İstanbul
Parçalı az bulutlu
12°
Adana
Adıyaman
Afyonkarahisar
Ağrı
Amasya
Ankara
Antalya
Artvin
Aydın
Balıkesir
Bilecik
Bingöl
Bitlis
Bolu
Burdur
Bursa
Çanakkale
Çankırı
Çorum
Denizli
Diyarbakır
Edirne
Elazığ
Erzincan
Erzurum
Eskişehir
Gaziantep
Giresun
Gümüşhane
Hakkari
Hatay
Isparta
Mersin
İstanbul
İzmir
Kars
Kastamonu
Kayseri
Kırklareli
Kırşehir
Kocaeli
Konya
Kütahya
Malatya
Manisa
Kahramanmaraş
Mardin
Muğla
Muş
Nevşehir
Niğde
Ordu
Rize
Sakarya
Samsun
Siirt
Sinop
Sivas
Tekirdağ
Tokat
Trabzon
Tunceli
Şanlıurfa
Uşak
Van
Yozgat
Zonguldak
Aksaray
Bayburt
Karaman
Kırıkkale
Batman
Şırnak
Bartın
Ardahan
Iğdır
Yalova
Karabük
Kilis
Osmaniye
Düzce
35,8609 %0.2
37,2521 %-0.26
102.419,47 %-1.927
3.228,24 0,39
Ara
Muhalif. HABERLER “Geleceğin Şehirleri” buluşmasında dirençli kentler konuşulacak

“Geleceğin Şehirleri” buluşmasında dirençli kentler konuşulacak

“Geleceğin Şehirleri” buluşmasında dirençli kentler konuşulacak

Okunma Süresi: 3 dk

İkinci Yüzyılın İktisat Kongresi kapsamında düzenlenen etkinliklerden biri olan “Geleceğin Şehirleri” buluşması, yarın (16 Mart) yapılacak. Dünyanın dört bir yanından akademisyen, bilim insanı ve uzman İzmir’de buluşacak.

İkinci Yüzyılın İktisat Kongresi kapsamında düzenlenen etkinliklerden biri olan “Geleceğin Şehirleri” buluşması, 16 Mart’ta İzmir’de dünyanın dört bir yanından akademisyen, bilim insanı ve uzmanı bir araya getiriyor.  İzmir Büyükşehir Belediyesi ev sahipliğinde ve İzmir Planlama Ajansı koordinasyonuyla yapılacak “Geleceğin Şehirleri” toplantısına 10 farklı ülkeden toplam 16 akademisyen, mimar, peyzaj mimarı, şehir planlamacı ve sosyolog katılacak.

Geleceğin şehirleri döngüsel kültüre tasarlanacak
2050 yılında dünya nüfusunun yüzde 68'inin kentlerde yaşaması bekleniyor. Gezegenimizin geleceğini belirleyecek şehirlerin tasarımları, nüfus yoğunluğu ve yaşadığımız afetlerin önlenebilir olması açısından büyük önem taşıyor.
“Geleceğin Şehirleri” buluşması, dirençli şehirler tasarlamak ve şehirleri döngüsel kültür prensibiyle birer ekosistem hâline getirmenin ayrıntılarını odağına alacak.

10 farklı ülkeden katılımcı bulunacak
“Geleceğin Şehirleri” buluşmasının açılışını İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer yapacak. Ardından Başkan Danışmanı Dr. Güven Eken, “Şehirleri Döngüsel Ekosistemler Olarak Düşünmek” adlı sunumunu yapacak.
Buluşmaya Hacettepe Üniversitesi’nden Prof. Dr. Ahmet Sinan Türkyılmaz, Bilkent Üniversitesi’nden mimar Dr. Bu¨lent Batuman, Boğaziçi Üniversitesi’nden sosyolog Prof. Dr. Çağlar Keyder, İstanbul Teknik Üniversitesi’nden (İTÜ) peyzaj mimarı Doç. Dr. Ebru Erbas Gu¨rler, mimar Han Tu¨mertekin, mimar Hiroyuki Unemori, İzmir Yüksek Teknoloji Enstitüsü’nden (İYTE) şehir planlamacı Prof. Dr. Koray Velibeyoğlu, Bilkent Üniversitesi’nden peyzaj mimarı Dr. Kumru Arapgirlioğlu katılacak.
Mimar Hsieh Ying Chun, Şehirler ve Bölgeler Süpervizörü Leonora Grcheva, mimar National Park City London’dan mimar Mark Cridge, Architect, İTÜ’den peyzaj mimarı Dr. Meltem Erdem Kaya, Virginia Üniversitesi’nden şehir planlamacı Prof. Dr. Timothy Beatley, Turenscape & Peking Üniversitesi’nden peyzaj mimarı Yu Kongjian, Amsterdam Üniversitesi’nden ekonomist Prof. Dr. William Van Winden ise buluşmaya çevrimiçi olarak katılım gösterecek

Kongre 15 Mart’ta başladı
İkinci Yüzyılın İktisat Kongresi 15 Mart’ta başladı. Sivil, şeffaf ve tümüyle katılımcı bir girişim olan kongrenin sonucunda yeni yüzyıla yön verecek politika önerileri tüm Türkiye ile paylaşılacak.

Kongreye katılım mobil uygulama üzerinden İkinci Yüzyılın İktisat Kongresi’ne katılım “İktisat Kongresi” mobil uygulamasından sağlanabiliyor. Ana oturumlar için ilgili güne kayıt yaptırmak ve verilen karekodu etkinlik alanında göstermek yeterli oluyor.
Kongrenin tamamı İzmirTube YouTube kanalından canlı olarak yayınlanacak.
Kongrenin sekreteryası İzmir Büyükşehir Belediyesi’ne bağlı İzmir Planlama Ajansı (İZPA) tarafından yürütülüyor. Kongre programı ve diğer tüm detaylar için iktisatkongresi.org ziyaret edilebilir.


Kaynak: (BYZHA) - Beyaz Haber Ajansı

Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *