İstanbul
Orta şiddetli yağmur
7°
Adana
Adıyaman
Afyonkarahisar
Ağrı
Amasya
Ankara
Antalya
Artvin
Aydın
Balıkesir
Bilecik
Bingöl
Bitlis
Bolu
Burdur
Bursa
Çanakkale
Çankırı
Çorum
Denizli
Diyarbakır
Edirne
Elazığ
Erzincan
Erzurum
Eskişehir
Gaziantep
Giresun
Gümüşhane
Hakkari
Hatay
Isparta
Mersin
İstanbul
İzmir
Kars
Kastamonu
Kayseri
Kırklareli
Kırşehir
Kocaeli
Konya
Kütahya
Malatya
Manisa
Kahramanmaraş
Mardin
Muğla
Muş
Nevşehir
Niğde
Ordu
Rize
Sakarya
Samsun
Siirt
Sinop
Sivas
Tekirdağ
Tokat
Trabzon
Tunceli
Şanlıurfa
Uşak
Van
Yozgat
Zonguldak
Aksaray
Bayburt
Karaman
Kırıkkale
Batman
Şırnak
Bartın
Ardahan
Iğdır
Yalova
Karabük
Kilis
Osmaniye
Düzce
36,4335 %-0.17
38,2821 %1.01
3.387,94 % 1,14
90.073,99 %-1.348
Ara
Muhalif. HABERLER Dilovası Tavşancıl’da TOKİ konutları hızla yükseliyor

Dilovası Tavşancıl’da TOKİ konutları hızla yükseliyor

Dilovası Tavşancıl’da TOKİ konutları hızla yükseliyor

Okunma Süresi: 2 dk

Dilovası Belediye Başkanı Hamza Şayir’in girişimleri ile Çevre ve Şehircilik Bakanlığı ve Kocaeli Büyükşehir Belediyesi tarafından Tavşancıl Mahallesi’nde başlatılan TOKİ konutları 1. Etap hızla yükseliyor.

KOCAELİ (İGFA) -  Dilovası Tavşancıl Mahallesi’nde 187,6 hektar alanda Çevre Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı ile Büyükşehir koordinesinde 3 etapta çalışma başlatılmıştı.

2021 yılında başlatılan çalışmalar sonrası TOKİ tarafından geçtiğimiz Şubat ayında başlatılan 20 bloktan oluşacak 1. Etap 651 konut, 12 dükkan inşaatı hızlı bir şekilde devam ediyor. Tavşancıl’da 488 hektar alanda yapımına başlanan inşaat çalışmaları 650 günde tamamlanacak.

651 KONUT HIZLA İLERLİYOR

Dilovası’nda büyük bir dönüşümün yaşandığını belirten Dillovası Belediye Başkanı Hamza Şayir, “Seçim Beyannamemizde söz verdiğimiz Toplu Konut Projemiz; Çevre Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığımız ve Kocaeli Büyükşehir Belediyemiz’in girişimleri ile Tavşancıl'da hayat buluyor. TOKİ tarafından kentsel dönüşüm ve gelişim projesi kapsamında inşa edilecek yatay mimarili, mahalle kültürünü yansıtan depreme dayanıklı, 651 konut ve 12 dükkan projemiz hızla ilerliyor. Geçtiğimiz Şubat ayında inşaatına başlanan TOKİ konutlarımız 1. Etap çalışması hızla ilerlerken diğer taraftan daha sonra yapılacak olan yeni TOKİ konutları 2. Etap kamulaştırma çalışmaları tamamlandı, proje çalışmaları devam ediyor. 3. Etapın kamulaştırma çalışmaları devam ediyor. Dilovamız’a yakışır yeni modern TOKİ konutları projesiyle birlikte ilçemizde büyük dönüşüm yaşanıyor. İlçemizde ki vatandaşlarımız sağlıklı ve güvenli yapılarla birlikte sosyal donatıları olan ve yaşam kalitesi yüksek konutlarda yaşayacak.  Çalışmalarımıza aralıksız devam edecek, “Yükselen Şehir Dilovası” hedefimize emin adımlarla ilerleyeceğiz” diye konuştu.

Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *