İstanbul
Hafif kar yağışlı
1°
Adana
Adıyaman
Afyonkarahisar
Ağrı
Amasya
Ankara
Antalya
Artvin
Aydın
Balıkesir
Bilecik
Bingöl
Bitlis
Bolu
Burdur
Bursa
Çanakkale
Çankırı
Çorum
Denizli
Diyarbakır
Edirne
Elazığ
Erzincan
Erzurum
Eskişehir
Gaziantep
Giresun
Gümüşhane
Hakkari
Hatay
Isparta
Mersin
İstanbul
İzmir
Kars
Kastamonu
Kayseri
Kırklareli
Kırşehir
Kocaeli
Konya
Kütahya
Malatya
Manisa
Kahramanmaraş
Mardin
Muğla
Muş
Nevşehir
Niğde
Ordu
Rize
Sakarya
Samsun
Siirt
Sinop
Sivas
Tekirdağ
Tokat
Trabzon
Tunceli
Şanlıurfa
Uşak
Van
Yozgat
Zonguldak
Aksaray
Bayburt
Karaman
Kırıkkale
Batman
Şırnak
Bartın
Ardahan
Iğdır
Yalova
Karabük
Kilis
Osmaniye
Düzce
36,4776 %0.07
38,2485 %0.09
93.136,26 %-2.822
3.462,30 0,16
Ara
Muhalif. HABERLER En iyiler EÜ İletişim ve Turizm Fakültelerini tercih etti

En iyiler EÜ İletişim ve Turizm Fakültelerini tercih etti

En iyiler EÜ İletişim ve Turizm Fakültelerini tercih etti

Okunma Süresi: 3 dk

Ege Bölgesinin ilk, Türkiye’nin en köklü yükseköğretim kurumlarından olan Ege Üniversitesinde bu yıl da gelenek bozulmadı. Başarılı öğrenciler yine Ege Üniversitesinin programlarını yüzde yüz doldurdu. Ege Üniversitesi İletişim ve Turizm Fakülteleri YKS-2023 yerleştirme sonuçlarına göre taban puanı sıralamasında en yüksek puanla öğrenci alan akademik birimler oldu.

Ege Üniversitesi İletişim Fakültesi Reklamcılık Bölümü, Türkiye’deki devlet üniversiteleri reklamcılık programları arasında en yüksek puan ile öğrenci alan birinci program oldu. İletişim Fakültesinin; Gazetecilik, Halkla İlişkiler ve Tanıtım ile Radyo Televizyon ve Sinema bölümleri ise Türkiye dördüncüsü oldular.  Ege Üniversitesi Çeşme Turizm Fakültesinin de kontenjanları yüzde yüz doluluk oranına ulaşarak, devlet üniversiteleri arasında; Turizm Rehberliği Bölümü Türkiye üçüncüsü oldu.

Ege Üniversitesi İletişim ve Turizm Fakülteleri Dekanı Prof. Dr. Bilgehan Gültekin, “Üniversitemizin en köklü akademik birimlerinden olan İletişim Fakültesi bu sene de başarılı öğrenciler tarafından tercih edildi. Tam akredite öğrenci odaklı uluslararası tanınır bir araştırma üniversitesinin sunduğu imkânlar ile yetkin akademik kadromuz, beş yıllık akreditasyon ile taçlandırdığımız kaliteli eğitimimiz, bir gelenek haline getirdiğimiz öğrenci dekan etkinliklerimiz, huzur ekosistemiz,   öğrencilere sağladığımız staj ve istihdam imkânlarımız bu tercihte etkili olduğuna inanıyorum” dedi.

Çeşme Turizm Fakültesinin, Ege Üniversitesinin genç fakültelerinden birisi olduğunu, akademik ve idari yapılanmasını Rektör Prof. Dr. Necdet Budak’ın özel destekleri ile büyük oranda tamamladığını vurgulayan Prof. Dr. Bilgehan Gültekin, Cumhuriyetin 100’üncü yılında, Türkiye Yüzyılında; başta gastronomi olmak üzere Türk turizmine önemli katkılar vermeyi hedeflediklerini ifade etti. Bağışlarla kurulan Ege Üniversitesi Çeşme Turizm Fakültesi Shipley-Altındağ Gastronomi Akademisinin, İzmir ve Ege Bölgesinde gastronomi turizmine önemli katkılar sunacağını söyleyen Prof. Dr. Bilgehan Gültekin, Turizm Rehberliği ve Turizm İşletmeciliği alanlarında da uluslararası standartlarda, çağın gereklerine uygun, hem altyapı hem teknolojik donanım hem de model eğitim öğretim müfredatına sahip olduklarına dikkat çekti.

“Öğrenciler ilk  tercihleri arasında yer verdi”

Prof. Dr. Bilgehan Gültekin, “YKS-2023 sonuçlarına göre;  Ege Üniversitesi İletişim ve Çeşme Turizm Fakülteleri kontenjanları yüzde yüz doluluk oranına ulaştı.  İletişim Fakültemizi 336 ve Çeşme Turizm Fakültemizi ise 140 öğrenci kazandı.  En yüksek puanla öğrenci tercihi açısından; devlet üniversiteleri arasında; Çeşme Turizm Fakültesi Turizm Rehberliği bölümü Türkiye 3’üncüsü oldu.  İletişim Fakültesinde ise, Reklamcılık Bölümü Türkiye birincisi; Gazetecilik, Halkla ilişkiler ve Tanıtım ile Radyo Televizyon ve Sinema Bölümlerimiz ise Türkiye dördüncüsü oldular. Bu başarıda önemli desteği olan başta Rektörümüz Prof. Dr. Necdet Budak Hocamız olmak üzere her iki fakültenin akademik ve idari personeline ile tüm paydaşlarımıza teşekkür ediyorum” dedi.

 

Kaynak: (BYZHA) Beyaz Haber Ajansı

Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *