İstanbul
Açık
13°
Adana
Adıyaman
Afyonkarahisar
Ağrı
Amasya
Ankara
Antalya
Artvin
Aydın
Balıkesir
Bilecik
Bingöl
Bitlis
Bolu
Burdur
Bursa
Çanakkale
Çankırı
Çorum
Denizli
Diyarbakır
Edirne
Elazığ
Erzincan
Erzurum
Eskişehir
Gaziantep
Giresun
Gümüşhane
Hakkari
Hatay
Isparta
Mersin
İstanbul
İzmir
Kars
Kastamonu
Kayseri
Kırklareli
Kırşehir
Kocaeli
Konya
Kütahya
Malatya
Manisa
Kahramanmaraş
Mardin
Muğla
Muş
Nevşehir
Niğde
Ordu
Rize
Sakarya
Samsun
Siirt
Sinop
Sivas
Tekirdağ
Tokat
Trabzon
Tunceli
Şanlıurfa
Uşak
Van
Yozgat
Zonguldak
Aksaray
Bayburt
Karaman
Kırıkkale
Batman
Şırnak
Bartın
Ardahan
Iğdır
Yalova
Karabük
Kilis
Osmaniye
Düzce
35,9024 %0.14
36,8510 %-1.13
99.036,00 %-2.865
3.235,22 0,22
Ara
Muhalif. HABERLER Çanakkale 1915 Müzesi Ayvalık’ta

Çanakkale 1915 Müzesi Ayvalık’ta

Çanakkale 1915 Müzesi Ayvalık’ta

Okunma Süresi: 1 dk

Çanakkale’den Anadolu’ya Projesi kapsamında 12 yıldır farklı yerleri gezen Çanakkale 1915 Savaş Malzemeleri Müzesi Ayvalık’ta kapılarını açtı.

BALIKESİR (İGFA) - Çanakkale Destanı’nın izlerini barındıran müze Kırlangıç Yaşam Merkezi, Belediye Sergi Salonu’nda 14 Nisan akşamına kadar ziyaret edilebilecek.

Çanakkale'den Anadolu'ya projesi kapsamında 12 yıldır Türkiye’nin dört bir yanında şehirleri gezen “Çanakkale 1915 Savaş Malzemeleri Müzesi” Ayvalık Belediyesi'nin katkılarıyla Ayvalıklılarla buluştu.

Müzeyi gezerken duygulu anların yaşandığı ve bin parça tarihi eserin sergilendiği müzeyi ziyaret eden Ayvalık Belediye Başkanı Mesut Ergin, Çanakkale 1915 Savaş Malzemeleri Müzesi Koordinatörü Cengiz Yürükaslan'dan bilgi aldı. Anlatılanları dikkatle dinleyen Başkan Ergin, 7’den 77’ye her yaştan insanın müzeyi mutlaka gezmesini ve gerçek tarihi bilgilere sahip olması gerektiğini söyledi.

Başkan Ergin, "Özellikle öğrencilerin Çanakkale destanını hissetmeleri amacıyla böyle bir kültür programını kentimize getirdik. Biz dönem dönem kentimizdeki öğrencilere böyle olanaklar sağlıyoruz. Aslında Çanakkale’ye götürüp kanla yıkanmış o toprakları bizzat yerinde görmeleri gerekiyor. Ancak müzeyi ayaklarına kadar getirdik. Kentimizde eğitim gören öğrenciler 14 Nisan akşamına kadar müzeyi gezip her türlü bilgiyi burada bulacaklar" diye konuştu.

Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *