İstanbul
Az bulutlu
9°
Adana
Adıyaman
Afyonkarahisar
Ağrı
Amasya
Ankara
Antalya
Artvin
Aydın
Balıkesir
Bilecik
Bingöl
Bitlis
Bolu
Burdur
Bursa
Çanakkale
Çankırı
Çorum
Denizli
Diyarbakır
Edirne
Elazığ
Erzincan
Erzurum
Eskişehir
Gaziantep
Giresun
Gümüşhane
Hakkari
Hatay
Isparta
Mersin
İstanbul
İzmir
Kars
Kastamonu
Kayseri
Kırklareli
Kırşehir
Kocaeli
Konya
Kütahya
Malatya
Manisa
Kahramanmaraş
Mardin
Muğla
Muş
Nevşehir
Niğde
Ordu
Rize
Sakarya
Samsun
Siirt
Sinop
Sivas
Tekirdağ
Tokat
Trabzon
Tunceli
Şanlıurfa
Uşak
Van
Yozgat
Zonguldak
Aksaray
Bayburt
Karaman
Kırıkkale
Batman
Şırnak
Bartın
Ardahan
Iğdır
Yalova
Karabük
Kilis
Osmaniye
Düzce
36,4431 %-0.04
38,1401 %-0.34
86.083,03 %-0.452
3.385,41 -0,96
Ara
Muhalif. HABERLER GastroANTEP’te ilk workshop yapıldı

GastroANTEP’te ilk workshop yapıldı

GastroANTEP’te ilk workshop yapıldı

Okunma Süresi: 2 dk

Gaziantep Büyükşehir Belediyesi (GBB) ve Kültür ve Turizm Bakanlığı’nın iş birliğinde düzenlenen GastroANTEP Kültür Yolu Festivali kapsamında Türk dünyasının ünlü şeflerinin katılımıyla “Gastro Diplomasi: Türk Dünyası” workshopu yapıldı.

GAZİANTEP (İGFA) - Yeni açılan Festival Park’taki workshop ve panel alanında interaktif olarak gerçekleştirilen programa Kırgısiztan, Özbekistan ve Azerbaycan’dan gelen şefler katılırken, tarifleri ile kendi ülkelerine ait yemek kültürlerini tanıttılar.

 Türk dünyasına has yöresel yemekler ile Gaziantep’in farklı yemeklerinin yapım aşamaları ve sunumlarının gerçekleştirildiği etkinlikte açılış konuşmasını yapan GBB Başkan Vekili Erdem Güzelbey, şunları dile getirdi: "Kıymetli hocalarımız, şeflerimiz, Gaziantep’in bu konuda emek vermiş kişileri hepinize geldiğiniz için teşekkür ediyorum. Burada oluşan yeni değerlere, yenilikleri görmenizi diliyorum. Biz burada her yediğimiz yemekte aslında geçmişi tekrar keşfediyoruz. Geçmişle bir köprü kuruyoruz. Bu kurduğumuz köprüyü buraya gelen şeflerle daha ileriye taşıyoruz.”

Kırgızistan’dan gelen şef Nadıra Turganbaeva, hazırlamış olduğu Çakkçak Tatlısı ve Beşparmak yemeklerini tanıtarak, “Burada olmaktan çok mutluyuz, biliyoruz ki Gaziantep dünyanın en zengin mutfaklarından birine sahip. Biz de bugün kendi yemeklerimizi tanıtmak için buradayız” diye konuştu.

Azerbeycan yöresine ait yemeklerini tanıtan Şef Simuzar Suleymanova ise Şuşa Pilavını tanıtırken, Özbekistan yemeklerini tanıtan Abdumanon Nusratov ise Semerkant Ekmeği, Özbek Pilavı gibi yemeklerini tarif etti.

Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *