İstanbul
Kapalı
10°
Adana
Adıyaman
Afyonkarahisar
Ağrı
Amasya
Ankara
Antalya
Artvin
Aydın
Balıkesir
Bilecik
Bingöl
Bitlis
Bolu
Burdur
Bursa
Çanakkale
Çankırı
Çorum
Denizli
Diyarbakır
Edirne
Elazığ
Erzincan
Erzurum
Eskişehir
Gaziantep
Giresun
Gümüşhane
Hakkari
Hatay
Isparta
Mersin
İstanbul
İzmir
Kars
Kastamonu
Kayseri
Kırklareli
Kırşehir
Kocaeli
Konya
Kütahya
Malatya
Manisa
Kahramanmaraş
Mardin
Muğla
Muş
Nevşehir
Niğde
Ordu
Rize
Sakarya
Samsun
Siirt
Sinop
Sivas
Tekirdağ
Tokat
Trabzon
Tunceli
Şanlıurfa
Uşak
Van
Yozgat
Zonguldak
Aksaray
Bayburt
Karaman
Kırıkkale
Batman
Şırnak
Bartın
Ardahan
Iğdır
Yalova
Karabük
Kilis
Osmaniye
Düzce
36,5258 %0.18
37,9814 %-0.3
3.349,90 % -0,49
85.181,29 %5.46
Ara
Muhalif. HABERLER Büyükşehir Destekliyor, Konyalı Çiftçinin Yüzü Gülüyor

Büyükşehir Destekliyor, Konyalı Çiftçinin Yüzü Gülüyor

Büyükşehir Destekliyor, Konyalı Çiftçinin Yüzü Gülüyor

Okunma Süresi: 2 dk

Konya Büyükşehir Belediyesi’nin desteğiyle kıraç arazilerde susuz tarım modeliyle yetiştirilen aspir bitkisi Konyalı çiftçinin yüzünü güldürüyor. Konya Büyükşehir Belediye Başkanı Uğur İbrahim Altay, Ilgın ilçesinde ekimi yapılan aspirin hasat işleminin gerçekleştirildiğini belirterek, “Çiftçimizin yaşadığı yerde gelirinin artması için Büyükşehir Belediyesi olarak her zaman destek olmaya devam edeceğiz. Bereketli olmasını diliyorum” dedi. 

Konya Büyükşehir Belediyesi’nin destekleriyle susuz tarım modeliyle ekimi yapılan aspir bitkisi sağladığı kazançla çiftçinin yüzünü güldürüyor.

Konya Büyükşehir Belediye Başkanı Uğur İbrahim Altay, tarımsal üretime verdikleri desteği “Konya Modeli Belediyecilik” anlayışıyla farklı alanlarda artırarak sürdürdüklerini belirterek, bu tür desteklerin Konya tarımımın kalkınması ve çiftçilerin yaşadıkları bölgelerde gelirinin artması açısından önemli olduğunu ifade etti.

Üreticiye sağladıkları aspir bitkisi desteğinin kendileri açısından büyük önem taşıdığına dikkati çeken Başkan Altay, “Ülkemizde bitkisel yağ talebinin karşılanması ve ayçiçek yağına olan bağımlılığın azaltılabilmesi için aspir önemli bir alternatif. Aspir, kıraçta çok rahat yetişebilen, kuraklığa dayanıklı, elverişsiz toprak şartlarına uyum kabiliyeti yüksek bir bitki. Ayrıca mekanizasyona uygun olması, yetiştirilmesi önerilen yerlerde önemli hastalık ve zararlısının olmaması nedeniyle kıraç alanlarda tarımı yapılabilen; bölgemizdeki kurak alanların değerlendirilmesinde de nadasa uygun bir bitki. Bu amaçla Ilgın’da çiftçimize verdiğimiz aspir bitkisinin hasat işlemi gerçekleştirildi. Çiftçimizin yaşadığı yerde gelirinin artması için destek olmaya devam edeceğiz. Bereketli olmasını diliyorum” ifadelerini kullandı.

 

“BOŞ BIRAKACAĞIMIZ ARAZİYİ BU ŞEKİLDE DEĞERLENDİRİYORUZ”

Ilgınlı üretici Erdem Yazıcı da Büyükşehir’in tarımsal desteklemelerinden üç yıldır faydalandığını belirterek, “Bu aspir tarlası da Büyükşehir Belediyesi’nin verdiği tohum destekli bir üründür. Bize girdi maliyetini düşürüyor. Aynı zamanda da boş bırakacağımız araziyi bu şekilde değerlendiriyoruz. Üç yıldır Büyükşehir’in hem Macar Fiği hem aspir hem yonca hem de meyve ağaçları desteklerinden başvuru yaparak yararlanıyoruz. Bu desteklemelerin devam etmesini istiyoruz. Desteklerinden dolayı Büyükşehir Belediye Başkanımıza teşekkür ediyoruz” diye konuştu.

Konya Büyükşehir belediyesi tarafından tarımsal desteklemeler kapsamında son üç yılda 5 bin 525 dekar alanda üreticilere 27 bin 625 kilogram aspir tohumu desteklemesi yapıldı.

 

Kaynak: (BYZHA) Beyaz Haber Ajansı

Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *