İstanbul
Rain and snow
7°
Adana
Adıyaman
Afyonkarahisar
Ağrı
Amasya
Ankara
Antalya
Artvin
Aydın
Balıkesir
Bilecik
Bingöl
Bitlis
Bolu
Burdur
Bursa
Çanakkale
Çankırı
Çorum
Denizli
Diyarbakır
Edirne
Elazığ
Erzincan
Erzurum
Eskişehir
Gaziantep
Giresun
Gümüşhane
Hakkari
Hatay
Isparta
Mersin
İstanbul
İzmir
Kars
Kastamonu
Kayseri
Kırklareli
Kırşehir
Kocaeli
Konya
Kütahya
Malatya
Manisa
Kahramanmaraş
Mardin
Muğla
Muş
Nevşehir
Niğde
Ordu
Rize
Sakarya
Samsun
Siirt
Sinop
Sivas
Tekirdağ
Tokat
Trabzon
Tunceli
Şanlıurfa
Uşak
Van
Yozgat
Zonguldak
Aksaray
Bayburt
Karaman
Kırıkkale
Batman
Şırnak
Bartın
Ardahan
Iğdır
Yalova
Karabük
Kilis
Osmaniye
Düzce
36,6664 %0.05
40,1652 %0.25
3.565,79 % 0,83
83.228,23 %-0.445
Ara
Muhalif. HABERLER İletişim Başkanı Altun’dan emekli maaş artışına ilişkin paylaşım

İletişim Başkanı Altun’dan emekli maaş artışına ilişkin paylaşım

İletişim Başkanı Altun’dan emekli maaş artışına ilişkin paylaşım

Okunma Süresi: 2 dk

Cumhurbaşkanlığı İletişim Başkanı Fahrettin Altun, Kabine Toplantısının ardından emekli maaş artışlarına ilişkin paylaşımda bulundu.

İletişim Başkanı Altun, paylaşımda; “Cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan'ın Kabine Toplantısı Sonrası Millete Sesleniş Konuşmasından:

◾ En çok yoğunlaştığımız alanlardan biri de hayat pahalılığı ve enflasyona karşı verdiğimiz mücadeledir. Aylık çekirdek enflasyonun, Eylül’deki yüzde 5,3 seviyesinden Aralık ayında yüzde 2,3 seviyesine gerilemesi, yürüttüğümüz kararlı mücadelenin işaretidir. Ancak, hayat pahalılığı ve enflasyonla mücadelemizde, milletimizin yardımını bekliyoruz.

◾ Çalışanlarımız ve emeklilerimiz başta olmak üzere, insanımızın refah düzeyini yükseltmek için de canla başla çalışıyoruz. İşçi, memur, emekli maaşlarında ve onlara endeksli ödemelerde yaptığımız yüksek oranlı artışlarla, bunu kısmen sağladık.

◾ Bilindiği gibi, 2024 yılının ilk 6 ayı için memur emeklisi aylıklarında yüzde 49,25; SSK ve Bağ-Kur emeklisi aylıklarında ise yüzde 37,57 artış oldu. Nispeten daha düşük artış alan SSK ve Bağ-Kur emeklisi aylıklarına ilave yüzde 5 daha artış yapacağımızın müjdesini, buradan vermek istiyorum. Böylece SSK ve Bağ-Kur emeklilerimizin Ocak 2024’den itibaren 6 aylık artış oranı yüzde 42,6’ya yükseliyor.

◾Önümüzdeki Temmuz ayında artışlarla birlikte, emeklilerimizin hepsi yaklaşık aynı oranlarda maaş artışına kavuşacaklardır. Yani memur, SSK ve Bağ-Kur ayrımı yapmadan tüm emeklilerimizin yıllık maaş artış oranları önümüzdeki Temmuz’da eşitlenecektir. Ayrıca, sosyal devlet ilkemiz gereğince uygulamaya aldığımız, emekli maaşı alt sınırını 7 bin 500 liradan 10 bin liraya çıkarıyoruz.

◾ Kabinemizde bugün aldığımız bir diğer kararla, 2024’ü “Emekliler Yılı” olarak ilan ediyoruz. Amacımız, bu vesileyle, emeklilerimizin hayat kalitesini artıracak, sosyal haklarını genişletecek, onlara özel hizmetler sunacak yeni hizmetleri devreye almaktır. Sağlıktan ulaşıma, sosyal imkanlardan kültürel faaliyetlere kadar geniş bir yelpazeye yayılan bu hizmetler şimdiden emeklilerimize hayırlı olsun.” ifadelerine yer verdi.

 

Kaynak: (BYZHA) Beyaz Haber Ajansı

Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *