İstanbul
Rain and snow
1°
Adana
Adıyaman
Afyonkarahisar
Ağrı
Amasya
Ankara
Antalya
Artvin
Aydın
Balıkesir
Bilecik
Bingöl
Bitlis
Bolu
Burdur
Bursa
Çanakkale
Çankırı
Çorum
Denizli
Diyarbakır
Edirne
Elazığ
Erzincan
Erzurum
Eskişehir
Gaziantep
Giresun
Gümüşhane
Hakkari
Hatay
Isparta
Mersin
İstanbul
İzmir
Kars
Kastamonu
Kayseri
Kırklareli
Kırşehir
Kocaeli
Konya
Kütahya
Malatya
Manisa
Kahramanmaraş
Mardin
Muğla
Muş
Nevşehir
Niğde
Ordu
Rize
Sakarya
Samsun
Siirt
Sinop
Sivas
Tekirdağ
Tokat
Trabzon
Tunceli
Şanlıurfa
Uşak
Van
Yozgat
Zonguldak
Aksaray
Bayburt
Karaman
Kırıkkale
Batman
Şırnak
Bartın
Ardahan
Iğdır
Yalova
Karabük
Kilis
Osmaniye
Düzce
36,4592 %0.37
38,1983 %-0.2
96.213,32 %-0.333
3.438,13 0,27
Ara
Muhalif. HABERLER Çöpten 2 milyon çiçek üretildi

Çöpten 2 milyon çiçek üretildi

Çöpten 2 milyon çiçek üretildi

Okunma Süresi: 2 dk

Samsun Büyükşehir Belediyesi’ne ait Katı Atık Düzenli Depolama Sahası’nda çöpten elde edilen elektrik enerjisiyle ısıtılan serada açıldığı günden bu yana 2 milyon 300 bin adet çiçek üretildi.

SAMSUN (İGFA) - Samsun Büyükşehir Belediyesi’ne ait Katı Atık Düzenli Depolama Sahası’ndaki çöplerden, yıllık 46 milyon Kw elektrik üretiliyor. Üretilen elektriğin bir bölümü ise 3 bin metrekare alana sahip çiçek serasının ısıtılmasında kullanılıyor. Çöpten elde edilen elektrik enerjisiyle ısıtılan serada açıldığı günden bu yana 2 milyon 300 bin adet çiçek fidesi üretildi. Samsun’u süsleyen rengarenk çiçekler ayrıca Ordu, Çorum, Sinop, Amasya ve Tokat olmak üzere bölge illerine de gönderiliyor.

ÖDÜLLÜ PROJE Samsun Büyükşehir Belediye Başkanı Mustafa Demir, çevre ile ilgili yapılan her çalışmaya ayrı bir hassasiyet gösterdiklerini belirterek “Seramız atıklardan elde edilen gazla üretilen elektrik enerjisiyle ısıtılıyor. Bu sayede çevre kirliliğinin önüne geçildiği gibi ekonomiye de büyük katkı sağlanıyor. Burada ürettiğimiz çiçeklerle kentimiz güzelleşiyor. 3 bin metrekare alan üzerine kurulu serada açıldığı günden bu yana 2 milyon 300 bin adet çiçek üretildi. ‘Atıklarımız Çiçeğe Dönüşüyor’ projesiyle de Sağlıklı Şehirler En İyi Uygulama Yarışması'nda ödül aldığımızı da hatırlatmak istiyorum. Bu çalışma bizim çok önem verdiğimiz projelerden birisi” şeklinde konuştu.

Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *