İŞKUR Gençlik Programı, gençler arasında heyecanla beklenen bir fırsat olarak gündemde yer almaya devam ediyor. Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Işıkhan, program hakkında önemli açıklamalarda bulundu. Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Işıkhan, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın, kamuda öğrenim gören gençlere yönelik önemli bir müjde verdiğini belirtti. İŞKUR Gençlik Programı, gençlere sunulan hizmetlerin tek bir çatı altında toplanmasını sağlayacak. İŞKUR Gençlik Programı'na başvuru yapabilmek için belirli kriterlere uyum sağlanması gerekiyor. Programa katılmak isteyen gençlerin, başvuru şartlarını titizlikle incelemesi ve gerekli belgeleri tamamlaması önem taşıyor. Bu bağlamda, İŞKUR Gençlik Programı başvuruları nasıl yapılır? İŞKUR Gençlik Programı şartları nelerdir?
Bakan Işıkhan bugün sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımda "İŞKUR Gençlik Programımıza başvurular bugün başlıyor.
Mesleki deneyim ve gelir elde etmek isteyen üniversite okuyan genç kardeşlerimizin başvurularını bekliyoruz." açıklamasında bulundu.
BAŞVURU EKRANI İÇİN TIKLAYINIZ
İŞKUR GENÇLİK PROGRAMINA KİMLER BAŞVURABİLİR?
Gençlere üniversitede okudukları dönemde deneyim kazanmalarına katkı vereceklerini anlatan Işıkhan, "Cep harçlıklarına kısmen de olsa destek vereceğiz. Gençlerin istihdam piyasalarına girdiklerinde daha hazırlıkları olmaları için dersler vereceğiz. Mülakat teknikleri, CV hazırlama, iş arama motivasyonuyla ilgili dersler, halkla ilişkiler, finansal okuryazarlığı gibi temel dersleri bu eğitim döneminde vereceğiz." diye konuştu.
Bakan Işıkhan, "tecrübe eksikliğinin" gençlerin çalışma hayatına katılmalarındaki en büyük bariyerlerden biri olduğuna dikkati çekerek, "Biz İŞKUR Gençlik Programı'yla bu bariyeri kaldırıyoruz. Üniversitede öğrencilerimiz okurken aynı zamanda üniversitelerde ve istedikleri alanlarda çalışabilecekler." dedi.
İŞKUR Gençlik Platformu ya da İŞKUR Mobil Uygulaması üzerinden gençlerin programdan faydalanabileceğini vurgulayan Işıkhan, "Her üniversitenin kendi öğrencileri haftalık azami olarak 3 gün çalışabilecek. Programa katılan gençlerimize günlük 1083 lira ödeme yapacağız. Öğrencilerin programa ayda 5 gün katılmaları halinde yaklaşık 5 bin 415 lira, 14 gün çalışmaları halinde ise yaklaşık 15 bin 162 lira gelir desteği vereceğiz. Program süresince öğrencilerimize kısa vadeli sigorta primlerini işveren olarak biz yatıracağız. Programımıza ilişkin tüm ayrıntılara gençlerimiz, 'genclik.iskur.gov.tr' adresinden ulaşabilirler." ifadelerini kullandı.
İŞKUR GENÇLİK PROGRAMI ÖDEMELERİ NE KADAR?
İŞKUR Gençlik Platformu ya da İŞKUR Mobil Uygulaması üzerinden gençlerin programdan faydalanabileceğini vurgulayan Işıkhan, "Her üniversitenin kendi öğrencileri haftalık azami olarak 3 gün çalışabilecek.
Programa katılan gençlerimize günlük 1083 lira ödeme yapacağız. Öğrencilerin programa ayda 5 gün katılmaları halinde yaklaşık 5 bin 415 lira, 14 gün çalışmaları halinde ise yaklaşık 15 bin 162 lira gelir desteği vereceğiz.
Program süresince öğrencilerimize kısa vadeli sigorta primlerini işveren olarak biz yatıracağız. Programımıza ilişkin tüm ayrıntılara gençlerimiz, 'genclik.iskur.gov.tr' adresinden ulaşabilirler." ifadelerini kullandı.
Katılımcıların program esnasında başka bir işte sigortalı olmalarının önünde bir engel de bulunmuyor.