İstanbul
Az bulutlu
9°
Adana
Adıyaman
Afyonkarahisar
Ağrı
Amasya
Ankara
Antalya
Artvin
Aydın
Balıkesir
Bilecik
Bingöl
Bitlis
Bolu
Burdur
Bursa
Çanakkale
Çankırı
Çorum
Denizli
Diyarbakır
Edirne
Elazığ
Erzincan
Erzurum
Eskişehir
Gaziantep
Giresun
Gümüşhane
Hakkari
Hatay
Isparta
Mersin
İstanbul
İzmir
Kars
Kastamonu
Kayseri
Kırklareli
Kırşehir
Kocaeli
Konya
Kütahya
Malatya
Manisa
Kahramanmaraş
Mardin
Muğla
Muş
Nevşehir
Niğde
Ordu
Rize
Sakarya
Samsun
Siirt
Sinop
Sivas
Tekirdağ
Tokat
Trabzon
Tunceli
Şanlıurfa
Uşak
Van
Yozgat
Zonguldak
Aksaray
Bayburt
Karaman
Kırıkkale
Batman
Şırnak
Bartın
Ardahan
Iğdır
Yalova
Karabük
Kilis
Osmaniye
Düzce
36,4431 %-0.04
38,1401 %-0.34
86.083,03 %-0.452
3.385,41 -0,96
Ara
Muhalif. HABERLER Gaziantep’te atıklar kafeye dönüştü

Gaziantep’te atıklar kafeye dönüştü

Gaziantep’te atıklar kafeye dönüştü

Okunma Süresi: 2 dk

Gaziantep Büyükşehir Belediyesi tarafından yapımı tamamlanan mimari konsepti tamamen atıkların değerlendirilmesiyle oluşturulan Panorama Havara Kitap Kafe ve Restoran, GastroANTEP etkinlikleri kapsamında açıldı.

GAZİANTEP (İGFA) - Kadınların iş hayatına katılımlarıyla ekonomik özgürlüklerini elde etmelerini desteklemeyi ve sosyal hayata daha fazla kadın bakış açısı kazandırmayı amaçlayan Havara Kafe’nin açılışı Kültür ve Turizm Bakanı Mehmet Nuri Ersoy, Gaziantep Büyükşehir Belediye Başkanı Fatma Şahin, Gaziantep Valisi Kemal Çeber, AK Parti TBMM Grup Başkanvekili Abdülhamit Gül ve il protokolünün katılımıyla yapıldı.

Açılış töreninde işletmenin mantığı ve çalışma prensipleri anlatılırken Suna Kan Orkestrası Gaziantep’in sevilen yerli şarkılarını yorumladı. Orkestranın mini konseri sonrası protokol kafeyi gezdi.

25 Aralık Kahramanlık Panoraması ve Müzesi’nin avlusunda açılan kafede, geçmişten gelen bilgiler ışığında Gaziantep ev mutfağı sürdürülebilir bir turizm kimliği olarak sunuyor. Mimari konseptinden, tabaklara konan yemeklere kadar, sürdürülebilirlik ilkeleri içerisinde hazırlanan, atık değerlendirme ve kaynak koruma yönetimi üzerinden oluşturulan işletme modeli, temel olarak ev mutfağında saklı kalmış olan değerlerin öne çıkarılmasını hedefliyor.

Kafenin mutfağında dönüşümlü olarak, yarı zamanlı hafta içi 16, hafta sonu ise 8 kadın aşçı olmak üzere 24 kadın aşçı da görev alacak.

Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *