İstanbul
Rain and snow
5°
Adana
Adıyaman
Afyonkarahisar
Ağrı
Amasya
Ankara
Antalya
Artvin
Aydın
Balıkesir
Bilecik
Bingöl
Bitlis
Bolu
Burdur
Bursa
Çanakkale
Çankırı
Çorum
Denizli
Diyarbakır
Edirne
Elazığ
Erzincan
Erzurum
Eskişehir
Gaziantep
Giresun
Gümüşhane
Hakkari
Hatay
Isparta
Mersin
İstanbul
İzmir
Kars
Kastamonu
Kayseri
Kırklareli
Kırşehir
Kocaeli
Konya
Kütahya
Malatya
Manisa
Kahramanmaraş
Mardin
Muğla
Muş
Nevşehir
Niğde
Ordu
Rize
Sakarya
Samsun
Siirt
Sinop
Sivas
Tekirdağ
Tokat
Trabzon
Tunceli
Şanlıurfa
Uşak
Van
Yozgat
Zonguldak
Aksaray
Bayburt
Karaman
Kırıkkale
Batman
Şırnak
Bartın
Ardahan
Iğdır
Yalova
Karabük
Kilis
Osmaniye
Düzce
35,8882 %-0.07
37,2888 %-0.3
98.796,32 %1.172
3.296,97 -0,23
Ara
Muhalif. HABERLER Cumhurbaşkanı Erdoğan: “Konya Belediyelerimiz Hatay’da Hakk’ın ve Halkın Rızasını Gözeterek Gece Gündüz Koşturdu”

Cumhurbaşkanı Erdoğan: “Konya Belediyelerimiz Hatay’da Hakk’ın ve Halkın Rızasını Gözeterek Gece Gündüz Koşturdu”

Cumhurbaşkanı Erdoğan: “Konya Belediyelerimiz Hatay’da Hakk’ın ve Halkın Rızasını Gözeterek Gece Gündüz Koşturdu”

Okunma Süresi: 4 dk

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli, Yeniden Refah Partisi Genel Başkanı Fatih Erbakan ve Sağlık Bakanı Fahrettin Koca ile birlikte Hatay’daki 2. Etap Konya konteyner Kent’te depremzedelerle bir araya geldi. 

Konya Büyükşehir Belediyesi’ne ve Konya’daki ilçe belediyelerine Hatay’da yürüttükleri çalışmalar dolayısıyla teşekkür eden Cumhurbaşkanı Erdoğan, “İşte burada bakın kim var, Konya belediyemiz var. Konya Büyükşehir Belediyemiz ve diğer belediyelerimiz burada gerçekten fedakarca çalıştılar. Sağ olsunlar belediyelerimiz, altyapıdan üstyapıya, aşevlerinden çadır ve konteyner kent kurulumuna kadar her ihtiyacınızda sizlere destek verdiler. Arkadaşlarımız reklam yapmadılar. Şov peşinde koşmadılar. Başkaları gibi buralara poz vermeye, yıkıntılar önünde siyasi nutuk atmaya gelmediler. Sadece Hakk’ın ve halkın rızasını gözeterek, sağ elin verdiğini sol ele duyurmadan gece gündüz koşturdular. Rabbim hepsinden razı olsun” dedi.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan; Konya Büyükşehir Belediyesi, Konya Ticaret Odası (KTO), Konya Sanayi Odası (KSO), Konya Ticaret Borsası (KTB) ile Meram, Selçuklu ve Karatay belediyelerinin katkısıyla Hatay’a kazandırılan 2. Etap Konya Konteyner Kentte depremzedelerle buluştu.

BAKAN KOCA, ERBAKAN VE BAHÇELİ DEPREMZEDELERE HİTAP ETTİ
2. Etap Konya Konteyner Kentte depremzedelere önce Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, daha sonra da Yeniden Refah Partisi Genel Başkanı Fatih Erbakan ile Milliyetçi Hareket Partisi (MHP) Genel Başkanı Devlet Bahçeli hitap etti. 

“SİZLER, PEK ÇOK ZORLUĞA RAĞMEN İRADENİZE, İSTİKBALİNİZE SAHİP ÇIKTINIZ”
Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, 14 Mayıs seçimleri dolasıyla verilen destek için Hataylılara teşekkür ederek, “Sizler, pek çok zorluğa rağmen iradenize, istikbalinize sahip çıktınız. Sizler, depremin yol açtığı onca yıkıma rağmen hayata yeniden sarıldınız. Sizler, kendi dipsiz karanlıklarına milletimizi de sürüklemek isteyen, koltuk sevdalılarına pirim vermediniz. Sizler, insanımızı, Kürt, Türk, Nusayri, Sünni diyerek bölmeye çalışan fitne tüccarlarının oyunlarına gelmediniz. Sizler, milletimizin ebedi, ezeli, kardeşliğine asla leke sürmediniz. Rabbim, hepinizden, tüm Hatay halkından razı olsun” diye konuştu.

“KONYA BELEDİYEMİZİ HATAY’A KARDEŞ YAPTIK”  
Depremlerin ardından Konya Büyükşehir Belediyesi’nin ilk günden beri Hatay’da hizmet verdiğinin altını çizen Cumhurbaşkanı Erdoğan şöyle devam etti: “İşte burada bakın kim var, Konya belediyemiz var. Konya belediyemiz depremzedelerimize el salladı mı, parmak salladı mı? Tam aksine dedik ki; sizi oraya kardeş yaptık ve onlar da kardeşlerinin yanına geldiler. Konya belediyemize çok çok teşekkür ediyorum. Burada adımlarını attılar. AFAD aynı şekilde burada seferberliğini yaptı. O da burada aç, açık, kimseyi bırakmadı. Arama kurtarma, yardım, destek, yeniden inşa çalışmalarımızla depremzedelerimizi bir an olsun yalnız bırakmadık. Bakanlarımız haftalar boyunca bu sahadan ayrılmadılar. Milletvekillerimiz, kurum yöneticilerimiz, belediye başkanlarımız 7/24 esasına göre çalıştılar. Sivil toplum kuruluşlarımız, hayırseverlerimiz, gönüllülerimiz geniş bir yelpazede yürüttükleri faaliyetiyle depremzedelerimize yardımcı oldular. Asrın felaketi karşısında asrın dayanışmasını sergileyerek yaralarımızı süratle sarmaya başladık.” 

“KONYA BÜYÜKŞEHİR BELEDİYEMİZ BURADA FEDAKARCA ÇALIŞTI”
Asya’dan Afrika’ya, Avrupa’dan Türk Cumhuriyetlerine, gönül coğrafyamızdaki 100 milyonlarca kişinin duasını, desteğini hep yanlarında hissettiklerini kaydeden Cumhurbaşkanı Erdoğan, “Daha önce hiçbir karşılık beklemeden imdadına koştuğumuz kim varsa 6 Şubat depremlerinden sonra hemen hepsi milletimizin yanında oldu. Biz de bu süreçte depremzedelerimizi hiçbir zaman yalnız bırakmadık. Depremden en çok yıkıma uğrayan Hatay’ı az önce söylediğim gibi Konya’ya zimmetlemiştik. Konya Büyükşehir Belediyemiz ve diğer belediyelerimiz burada gerçekten fedakarca çalıştılar. Sağ olsunlar. Belediyelerimiz, altyapıdan üstyapıya, aşevlerinden çadır ve konteyner kent kurulumuna kadar her ihtiyacınızda sizlere destek verdiler. Arkadaşlarımız reklam yapmadılar. Şov peşinde koşmadılar. Başkaları gibi buralara poz vermeye, yıkıntılar önünde siyasi nutuk atmaya gelmediler. Sadece Hakk’ın ve halkın rızasını gözeterek, sağ elin verdiğini sol ele duyurmadan gece gündüz koşturdular. Rabbim hepsinden razı olsun” ifadelerini kullandı.

BAŞKAN ALTAY CUMHURBAŞKANI ERDOĞAN’A TEŞEKKÜR ETTİ
Konya Büyükşehir Belediye Başkanı Uğur İbrahim Altay da Hatay’ı kardeş şehir olarak gördüklerini ve bu düşünceyle ilk günden beri canla başla çalıştıklarını ve çalışmaya devam edeceklerini belirterek, kendilerine her zaman destek olan Cumhurbaşkanı Erdoğan’a teşekkür etti.

 

Kaynak: (BYZHA) Beyaz Haber Ajansı

Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *