İstanbul
Hafif yağmur
4°
Adana
Adıyaman
Afyonkarahisar
Ağrı
Amasya
Ankara
Antalya
Artvin
Aydın
Balıkesir
Bilecik
Bingöl
Bitlis
Bolu
Burdur
Bursa
Çanakkale
Çankırı
Çorum
Denizli
Diyarbakır
Edirne
Elazığ
Erzincan
Erzurum
Eskişehir
Gaziantep
Giresun
Gümüşhane
Hakkari
Hatay
Isparta
Mersin
İstanbul
İzmir
Kars
Kastamonu
Kayseri
Kırklareli
Kırşehir
Kocaeli
Konya
Kütahya
Malatya
Manisa
Kahramanmaraş
Mardin
Muğla
Muş
Nevşehir
Niğde
Ordu
Rize
Sakarya
Samsun
Siirt
Sinop
Sivas
Tekirdağ
Tokat
Trabzon
Tunceli
Şanlıurfa
Uşak
Van
Yozgat
Zonguldak
Aksaray
Bayburt
Karaman
Kırıkkale
Batman
Şırnak
Bartın
Ardahan
Iğdır
Yalova
Karabük
Kilis
Osmaniye
Düzce
36,0523 %0.14
37,3931 %0.66
95.156,02 %-2.319
3.359,40 -0,17
Ara
Muhalif. HABERLER Geleneksel sanatların örnekleri görücüye çıktı

Geleneksel sanatların örnekleri görücüye çıktı

Geleneksel sanatların örnekleri görücüye çıktı

Okunma Süresi: 2 dk

Geleneksel Sanatlar İhtisas Merkezi’nin yılsonu sergisinde konuşan Sakarya Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem Yüce, Hat-Kûfi, Tezhip, Ebru, Minyatür, Cilt, Çini Ahşap Oyma, Sedef Kakma, Çamur Şekillendirme ve Seramik, Temel Sanat Eğitimi gibi 10 farklı branşta 8 ay boyunca devam eden eğitimlerin sona erdiğini söyledi.

SAKARYA (İGFA) - Sakarya Büyükşehir Belediyesi Geleneksel Sanatlar İhtisas Merkezi’nde yılsonu sergisi heyecanı yaşandı.

Geleneksel sanatların 10 farklı alanında gerçekleştirilen eğitimlerde kursiyerlerin 8 aylık süreçte hazırladıkları eserler sanatseverlerin beğenisine sunuldu. Sakarya Sanat Galerisi’nde Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem Yüce’nin ev sahipliğinde gerçekleştirilen serginin açılışında geleneksel sanatların usta isimleri, kursiyerler, aileler ve davetliler yer aldı.

Geleneksel sanatlarda ihtisaslaşmak isteyenler için 8 aylık süreçte çok özel eğitimler sunduklarını ifade ederek sözlerine başlayan Başkan Ekrem Yüce, Hat-Kûfi, Tezhip, Ebru, Minyatür, Cilt, Çini Ahşap Oyma, Sedef Kakma, Çamur Şekillendirme ve Seramik, Temel Sanat Eğitimi gibi 10 farklı branşta el emeği 152 eserin beğeniye sunulduğunu kaydetti. Yüce, “Eğitimlerimizde yer alan geleneksel sanatların usta isimlerine, kursiyerlerimize, ailelerine ve emeği geçen herkese teşekkür ediyorum” dedi.

SANAT TOPLUMLARIN BAKIŞ AÇISI VE UFKUNU GENİŞLETİR

Nuri Pakdil’in ‘Acıyı güzele, kötüyü iyiye çevirmek lazım. Bunu da ancak sanatla yapabiliriz. Ölümsüz olan, bir tek o çünkü’ sözleriyle konuşmasını sürdüren Başkan Yüce, “Sanat bir toplumun ufkunu, bakış açısını genişleten en önemli unsurdur. Sanatla ilgilenen insanların duygu ve düşüncelerini; çizgi, renk, biçim, söz, ritim gibi araçlarla ifade edebilmesi; sanatın tercih edilme sebeplerinden en önemlisidir. Özellikle Türk sanatları kültürümüze ışık tutar. Geleneksel el sanatları denince aklımıza; hat, tezhip, minyatür, ebru, çinicilik gibi sanatlar gelmektedir. Bu sanatlar toplumların yaşam biçimlerini, gelenek ve görenekleri yaşamak ve yaşatmak için gösterdikleri çabanın sonucunda ortaya çıktığı için çok önemlidir” ifadelerini kullandı.

Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *