İstanbul
Hafif yağmur
6°
Adana
Adıyaman
Afyonkarahisar
Ağrı
Amasya
Ankara
Antalya
Artvin
Aydın
Balıkesir
Bilecik
Bingöl
Bitlis
Bolu
Burdur
Bursa
Çanakkale
Çankırı
Çorum
Denizli
Diyarbakır
Edirne
Elazığ
Erzincan
Erzurum
Eskişehir
Gaziantep
Giresun
Gümüşhane
Hakkari
Hatay
Isparta
Mersin
İstanbul
İzmir
Kars
Kastamonu
Kayseri
Kırklareli
Kırşehir
Kocaeli
Konya
Kütahya
Malatya
Manisa
Kahramanmaraş
Mardin
Muğla
Muş
Nevşehir
Niğde
Ordu
Rize
Sakarya
Samsun
Siirt
Sinop
Sivas
Tekirdağ
Tokat
Trabzon
Tunceli
Şanlıurfa
Uşak
Van
Yozgat
Zonguldak
Aksaray
Bayburt
Karaman
Kırıkkale
Batman
Şırnak
Bartın
Ardahan
Iğdır
Yalova
Karabük
Kilis
Osmaniye
Düzce
35,9976 %0.22
37,2320 %-0.56
96.083,45 %-0.363
3.308,28 0,37
Ara
Muhalif. HABERLER İstanbul Vakfı kurban bağışlarını başlattı

İstanbul Vakfı kurban bağışlarını başlattı

İstanbul Vakfı kurban bağışlarını başlattı

Okunma Süresi: 2 dk

İBB’ye bağlı İstanbul Vakfı, Kurban Bayramı Bağış Kampanyasını başlattı. Dini vecibelere uygun, hijyenik ortamda kesilen kurbanlar, evlerine hiç et girmeyen binlerce aileyi sevindirecek.

İSTANBUL (İGFA) - İstanbul Büyükşehir Belediyesi’ne (İBB) bağlı İstanbul Vakfı’nın, bu yıl 4. kez düzenlediği Kurban Bayramı Bağış Kampanyası başladı. İnternet üzerinden başvuru yöntemiyle yapılan kampanyaya katılmak isteyenler, https://istanbulvakfi.istanbul   sitesi üzerinden bağışta bulunabiliyor. İstanbul Valiliği’nin (23-678) numaralı yardım toplama iznine istinaden başlatılan kampanyada kurban hisse bedeli 8.950 TL olarak belirlendi. Kampanya, 27 Haziran 2023 (Arife günü) saat 11.00’e kadar sürecek. Kurban Bağış Kampanyası ile bilgilere İstanbul Vakfı web sitesinden ulaşılabiliyor.

KESİMLER NOTER HUZURUNDA YAPILIYOR

Bayramın ilk günü, vekaleti alınan bağışçıların kurban kesim işlemine başlanacak. Kurbanlar, her yıl olduğu gibi dini vecibelere uygun, hijyenik ortamda, veteriner hekimlerin gözetiminde kesilecek. Bayramın üçüncü günü akşamına kadar devam edecek kesim işlemleri noter huzurunda görsel kayıt altına alınacak.

BİNLERCE İHTİYAÇ SAHİBİ SEVİNECEK

Kesimin tamamlanmasının ardından 3 gün dinlendirilen etler, kuşbaşı olarak pişirilip konserve haline getirilecek. Geçtiğimiz yıl kurban işlemlerine eklenen kolojenli et suyu, işkembe ve kelle paça çorbası üretimi bu sene de gerçekleştirilecek. Kurban derilerinin satışından elde edilen gelir eğitime destek olarak kullanılacak.

İstanbul Vakfı, geçtiğimiz yılki bağışlarla 700 bin aileye konserve ve 80 bin 500 çocuklu aileye de et suyu (katkısız kolojen), işkembe ve kelle paça çorbası ulaştırdı.

Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *