İstanbul
Hafif yağmur
6°
Adana
Adıyaman
Afyonkarahisar
Ağrı
Amasya
Ankara
Antalya
Artvin
Aydın
Balıkesir
Bilecik
Bingöl
Bitlis
Bolu
Burdur
Bursa
Çanakkale
Çankırı
Çorum
Denizli
Diyarbakır
Edirne
Elazığ
Erzincan
Erzurum
Eskişehir
Gaziantep
Giresun
Gümüşhane
Hakkari
Hatay
Isparta
Mersin
İstanbul
İzmir
Kars
Kastamonu
Kayseri
Kırklareli
Kırşehir
Kocaeli
Konya
Kütahya
Malatya
Manisa
Kahramanmaraş
Mardin
Muğla
Muş
Nevşehir
Niğde
Ordu
Rize
Sakarya
Samsun
Siirt
Sinop
Sivas
Tekirdağ
Tokat
Trabzon
Tunceli
Şanlıurfa
Uşak
Van
Yozgat
Zonguldak
Aksaray
Bayburt
Karaman
Kırıkkale
Batman
Şırnak
Bartın
Ardahan
Iğdır
Yalova
Karabük
Kilis
Osmaniye
Düzce
35,9756 %0.22
37,2150 %-0.51
97.356,10 %0.593
3.310,02 0,42
Ara
Muhalif. HABERLER Bursa kebabına ’coğrafi işaret’ denetimi

Bursa kebabına ’coğrafi işaret’ denetimi

Bursa kebabına ’coğrafi işaret’ denetimi

Okunma Süresi: 1 dk

Bursa'nın meşhur lezzeti olan Bursa kebabı, coğrafi işaret denetimlerine tabi tutuldu.

BURSA (İGFA) - Geleneksel ve yerel ürünler bakımından Türkiye'nin önde gelen şehirlerinden biri olan Bursa sahip olduğu ve kendine özgü olan ürünlere yönelik coğrafi işaret tescil çalışmalarını sürdürüyor.

Ticaret Sanayii Odaları, Belediyeler ve Ziraat Odaları yanı sıra Tarımsal Kooperatiflerin ortak çalışmaları sonucu Bursa'da Coğrafi İşaretli Ürün sayısı 26'ya ulaştı.

Ortak çalışmalar ile mevcut coğrafi işaretli ürün sayısının artırılması yanı sıra tescil edilen ürünlere yönelik olarak denetleme çalışmaları da yapılıyor.

Bu kapsamda; Bursa ile özdeşmiş değerlerden olan Bursa Döner Kebabı'na yönelik denetim gerçekleştirildi.

Coğrafi işaret denetimleri, Bursa kebabının geleneksel tarifine uygun olarak üretildiğini ve bu lezzetin kalitesinin korunduğunu gösterdi.

Denetime BTSO yetkilileri, Uludağ Üniversitesi Gıda Mühendisliği Bölümünden Prof. Dr. Ö. Utku Çopur, Bursa Teknik Üniversitesi Gıda Mühendisliği Bölümünden Doç. Dr. Aycan Çınar, Bursa İl Tarım ve Orman Müdürlüğü Koordinasyon ve Tarımsal Veriler Şube Müdürü Esra Uzun ile teknik personel yanı sıra marka vekilleri de katıldı.

Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *