İstanbul
Hafif yağmur
4°
Adana
Adıyaman
Afyonkarahisar
Ağrı
Amasya
Ankara
Antalya
Artvin
Aydın
Balıkesir
Bilecik
Bingöl
Bitlis
Bolu
Burdur
Bursa
Çanakkale
Çankırı
Çorum
Denizli
Diyarbakır
Edirne
Elazığ
Erzincan
Erzurum
Eskişehir
Gaziantep
Giresun
Gümüşhane
Hakkari
Hatay
Isparta
Mersin
İstanbul
İzmir
Kars
Kastamonu
Kayseri
Kırklareli
Kırşehir
Kocaeli
Konya
Kütahya
Malatya
Manisa
Kahramanmaraş
Mardin
Muğla
Muş
Nevşehir
Niğde
Ordu
Rize
Sakarya
Samsun
Siirt
Sinop
Sivas
Tekirdağ
Tokat
Trabzon
Tunceli
Şanlıurfa
Uşak
Van
Yozgat
Zonguldak
Aksaray
Bayburt
Karaman
Kırıkkale
Batman
Şırnak
Bartın
Ardahan
Iğdır
Yalova
Karabük
Kilis
Osmaniye
Düzce
36,0523 %0.14
37,3931 %0.66
95.156,02 %-2.319
3.359,40 -0,17
Ara
Muhalif. HABERLER Gaziantep’te çiftçilere tam destek

Gaziantep’te çiftçilere tam destek

Gaziantep’te çiftçilere tam destek

Okunma Süresi: 2 dk

Gaziantep Büyükşehir Belediyesi (GBB), çiftçileri desteklemek ve tohum ekimini yaygınlaştırmak amacıyla il genelinde fide, fidan, yem, gübre arıcı kıyafeti ve ilaç dağıtım seferberliğini sürdürüyor.

GAZİANTEP (İGFA) - GBB Tarımsal Hizmetler ve Gıda Daire Başkanlığı tarafından Türkiye’de ilk olarak Gaziantep’te hayata geçirilen ‘Çiftçi Kart’ uygulamasıyla şehirde Çiftçi Kayıt Sistemi’ne (ÇKS) kayıtlı yaklaşık 40 bin çiftçiye 2023 yılının ilk 6 ayında fide, fidan, yem, gübre ve arıcı kıyafeti ve ilacı dağıtımında bulundu.

DEPREM BÖLGESİNDEKİ ÇİFTÇİLERE 3 BİN TON GÜBRE DESTEĞİ

Büyükşehir Belediyesi merkez üssü Kahramanmaraş depremlerinden etkilenen İslahiye ve Nurdağı ilçelerindeki afetzede çiftçiler için de yeni bir desteğe imza attı. Bu doğrultuda deprem bölgesinde gübre tedariki konusunda sıkıntı yaşayan yaklaşık 10 bin çiftçiye 3 bin ton gübre desteği sağlandı. Destekle çiftçinin yıl içerisinde üretimde elde ettiği ürün rekoltesinde artış meydana gelmesi hedefleniyor.

İLÇELERDEKİ ÇİFTÇİLERE FİDAN, FİDE, YEM, ARICI KIYAFETİ VE İLACI DAĞITILDI

Fidan üreticilerine 9 ilçede yüzde 50 hibeli, 20 bin 678 adet fıstık, nar, bağ, zeytin, incir fidanı 432 kişiye dağıtılırken, 767 adet arıcı kıyafeti ve ilacı 767 üreticiye yüzde yüz hibeli dağıtıldı.

Yüzde 50 hibe ile, Araban, Şehitkamil, Yavuzeli ilçelerine 25 bin adet badem fidanı 262 çiftçiye dağıtılırken, Araban ve Yavuzeli’nde 217 çiftçiye 15 bin adet zeytin fidanı, Şehitkamil ilçesinde ise 145 kişiye 10 bin adet kiraz fidanı dağıtıldı.

Araban, Karkamış, Nizip, Oğuzeli, Şehitkamil ve Yavuzeli’nde 65 bin çiftçiye yüzde 60 hibeli domates, biber, patlıcan fidesi desteği verildi. Bunun yanı sıra Araban, Karkamış, Nizip, Oğuzeli, Şehitkamil, Şahinbey, Yavuzeli’nde ise yüzde 50 hibeli 8 bin 500 ton yem, 13 bin 430 kişiye dağıtıldı.

Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *