İstanbul
Kapalı
16°
Adana
Adıyaman
Afyonkarahisar
Ağrı
Amasya
Ankara
Antalya
Artvin
Aydın
Balıkesir
Bilecik
Bingöl
Bitlis
Bolu
Burdur
Bursa
Çanakkale
Çankırı
Çorum
Denizli
Diyarbakır
Edirne
Elazığ
Erzincan
Erzurum
Eskişehir
Gaziantep
Giresun
Gümüşhane
Hakkari
Hatay
Isparta
Mersin
İstanbul
İzmir
Kars
Kastamonu
Kayseri
Kırklareli
Kırşehir
Kocaeli
Konya
Kütahya
Malatya
Manisa
Kahramanmaraş
Mardin
Muğla
Muş
Nevşehir
Niğde
Ordu
Rize
Sakarya
Samsun
Siirt
Sinop
Sivas
Tekirdağ
Tokat
Trabzon
Tunceli
Şanlıurfa
Uşak
Van
Yozgat
Zonguldak
Aksaray
Bayburt
Karaman
Kırıkkale
Batman
Şırnak
Bartın
Ardahan
Iğdır
Yalova
Karabük
Kilis
Osmaniye
Düzce
38,0016 %0.02
41,1358 %-0.06
3.688,65 % 0,29
87.957,14 %-0.086
Ara
Muhalif. HABERLER Habur Gümrük Kapısı’nda zehir operasyonu

Habur Gümrük Kapısı’nda zehir operasyonu

Habur Gümrük Kapısı’nda zehir operasyonu

Okunma Süresi: 1 dk

Gümrük Muhafaza ekiplerimizin gerçekleştirdiği ses getiren uyuşturucu operasyonlarına bir yenisi daha eklendi. Habur Gümrük Kapısı’na gelen bir TIR’da 345 kilo ağırlığında ve yaklaşık 655 milyon Türk Lirası değerinde sıvı metamfetamin ele geçirildi.

Erdoğan DEMİR / EDİRNE (İGFA) - Habur Gümrük Muhafaza Kaçakçılık ve İstihbarat Müdürlüğü ekiplerince sürdürülen narkotik suçlarla mücadele çalışmaları kapsamında Habur Gümrük Kapısını kullanarak ülkeye giren araçlar risk analizlerine tabi tutularak şüpheli görülenler ayrıntılı kontrollere tabi tutuluyor. Bu kapsamda ekiplerce şüpheli görülen su yüklü bir TIR x-ray taramasına yönlendirildi, yükte şüpheli yoğunluk tespit edilmesi üzerine, detaylı kontroller için TIR arama hangarına alındı.

Alınan bilgiye göre narkotik dedektör köpeklerin de kullanıldığı detaylı aramalar sonucunda, TIR’ın yükü içerisindeki eşyadan numuneler alınarak teste tabi tutuldu ve maddenin metamfetamin cinsi uyuşturucu olduğu anlaşıldı.

Yürütülen operasyonlarda yaklaşık değeri 655 milyon TL olan, toplam 345 kilogram metamfetamin cinsi uyuşturucu madde ele geçirildi.

Olaya ilişkin Silopi Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından soruşturma başlatılarak, şüpheli şahıslar gözaltına alındı.

Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *