İstanbul
Kapalı
12°
Adana
Adıyaman
Afyonkarahisar
Ağrı
Amasya
Ankara
Antalya
Artvin
Aydın
Balıkesir
Bilecik
Bingöl
Bitlis
Bolu
Burdur
Bursa
Çanakkale
Çankırı
Çorum
Denizli
Diyarbakır
Edirne
Elazığ
Erzincan
Erzurum
Eskişehir
Gaziantep
Giresun
Gümüşhane
Hakkari
Hatay
Isparta
Mersin
İstanbul
İzmir
Kars
Kastamonu
Kayseri
Kırklareli
Kırşehir
Kocaeli
Konya
Kütahya
Malatya
Manisa
Kahramanmaraş
Mardin
Muğla
Muş
Nevşehir
Niğde
Ordu
Rize
Sakarya
Samsun
Siirt
Sinop
Sivas
Tekirdağ
Tokat
Trabzon
Tunceli
Şanlıurfa
Uşak
Van
Yozgat
Zonguldak
Aksaray
Bayburt
Karaman
Kırıkkale
Batman
Şırnak
Bartın
Ardahan
Iğdır
Yalova
Karabük
Kilis
Osmaniye
Düzce
35,9146 %0.17
36,7749 %-1.25
93.845,42 %-5.636
3.208,89 -0,60
Ara
Muhalif. HABERLER Bursa’da öğrenciler zeytini dalından sofraya getiriyor

Bursa’da öğrenciler zeytini dalından sofraya getiriyor

Bursa’da öğrenciler zeytini dalından sofraya getiriyor

Okunma Süresi: 2 dk

Bursa’da bulunan, Mesleki ve Teknik Eğitim Yoluyla Sosyal ve Ekonomik Uyum Projesi (SEUP) kapsamında desteklenen Görükle Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi Gıda Teknolojisi öğrencileri üretime topraktan başlıyor, SEUP Projesi ile yenilenen atölyelerde gıdayı işlemeyi öğreniyorlar.

BURSA (İGFA) - Bursa'da SEUP Projesi, Avrupa Birliği’nin finansal desteği ile Milli Eğitim Bakanlığı ve Alman Kalkınma Bankası iş birliği ile yürütülüyor.

 

Okullarına ait zeytin bahçesi bulunan Görükle MTAL Gıda Teknolojisi öğrencileri, zeytin ağaçlarının ömrü uzun olsun diye her yıl Mart ayında budama yapıyor. Budama ile verimi yükselen ağaçlara gübreleme yaparak daha kaliteli zeytin elde ediyorlar. Bununla birlikte her yıl ağaçları korumak için ilaçlama uygulaması yapılıyor.  

Zeytinlerin hasatı Kasım ayında yapılıyor ve Görükle Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesine özgü kullanılan “zeytin işleme reçetesi” ile zeytinler işlenerek muhafaza ediliyor.

Zeytinlerin belirli periyotlarla kontrolleri yapılarak olgunlaşması sağlanıyor. Hasattan sonra ise, ağaç dipleri çapalanarak havalandırılıyor.  

Mayıs ayında olgunlaşan zeytinler, sosyal sorumluluk projelerinde, okul tanıtım faaliyetlerinde kullanılıyor. Okul aile birliğine destek amacıyla eğitim öğretim faaliyetlerinde kullanılmak üzere satışı da yapılıyor.

Bu yıl ise Görükle Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi öğretmen ve öğrencileri, okul bahçesinde yetiştirdikleri zeytinleri Gıda Teknolojisi alanı atölyelerinde işleyerek deprem bölgesine ulaştırdı. Bununla birlikte Gıda Üretim Teknolojileri Dersi kapsamında gıda bölüm öğretmenleri ve öğrencileri reçel, yoğurt, turşu üretimi de yapıyor. Öğrenciler ders konularını uygulamalı olarak gıda laboratuvarlarında pratik eğitimle öğreniyorlar. Meslek hayatlarında aranan nitelikli elemanlar olmaya okul yıllarında başlıyorlar.

Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *