İstanbul
Rain and snow
5°
Adana
Adıyaman
Afyonkarahisar
Ağrı
Amasya
Ankara
Antalya
Artvin
Aydın
Balıkesir
Bilecik
Bingöl
Bitlis
Bolu
Burdur
Bursa
Çanakkale
Çankırı
Çorum
Denizli
Diyarbakır
Edirne
Elazığ
Erzincan
Erzurum
Eskişehir
Gaziantep
Giresun
Gümüşhane
Hakkari
Hatay
Isparta
Mersin
İstanbul
İzmir
Kars
Kastamonu
Kayseri
Kırklareli
Kırşehir
Kocaeli
Konya
Kütahya
Malatya
Manisa
Kahramanmaraş
Mardin
Muğla
Muş
Nevşehir
Niğde
Ordu
Rize
Sakarya
Samsun
Siirt
Sinop
Sivas
Tekirdağ
Tokat
Trabzon
Tunceli
Şanlıurfa
Uşak
Van
Yozgat
Zonguldak
Aksaray
Bayburt
Karaman
Kırıkkale
Batman
Şırnak
Bartın
Ardahan
Iğdır
Yalova
Karabük
Kilis
Osmaniye
Düzce
35,9976 %0.22
37,2320 %-0.56
95.843,43 %-1.184
3.308,28 0,37
Ara
Muhalif. HABERLER Edremit Belediyesi’nin ATA Tohumu projesi büyüyor

Edremit Belediyesi’nin ATA Tohumu projesi büyüyor

Edremit Belediyesi’nin ATA Tohumu projesi büyüyor

Okunma Süresi: 2 dk

Edremit Belediye Başkanı Selman Hasan Arslan’ın en önemli projelerinden olan “Cumhuriyet Çiftçilikleri” projesi meyvelerini vermeye başladı.

Edremit Belediyesi’nin genetiği bozulmamış ata tohumlarının üretildiği “Cumhuriyet Çiftlikleri” projesi büyümeye devam ediyor. 3 yıldır Çıkrıkçı Mahallesi’nde bulunan belediye arazisinde çoğaltılan tohumlar çeşitlendiriliyor.

Edremit Belediyesi Tarımsal Hizmetler Müdürlüğü, Çıkrıkçı Mahallesi yolu üzerindeki 7 dekarlık arazide ata tohum “yerli tohum” üretimi yapıyor. 3 yıldır sürdürülen projeden elde edilen ürünler çeşitlendirilirken, hasat döneminde alınan uygun meyvelerdeki tohumlar üretim dönemi öncesi vatandaşlara ücretsiz veriliyor. Üreticinin desteklenmesi,  sebze fidesini tanıtmak ve saksıda da olsa sebze yetiştirmesi amacıyla vatandaşa katkı sağlaması hedefleniyor. Bunun yanı sıra çeşitlendirme için yerli tohumlarda yaz sebzelerinden 13 bitkiden çalışılıp 34 çeşit domates, 6 çeşit salatalık, 19 çeşit biber, 23 çeşit fasulye ve daha pek çok ürün ile beraber toplam 144 çeşit; kışın 7 çeşit marul, 4 çeşit lahana olmak üzere toplam 22 çeşit ürün üzerinde çalışma yapılıyor.

Üretim çeşitliliğinin daha da artacağını belirten Edremit Belediye Başkanı Selman Hasan Arslan, “Göreve geldiğimiz ilk günden beri söylediğimiz 3T kalkınma projesinin bir ayağı tarım projemiz kapsamında yerli tohumlarımızdan ürünler elde ediyoruz. Binlerce yıldır bu topraklarda varlığını sürdürmüş bereketli ürünlerimizi tekrar yetiştiriyor, çıkan tohumlarımızı da vatandaşlarımızla paylaşıyoruz. Cumhuriyet Çiftliklerimizde üretim artacak, çalışmaya ve yerli tohumu desteklemeye devam edeceğiz.” dedi. AR-GE faaliyetleri kapsamında reçellik patlıcanlardan hazırlanan patlıcan reçelinin de üretilerek yapılan analizlerden olumlu sonuç çıktığını üretim planlamasına başlandığı da ifade edildi.

Kaynak: (BYZHA) Beyaz Haber Ajansı

Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *