İstanbul
Kapalı
12°
Adana
Adıyaman
Afyonkarahisar
Ağrı
Amasya
Ankara
Antalya
Artvin
Aydın
Balıkesir
Bilecik
Bingöl
Bitlis
Bolu
Burdur
Bursa
Çanakkale
Çankırı
Çorum
Denizli
Diyarbakır
Edirne
Elazığ
Erzincan
Erzurum
Eskişehir
Gaziantep
Giresun
Gümüşhane
Hakkari
Hatay
Isparta
Mersin
İstanbul
İzmir
Kars
Kastamonu
Kayseri
Kırklareli
Kırşehir
Kocaeli
Konya
Kütahya
Malatya
Manisa
Kahramanmaraş
Mardin
Muğla
Muş
Nevşehir
Niğde
Ordu
Rize
Sakarya
Samsun
Siirt
Sinop
Sivas
Tekirdağ
Tokat
Trabzon
Tunceli
Şanlıurfa
Uşak
Van
Yozgat
Zonguldak
Aksaray
Bayburt
Karaman
Kırıkkale
Batman
Şırnak
Bartın
Ardahan
Iğdır
Yalova
Karabük
Kilis
Osmaniye
Düzce
35,9892 %0.01
37,2203 %0.36
101.498,18 %4.233
3.254,30 -0,12
Ara
Muhalif. HABERLER DOÇEK Dağ Bisikleti Festivali sona erdi

DOÇEK Dağ Bisikleti Festivali sona erdi

DOÇEK Dağ Bisikleti Festivali sona erdi

Okunma Süresi: 2 dk

Edirne'de Keşan Doğa Çevre ve Kültür Derneği (DOÇEK) tarafından üç gün süren 11. Keşan DOÇEK Dağ Bisikleti Festivali, bisikletçilerin Yayla Sahili’nden Mehmet Gemici Cennet Bahçesine geri dönüşleri ile sona erdi.

Erdoğan DEMİR / EDİRNE (İGFA) -  Yurtiçi ve yurtdışından festivale katılan 37 dernek, kulüp ve oluşuma üye 200 kişi üç gün süren etkinlik boyunca “İzzetiye, Mercan, Dişbudak, Yeşilköy, Beyköy, Suluca, Koruklu, Danişment, Erikli, Mecidiye” bölgelerindeki arazi parkurlarında pedal çevirdi ve Yayla Sahili’ndeki Altunhan Tesislerinde çadırlarıyla kamp yaptı.

Mevsim itibariyle sürüşe uygun bir havada gerçekleştirilen etkinlik boyunca bisikletçiler bölge halkının konukseverliği, coğrafyamız ve özel olarak hazırlanmış “Malkoçoğlu-Battal Gazi-Çiko-Islak Islak ve Dönence” adı verilen parkurların güzelliklerinden etkilendiklerini, festival için çok büyük bir emek harcandığını, bu festivalin ülkedeki en prestijli ve organize festivaller arasında olduğunu, buradan olumlu düşünceler ile ayrıldıklarını ve önümüzdeki yılı şimdiden iple çektiklerini belirtti.

Keşan DOÇEK Başkanı Hakan Eşme, geleneksel hale gelen bisiklet etkinliği ile bölgenin turizm potansiyeline doğa sporlarını da eklemek istediklerini belirterek, önümüzdeki yıllarda çok daha kapsamlı ve büyük oranda uluslararası düzeyde yer alması için çalışmalarda bulunacaklarını söyledi. Eşme, Kentte yaşamanın olmazsa olmaz yönlerinden birinin de sosyal, kültürel ve sportif anlamda yapılan etkinlikler olduğunu bu tür etkinliklerin kent yaşamına canlılık ve hareket getirdiğini ve desteklenmesi gerektiğini belirtti.

Eşme ayrıca, etkinliklerinin gerçekleştirilmesinde desteklerini esirgemeyenlere de teşekkür etti.

Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *