İstanbul
Kapalı
16°
Adana
Adıyaman
Afyonkarahisar
Ağrı
Amasya
Ankara
Antalya
Artvin
Aydın
Balıkesir
Bilecik
Bingöl
Bitlis
Bolu
Burdur
Bursa
Çanakkale
Çankırı
Çorum
Denizli
Diyarbakır
Edirne
Elazığ
Erzincan
Erzurum
Eskişehir
Gaziantep
Giresun
Gümüşhane
Hakkari
Hatay
Isparta
Mersin
İstanbul
İzmir
Kars
Kastamonu
Kayseri
Kırklareli
Kırşehir
Kocaeli
Konya
Kütahya
Malatya
Manisa
Kahramanmaraş
Mardin
Muğla
Muş
Nevşehir
Niğde
Ordu
Rize
Sakarya
Samsun
Siirt
Sinop
Sivas
Tekirdağ
Tokat
Trabzon
Tunceli
Şanlıurfa
Uşak
Van
Yozgat
Zonguldak
Aksaray
Bayburt
Karaman
Kırıkkale
Batman
Şırnak
Bartın
Ardahan
Iğdır
Yalova
Karabük
Kilis
Osmaniye
Düzce
38,0016 %0.02
41,1358 %-0.06
3.688,65 % 0,29
87.957,14 %-0.086
Ara
Muhalif. HABERLER BTP lideri Hüseyin Baş’tan maden faciasıyla ilgili açıklama

BTP lideri Hüseyin Baş’tan maden faciasıyla ilgili açıklama

BTP lideri Hüseyin Baş’tan maden faciasıyla ilgili açıklama

Okunma Süresi: 2 dk

 Bağımsız Türkiye Partisi (BTP) Genel Başkanı Hüseyin Baş, Erzincan'da yaşanan maden faciasının ardından açıklamada bulundu.

Erdoğan DEMİR / EDİRNE (İGFA) - Bağımsız Türkiye Partisi (BTP) Genel Başkanı Hüseyin Baş, Erzincan İliç’te Kanadalı firmaya ait altın madeni sahasında meydana gelen faciayı değerlendirdi.

Sosyal medya hesabından paylaşımlar yapan BTP lideri, “Kanadalı firma kendi ülkesinde yapamadığı vahşi madenciliği AK Parti hükümetinin verdiği yetkiyle Erzincan’da yapıyor. Doğamızı insanımızı katlediyor. Hepinize yazıklar olsun! O giden canların da, altının da, göçüğün de hesabı sorulacak.Bas bas bağırıyoruz, fabrikaları kapatmayın, madenleri özelleştirmeyin, kamunun mallarını satmayın, bedelleri ağır olur diye. Erzincan’da yaşananlar yıllardır söylediklerimizin ispatı niteliğinde." dedi. 

Genel Başkan Hüseyin Baş, "Madenimizden çıkan altını ecnebiye verip bizi 3 kuruşa muhtaç etmeleri yetmiyormuş gibi bir de göçük altında bırakıyorlar. Herkesi dış güçlerin adamı olmakla suçlayan AKP dış güçlerin gerçek partneridir. Bu arada Erzincan’daki maden 2016’dan beri faaliyette. Yani “Lozan’ın bitiminden” 7 yıl öncesinden beri. Hem de yandaşlar işletiyor. Demek ki neymiş? Bu ülkede madenler varmış ve bunların işletilmesinde Lozan diye saçma sapan bir engel yokmuş." ifadelerini kullanırken "ABD istedi Esad’a düşman oldular. ABD istedi İsveç’in NATO üyeliğine evet dediler. ABD istedi Sisi’yle barıştılar. Cumhurbaşkanı bugün kan davalı olduğu Sisi’yi ziyarete gidiyor. Yarın ABD istesin, yapmayacakları şey yok. Yersiz ve gayrı milli iktidar.” dedi.

Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *