İstanbul
Parçalı bulutlu
9°
Adana
Adıyaman
Afyonkarahisar
Ağrı
Amasya
Ankara
Antalya
Artvin
Aydın
Balıkesir
Bilecik
Bingöl
Bitlis
Bolu
Burdur
Bursa
Çanakkale
Çankırı
Çorum
Denizli
Diyarbakır
Edirne
Elazığ
Erzincan
Erzurum
Eskişehir
Gaziantep
Giresun
Gümüşhane
Hakkari
Hatay
Isparta
Mersin
İstanbul
İzmir
Kars
Kastamonu
Kayseri
Kırklareli
Kırşehir
Kocaeli
Konya
Kütahya
Malatya
Manisa
Kahramanmaraş
Mardin
Muğla
Muş
Nevşehir
Niğde
Ordu
Rize
Sakarya
Samsun
Siirt
Sinop
Sivas
Tekirdağ
Tokat
Trabzon
Tunceli
Şanlıurfa
Uşak
Van
Yozgat
Zonguldak
Aksaray
Bayburt
Karaman
Kırıkkale
Batman
Şırnak
Bartın
Ardahan
Iğdır
Yalova
Karabük
Kilis
Osmaniye
Düzce
35,5594 %0.16
36,5618 %-0.36
3.738.649 %0.858
3.081,85 0,00
Ara
Muhalif. HABERLER Bursa’da en çok yiyenlerin kazandığı festival

Bursa’da en çok yiyenlerin kazandığı festival

Bursa’da en çok yiyenlerin kazandığı festival

Bursa Büyükşehir Belediyesi’nin bu yıl ‘Damağımdaki Bursa’ temasıyla düzenlediği 3. Bursa Uluslararası Gastronomi Festivali’nde yapılan yarışmada, 16 dakikada 8 adet cantık yiyen Cemil Bakırtaş, gram altın kazandı.

BURSA (İGFA) - Bursa’nın gastronomi kültürünü ortaya çıkarmak amacıyla zengin bir içerikle hazırlanan 3. Bursa Uluslararası Gastronomi Festivali, ikinci gününde de birbirinden renkli etkinlik ve yarışmalara sahne oldu. Kardeşler Cantık tarafından bu yıl da cantık yeme yarışması düzenlendi. Bursa’nın plakasının 16 olması nedeniyle 16 yarışmacının katıldığı müsabakada, 16 dakikada en fazla cantık yiyen talihli arandı. Oldukça çekişmeli yarışmada, dakikalar ilerledikçe yarışmacılar lokmalarını yutmakta zorlanırken, bol bol su tükettiler. Bazı yarışmacıların erken pes ettiği mücadelede, 8 cantık yiyerek birinci olan Cemil Bakırtaş, gram altının sahibi oldu. Yarışmada dereceye giren Mehmet Özbek, Alihan Kocabey ve Erol Türkten ise Kardeşler Pide Salonu’ndan yemek ödülü kazandı. BİRBİRİNDEN RENKLİ ETKİNLİKLER Festivalin ikinci gününde Çölyak ile Yaşam Derneği’nin katkılarıyla hazırlanan ‘Farkındalık Etkinliği’ kapsamında Bursa Gıda Mühendisleri Odası Başkanı Serkan Durmuş moderatörlüğünde Diyetisyen İrem Üşenmez, Diyetisyen Hilal İğdeli ve Dernek Genel Koordinatörü Nurevşan Karaağaç’ın eşliğinde Altıparmak Ortaokulu Tiyatrosu tarafından ‘Çölyak ile yaşam gösterisi’ sahnelendi. ‘Açık Mutfak’ta ise Şef Recep Kantar ve yabancı kardeş şehirlerden gelen misafir şeflerle ‘Muradiye Çorbası’, Şef Sinem Çapraz ile gastronomi öğrencileri ve aşçılara yönelik atölye çalışmaları düzenlendi. ‘Gastro Söyleşi’ bölümünde ise Doç. Dr. Sebla Arın Ensarioğlu moderatörlüğünde Yusuf Pideci ile ‘Cantığın hikayesi’ konuşuldu.

‘Bursa Mutfağından Seçmeler Yarışması’nda ise Bursa Aşçılar Derneği’nin katkılarıyla Bursalı şefler unutulmaya yüz tutmuş Bursa yemeklerini yaptı. Bursa Gastronomi ve Seyahat Derneği’nin katkılarıyla ‘Ramazan Başan ile Gastro Tabu’ yarışması yapılırken, ziyaretçiler Esra Turan konseriyle de keyifli bir gün geçirdi.

Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *