakıyoruz. Orada balımızı süzüyoruz. Süzme balımızı teneke ve kavanozlara doldurup iç ve dış piyasaya satıyoruz” diye konuştu.

Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *