İstanbul
Rain and snow
7°
Adana
Adıyaman
Afyonkarahisar
Ağrı
Amasya
Ankara
Antalya
Artvin
Aydın
Balıkesir
Bilecik
Bingöl
Bitlis
Bolu
Burdur
Bursa
Çanakkale
Çankırı
Çorum
Denizli
Diyarbakır
Edirne
Elazığ
Erzincan
Erzurum
Eskişehir
Gaziantep
Giresun
Gümüşhane
Hakkari
Hatay
Isparta
Mersin
İstanbul
İzmir
Kars
Kastamonu
Kayseri
Kırklareli
Kırşehir
Kocaeli
Konya
Kütahya
Malatya
Manisa
Kahramanmaraş
Mardin
Muğla
Muş
Nevşehir
Niğde
Ordu
Rize
Sakarya
Samsun
Siirt
Sinop
Sivas
Tekirdağ
Tokat
Trabzon
Tunceli
Şanlıurfa
Uşak
Van
Yozgat
Zonguldak
Aksaray
Bayburt
Karaman
Kırıkkale
Batman
Şırnak
Bartın
Ardahan
Iğdır
Yalova
Karabük
Kilis
Osmaniye
Düzce
36,6639 %0.03
40,0508 %-0.06
3.549,35 % 0,37
83.027,00 %-0.253
Ara
Muhalif. HABERLER Deü’de şehitler mevlit ve dualarla anıldı

Deü’de şehitler mevlit ve dualarla anıldı

Deü’de şehitler mevlit ve dualarla anıldı

Okunma Süresi: 3 dk

Kuzey Irak'taki üs bölgesine teröristler tarafından yapılan saldırıda şehit olan askerler ve tüm şehitler için Dokuz Eylül Üniversitesi (DEÜ) İlahiyat Fakültesi’nde anma programı düzenlendi. Gerçekleştirilen programda, şehitler için Mevlid-i Şerif ve dualar okunarak, terör lanetlendi. Terör unsurlarının hiçbir zaman hedeflerine ulaşamayacağını vurgulayan DEÜ Rektörü Prof. Dr. Nükhet Hotar, “Türkiye Yüzyılı hedeflerinin atılan somut adımlarla güçlendirildiği bir dönemde, bu hedeflerin önünü kesmek için tuzaklar kuran, ülkemizin birliğini, bütünlüğünü ve huzurunu hedef alan terör unsurlarının alçak saldırılarını lanetliyoruz. Tüm şehitlerimizi bir kez daha rahmet ve minnetle anıyoruz” dedi.

Din eğitimi alanında Türkiye’nin en köklü kurumları arasında yer alan Dokuz Eylül Üniversitesi (DEÜ) İlahiyat Fakültesi’nde, Pençe-Kilit Harekâtı üs bölgesinde teröristler tarafından şehit edilen 9 asker ve tüm şehitler için anma programı düzenledi. DEÜ İlahiyat Fakültesi Hacı Fatma Tatari Camii’nde öğle namazının ardından gerçekleştirilen programda, şehitler için Mevlid-i Şerif ve dualar okundu; terör lanetlendi. Programa, DEÜ İlahiyat Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Osman Bilen, akademisyenler, öğrenciler ve vatandaşlar katıldılar.

“HEDEFLERİNE ULAŞAMAYACAKLAR”

Tüm Türkiye’yi yasa boğan saldırılarla ilgili konuşan DEÜ Rektörü Prof. Dr. Nükhet Hotar, terör unsurlarının hiçbir zaman hedeflerine ulaşamayacağını vurgulayarak, birliktelik vurgusu yaptı. “Şehitlere olan minnet ve saygımızı göstermek, terörü lanetlemek ve terörle mücadelede birlik ve beraberlik içinde olduğumuzu vurgulamak adına programımızı düzenledik” diyen Rektör Hotar, “Türkiye Yüzyılı hedeflerinin atılan somut adımlarla güçlendirildiği bir dönemde, bu hedeflerin önünü kesmek için tuzaklar kuran, ülkemizin birliğini, bütünlüğünü ve huzurunu hedef alan terör unsurlarının alçak saldırılarını lanetliyoruz. Dokuz Eylül Üniversitesi olarak, Pençe-Kilit Harekâtı bölgesinde ve bugüne dek kaybettiğimiz tüm şehitlerimizi bir kez daha rahmet ve minnetle anıyor; yaralı askerlerimize acil şifalar diliyor; terörle mücadele kapsamında Devletimiz tarafından atılacak adımların destekçisi olduğumuzu belirtmek istiyoruz” dedi.

“VATAN SEVGİSİ İMANDANDIR”

DEÜ İlahiyat Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Osman Bilen ise açıklamasında, teröre karşı birlik ve beraberlik vurgusu yaparak, “Vatanımız, bayrağımız ve mukaddesat için şehit olmuş, canlarını tereddüt dahi etmeden vatan uğruna feda etmiş tüm kahraman askerlerimizi rahmetle anıyoruz. Bugünkü etkinliğimizde dualarımızı onların aziz hatıralarına yolladık. Sevgili Peygamberimiz Hz. Muhammed, vatan sevgisinin imandan geldiğini buyurmuştur. Dolayısıyla bugün burada dualarımızın yanı sıra İstiklal Şairimiz Mehmet Akif Ersoy’dan ‘Çanakkale Şehitleri’ne adlı eseri de ilahi olarak okuduk. Allah kabul etsin” ifadesinde bulundu.

DEÜ İlahiyat Fakültesi Hacı Fatma Tatari Camii’ndeki anma programının ardından katılımcılar tarafından cami önünde Türk bayrağı açılarak, teröre tepki gösterildi.


Kaynak: (BYZHA) Beyaz Haber Ajansı

Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *