İstanbul
Hafif yağmur
9°
Adana
Adıyaman
Afyonkarahisar
Ağrı
Amasya
Ankara
Antalya
Artvin
Aydın
Balıkesir
Bilecik
Bingöl
Bitlis
Bolu
Burdur
Bursa
Çanakkale
Çankırı
Çorum
Denizli
Diyarbakır
Edirne
Elazığ
Erzincan
Erzurum
Eskişehir
Gaziantep
Giresun
Gümüşhane
Hakkari
Hatay
Isparta
Mersin
İstanbul
İzmir
Kars
Kastamonu
Kayseri
Kırklareli
Kırşehir
Kocaeli
Konya
Kütahya
Malatya
Manisa
Kahramanmaraş
Mardin
Muğla
Muş
Nevşehir
Niğde
Ordu
Rize
Sakarya
Samsun
Siirt
Sinop
Sivas
Tekirdağ
Tokat
Trabzon
Tunceli
Şanlıurfa
Uşak
Van
Yozgat
Zonguldak
Aksaray
Bayburt
Karaman
Kırıkkale
Batman
Şırnak
Bartın
Ardahan
Iğdır
Yalova
Karabük
Kilis
Osmaniye
Düzce
38,0065 %0.51
41,5825 %0.17
3.715,73 % 0,28
85.870,13 %3.059
Ara
Muhalif. HABERLER ”Gördüğümüz şeyin izahı mümkün değildi”

”Gördüğümüz şeyin izahı mümkün değildi”

”Gördüğümüz şeyin izahı mümkün değildi”

Okunma Süresi: 2 dk

Meclis toplantısında konuşan Başkan Ceritoğlu Sengel; “Deprem bölgesine giden bir vatandaş olarak söylüyorum ki, gördüğümüz şeyin izahı mümkün değildi" dedi.

İZMİR (İGFA) - Efes Selçuk Belediye Meclisi Şubat Ayı Olağan Toplantısı’nda Belediye Başkanı Filiz Ceritoğlu Sengel ve belediye meclis üyeleri 6 Şubat Depremi’nde hayatını kaybedenleri anarak temennilerini dile getirdiler.

Gündemde yer alan maddelerin görüşüldüğü meclis toplantısının dilek ve temenniler bölümünde konuşan Belediye Başkanı Filiz Ceritoğlu Sengel, “Tam bir yıl önce 6 Şubat’ta sabah kalktığımızda 11 ilimizde meydana gelen faciayla karşı karşıya kalmıştık. Açıkça söylemek gerekirse deprem hepimiz için hem bazı şeyleri sorgulama hem de “Ne yapabiliriz biz?” diye hep beraber bir dayanışma örneği gösterdiğimiz önemli bir nokta oldu” dedi.

6 Şubat’tan kısa bir süre sonra deprem bölgesine gittiğini hatırlatan Başkan Ceritoğlu Sengel; “Deprem bölgesine giden bir vatandaş olarak söylüyorum ki, gördüğümüz şeyin izahı mümkün değildi. Aldığımız bilgilere göre Hatay halen daha kendine gelebilmiş değil. Bir daha böyle acılar yaşamayacağımız gibi oradaki problemlerin de bir an önce çözülmesini en önemli esaslardan biri olmalı. Nitekim vatandaş çok yalnız hissettiği bir dönemden de geçti. Umut ediyorum ki, bir an önce problemler çözülecektir. Ülkemizin tekrar başı sağ olsun” dedi.

Meclis üyeleri de 6 Şubat Depremi’ni anarak bir daha böyle acıların yaşanmamasını temenni ettiklerini dile getirdiler.

Öte yandan 6 Şubat 2023 sabahı deprem felaketi ile uyanan ve hiç zaman kaybetmeden Başkan Filiz Ceritoğlu Sengel'in birlik ve dayanışma çağrısı ile harekete geçen Efes Selçuk Belediyesi, halkından büyük desteği ile önemli bir dayanışma örneği göstermişti.

İlçe halkı ile dayanışma içerisinde toplanan yardımları deprem bölgesine ulaşılmasını sağlayan Başkan Filiz Ceritoğlu Sengel, ayrıca sık sık deprem bölgesine giderek depremden etkilenen vatandaşların acısına ortak oldu.

Başkan Filiz Ceritoğlu Sengel, depremin ardından Efes Selçuk’ta Afet risklerine karşı dayanıklı kent konferansına ev sahipliği yapmış, bununla ilgili çalıştay düzenlenmesini sağlamıştı. Ayrıca Afet Müdürlüğünün de kurulduğu Efes Selçuk’ta olası depreme karşı plan ve hazırlıkların yapıldığı ve yine deprem komisyonu oluşturulmuştu.

Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *