İstanbul
Rain and snow
7°
Adana
Adıyaman
Afyonkarahisar
Ağrı
Amasya
Ankara
Antalya
Artvin
Aydın
Balıkesir
Bilecik
Bingöl
Bitlis
Bolu
Burdur
Bursa
Çanakkale
Çankırı
Çorum
Denizli
Diyarbakır
Edirne
Elazığ
Erzincan
Erzurum
Eskişehir
Gaziantep
Giresun
Gümüşhane
Hakkari
Hatay
Isparta
Mersin
İstanbul
İzmir
Kars
Kastamonu
Kayseri
Kırklareli
Kırşehir
Kocaeli
Konya
Kütahya
Malatya
Manisa
Kahramanmaraş
Mardin
Muğla
Muş
Nevşehir
Niğde
Ordu
Rize
Sakarya
Samsun
Siirt
Sinop
Sivas
Tekirdağ
Tokat
Trabzon
Tunceli
Şanlıurfa
Uşak
Van
Yozgat
Zonguldak
Aksaray
Bayburt
Karaman
Kırıkkale
Batman
Şırnak
Bartın
Ardahan
Iğdır
Yalova
Karabük
Kilis
Osmaniye
Düzce
36,6588 %0.03
40,0680 %0
3.576,49 % 1,14
82.375,79 %-0.909
Ara
Muhalif. HABERLER Edremit Belediyesi öğrencileri kültür ve tarihle buluşturuyor

Edremit Belediyesi öğrencileri kültür ve tarihle buluşturuyor

Edremit Belediyesi öğrencileri kültür ve tarihle buluşturuyor

Okunma Süresi: 2 dk

Eğitim ve öğretimde yarıyıl tatilinin başladığı haftada Edremit Belediyesi’ne ait, Ayşe Sıdıka Erke Etnografya Müzesi ve diğer önemli kültürel miras noktaları, birçok ilkokul, ortaokul ve lise öğrencisine kapılarını açtı.

Ayşe Sıdıka Erke Etnografya Müzesi: Tarihi ve Kültürel Bir Yolculuk

İstiklal İlkokulu öğrencileri ve Fernur Sözen Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi öğrencileri, bu özel haftada Ayşe Sıdıka Erke Etnografya Müzesi'ni ziyaret ettiler. Öğrenciler, müze rehberleri eşliğinde, kentlerinin tarihini ve kültürünü yansıtan benzersiz eserleri keşfettiler.

Atatürk Kültür Evi'nde İstiklal İlkokulu ve Fernur Sözen Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi Bir Araya Geldi

İstiklal İlkokulu öğrencileri ve Fernur Sözen Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi öğrencileri, Atatürk Kültür Evi'nde buluştu. Bu özel buluşma, öğrencilere Atatürk'ün yaşamına dair önemli bilgiler sunarken, tarihle iç içe bir deneyim yaşama fırsatı tanıdı.

Şehit Öğretmen Necmettin Yılmaz Anaokulu: "Dilimizin Zenginlikleri" Projesi

Şehit Öğretmen Necmettin Yılmaz Anaokulu, "Dilimizin Zenginlikleri" projesi kapsamında 5 yaş grubu Tavşanlar ve Kuşlar sınıfı öğrencilerini Sabahattin Ali Anı Evi'ne götürdü. Bu etkileyici proje, öğrencilere dilin zenginliklerini keşfetme ve kültürel mirası daha yakından tanıma şansı verdi.

Öğrencilerden Müze Sorumlularına Sorular Yağdı

Öğretmenleri eşliğinde müzeleri gezen yüzlerce öğrenci, merak ettikleri konular hakkında müze sorumlularından detaylı bilgi aldılar. Öğrencilerin ilgi alanlarına göre düzenlenen bu ziyaretler, öğrenmeyi eğlenceli ve etkileşimli bir deneyim haline getirdi.

Başkan Arslan, ‘Tarihi ve kültürel değerlerimiz müzelerimizde sizleri bekliyor’

Edremit Belediye Başkanı Selman Hasan Arslan, belediyenin müzeleri ve kültürel mirasları ile vatandaşların hizmetinde olduğunu belirterek “Güzel Edremitimizin tarihi ve kültürel değerlerini müzelerimizde sizleri bekliyor. Geleceğimiz olan çocuklarımız bu mekanlarda yaşadığı kentin geçmişini, kültürünü ve tarihini yakından görebilme imkanı bulabiliyorlar. Tüm öğrencilerimizi ve vatandaşlarımızı bu değerleri yakından görmeye davet ediyoruz” dedi.

 

Kaynak: (BYZHA) Beyaz Haber Ajansı

Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *