İstanbul
Hafif yağmur
17°
Adana
Adıyaman
Afyonkarahisar
Ağrı
Amasya
Ankara
Antalya
Artvin
Aydın
Balıkesir
Bilecik
Bingöl
Bitlis
Bolu
Burdur
Bursa
Çanakkale
Çankırı
Çorum
Denizli
Diyarbakır
Edirne
Elazığ
Erzincan
Erzurum
Eskişehir
Gaziantep
Giresun
Gümüşhane
Hakkari
Hatay
Isparta
Mersin
İstanbul
İzmir
Kars
Kastamonu
Kayseri
Kırklareli
Kırşehir
Kocaeli
Konya
Kütahya
Malatya
Manisa
Kahramanmaraş
Mardin
Muğla
Muş
Nevşehir
Niğde
Ordu
Rize
Sakarya
Samsun
Siirt
Sinop
Sivas
Tekirdağ
Tokat
Trabzon
Tunceli
Şanlıurfa
Uşak
Van
Yozgat
Zonguldak
Aksaray
Bayburt
Karaman
Kırıkkale
Batman
Şırnak
Bartın
Ardahan
Iğdır
Yalova
Karabük
Kilis
Osmaniye
Düzce
36,6683 %0.08
39,9790 %0.21
3.527,47 % 0,31
83.334,88 %0.849
Ara
Muhalif. HABERLER DP Sözcüsü Altıntaş: En düşük emekli maaşı asgariye eşitlenmeli

DP Sözcüsü Altıntaş: En düşük emekli maaşı asgariye eşitlenmeli

DP Sözcüsü Altıntaş: En düşük emekli maaşı asgariye eşitlenmeli

Okunma Süresi: 2 dk

Demokrat Parti Sözcüsü ve İzmir Milletvekili Haydar Altıntaş, emekli maaşları konusunda masaya getirilebilecek asgari teklifin, en düşük emekli maaşının asgari ücrete eşitlenmesi olabileceğini söyledi.

İZMİR (İGFA) - Demokrat Parti (DP) Sözcüsü ve İzmir Milletvekili Haydar Altıntaş, emekli maaşlarıyla ilgili açıklamalarda bulundu.

Altıntaş, TBMM’de düzenlediği basın toplantısında, işçi, memur, dul ve yetimler, çiftçiler için hayatın zehir olduğunu ifade etti. İşçi ve memur emeklileri ile dul ve yetimlerin feryat ettiğini belirten Altıntaş, “AK Parti iktidarları sayesinde dünyanın en fakir emeklilerinin yaşadığı bir ülke haline geldik. Emekliler, açlığa ve sefalete mecbur bırakılmıştır. Biz, Demokrat Parti olarak buna şiddetle itiraz ediyoruz.” diye konuştu.

“EN DÜŞÜK EMEKLİ MAAŞI ASGARİ ÜCRETE EŞİTLENMELİ”

Emekli maaşının, emekliye verilecek bir lütuf değil, emeğinin karşılığı kazandığı bir hak olduğunu belirten Altıntaş, işçi ve memur emeklilerine farklı oranlarda zam yapılmasını eleştirdi. Oluşan farkın giderilmesi gerektiğini vurgulayan Altıntaş, 2003’te asgari ücretin yüzde 36 üzerinde olan emekli aylıklarının 2023’te asgari ücretin yüzde 28 altına düştüğünü kaydetti.

Altıntaş, emeklilerin sefalet içinde olduğunu dile getirerek, "Masaya getirilebilecek asgari teklif, en düşük emekli maaşının asgari ücrete eşitlenmesi olmalıdır. Emekli maaşı kademeli olarak artırılmalı, 2003 yılında olduğu gibi asgari ücretin en az yüzde 30 üzerine çıkarılmalıdır." dedi.

Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *